Osuuskauppa KPO päivittää Sale myymälöitä. Ensimmäisenä uuden ilmeen sai Sale Kolppi. Ja nyt uuden konseptin mukaisen ilmeen ovat saaneet Vaasassa Sale Rewell, Sale Pukinkulma, Sale Palosaari sekä ABC Kiitokaaren Sale -myymälä. Konseptiuudistus tuo Sale-myymälöihin raikkaan modernin ilmeen. Rauhallinen värimaailma, visuaaliset elementit ja kalusteratkaisut lisäävät myymälöiden viihtyisyyttä.

Myymäläuudistuksien myötä myymälöiden pohjaratkaisut selkeytyivät ja myymälöistä saatiin valoisampia sekä avarampia. Remonteissa pintoja ja kalusteita uusittiin, kalusteita uudelleensijoitettiin ja valikoimia täsmennettiin asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi. Suurimmat muutokset näkyvät muun muassa uudistuneissa hedelmä- ja vihannespuolen esillepanoissa. Myös juomaosastot erottuvat edukseen uusien kalusteiden ja laajentuneiden valikoimien myötä. Sujuvan asioinnin helpottamiseksi kaikkiin myymälöihin tuli myös itsepalvelukassat, jotka asiakkaat ovatkin ottaneet aktiiviseen käyttöön.

”Olemme nyt uudistaneet toistakymmentä myymälää ja asiakkailta tulleen palautteen perusteella olemme onnistuneet hyvin. Uusi miljöö, parempi valaistus ja uudet kalusteet ovat tuoneet myymälöihin lämminhenkisyyttä ja lisänneet asioinnin helppoutta” kertoo Osuuskauppa KPO:n S-market ja Sale ketjujohtaja Jarmo Palola.

Lisätietoja:
Jarmo Palola, S-market ja Sale ketjujohtaja

Osuuskauppa KPO on avannut asiakasomistajilleen uuden Kerää ja Skannaa -palvelun Vaasassa Prisma Kotirannassa ja Prisma Liisanlehdossa. Palvelussa asiakas kerää ostoksensa suoraan ostoskasseihin ja skannaa ne itse jo myymälää kiertäessä. Lopuksi ostokset maksetaan tulostuskuitin avulla ilman perinteistä kassavaihetta.

Kerää ja skannaa -palvelu helpottaa kauppakierrosta erityisesti silloin, kun ostettavaa on paljon kerralla. Kassalla ostoksia ei tarvitse purkaa ja pakata uudelleen.

Ostosten tekemiseen tarvittavat käsiskannerit on sijoitettu Prismoissa sisäänkäyntien luokse. Samasta paikasta löytyvät myös käyttöohjeet ja henkilökunta opastaa tarvittaessa palvelun käytössä. Palvelun saa käyttöönsä, kun näyttää ensimmäisellä kerralla käsiskannerin ottaessaan S-etukorttia. Asiakasomistajuus ja täysi-ikäisyys on ehto palvelun käyttämiselle.

”Kerää ja skannaa -palvelu on lähtenyt hyvin käyntiin, käyttäjiä on ollut toistasataa päivittäin. Palvelu on ollut meillä toiminnassa nyt muutaman viikon ja etenkin lapsiperheet ovat kokeneet palvelun sujuvoittavan ostosten tekemistä” kertoo Prismajohtaja Markku Aspfors Prisma Liisanlehdosta.

Osuuskauppa KPO:n Prismoihin Kokkolaan, Pietarsaareen ja Ylivieskaan palvelu on tulossa ensi vuoden aikana.

Lisätiedot:

Osuuskauppa KPO

Prismajohtaja Markku Aspfors

Helmikuussa 2023 käynnistyy S-Päällikkövalmennus, joka kestää reilun vuoden.  Valmennus on suunnattu tulevaisuuden esimiehille ja päälliköille S-ryhmässä. Olet suorittanut vähintään toisen asteen ammatillisen tutkinnon (esim. merkonomi, tradenomi, restonomi). Valmennuksen tavoitteena on luoda valmiudet toimia itsenäisesti ja tuloksellisesti työryhmän esimiehenä ketjutoimintamallien mukaisesti sekä kehittää henkilökohtaiseen esimiestyöhön liittyviä päivittäisiä johtamistaitoja. Odotamme valmiutta liikkua toimialueellamme valmennuksen aikana sekä sen jälkeen.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusjaksoja (7 kpl), jotka toteutetaan pääasiallisesti Kokkolassa. Käytännön työjaksot suoritetaan valitun koulutuspaikan toimipisteissä. Lähiopetusjaksojen välillä oppiminen ja osaamisen kehittäminen tapahtuu suunnitelmallisesti työssä oppien. Työssä oppimisen lisäksi oppimista tapahtuu lisäksi valmennussivustoilla, kirjallisuuden avulla, Teams-tietoiskuilla ja oppimistehtäviä tekemällä. Osaaminen osoitetaan valmennuksen lopuksi projektityöllä, jossa yksikön arkea on kehitetty tuloskortin näkökulmista: asiakas, tulos, prosessi ja henkilöstö.

Jokainen S-päällikkövalmennuksen valittu ansaitsee valmennusajalta kuukausipalkkaa ja hänen kanssaan solmitaan vakituinen työsopimus. Valmennuksen jälkeinen tehtävä ja toimipaikka ratkeavat kykyjen ja osaamisen perusteella.

Arvostamme työkokemusta palvelualoilta, saat energiaa ihmisten parissa työskentelystä, olet toimintaotteeltasi tavoitteellinen, omaat rohkeaa ja ennakkoluulotonta asennetta, haluat kehittyä, sinulla on valmiutta ja sitoutumista työskennellä vaihtelevissa työvuoroissa kaikkina eri toimipaikkojemme aukioloaikoina, kaikkina viikonpäivinä, myös juhlapyhinä. Tarjoamme kattavan valmennusohjelman, hyvät kehittymismahdollisuudet sekä S-ryhmän kattavat henkilöstöedut.

Toteutamme rekrytoinnin yhteistyössä kumppanimme Eezy Personnelin kanssa. Lisätietoja rekrytoinnista antaa Senior Executive Search Consultant Tero Hassinen puh. +358 50 388 3039 tai tero.hassinen@eezy.fi.

Odotamme kuulevamme sinusta pian – kuitenkin viimeistään sunnuntaina 23.10.2022.

Jätä hakemuksesi ja CV:si www.eezypersonnel.fi sivun kautta.

 

Osuuskauppa KPO on päättänyt tehdä merkittävän hotelli-investoinnin Vaasan keskustaan ja toteuttaa omistamiinsa Original Sokos Hotel Royal Vaasan kiinteistöihin laajan peruskorjauksen. Hovioikeudenpuistikon molemmilla puolilla sijaitsevat hotellirakennukset uudistuvat kahdessa vaiheessa vuosien 2023 ja 2024 aikana. Uudistus on vuosikymmeniin merkittävin investointi Vaasan matkailuinfrastruktuuriin ja sen tuloksena syntyy 40–50 uutta työpaikkaa.

Uudistustyön aloittamisen ajankohdaksi tavoitellaan vuodenvaihdetta ja kun työt käynnistyvät, siirtyy hotellin liiketoiminnan harjoittaminen Sokotel Oy:ltä Osuuskauppa KPO:lle. Kaikki hotellin työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Osuuskauppa KPO:lle. Uudistuksen aikana hotelli tulee kuitenkin olemaan toiminnassa, koska uudistustyöt tapahtuvat vaiheittain.

”Hotelliuudistuksen suunnittelussa yksi keskeinen tavoite on rakentaa Suomen energiapääkaupunkiin maan energiatehokkain Sokos Hotelli. Tämä mahdollistetaan toteuttamalla päälämmitysmuotona maalämpö, rakentamalla merkittävä aurinkovoimala sekä ottamalla jätevedestä energia talteen. Lisäksi kiinteistöjen talotekniikka uusitaan kokonaan”, kertoo kiinteistöjohtaja Mika Mikkola.

”Uudistuksen myötä Vaasan keskustaan rakentuu ajan hengessä oleva monipuolinen ja identiteetiltään energinen hotellikokonaisuus sisältäen entistä monipuolisempia palveluja ja ratkaisuja huonetyyppeineen niin työ- kuin vapaa-ajan matkustajalle. Kaupungin suurin hotelli, 285 huoneella sekä ravintola- ja kokoustiloineen, ottaa kiinteistöstä hotellikäyttöön myös lisää tiloja Hovioikeudenpuistikko 18 katutasosta sekä 2. kerroksesta. Tavoitteena on toteuttaa maakunnan mielenkiintoisin hotellikokonaisuus”, hehkuttaa toimialajohtaja Riku Asukas.

”KPO-konsernin näkökulmasta voidaan hotellihanketta kiinteistön hankintoineen, saneerauksineen ja energiainvestointeineen hyvin verrata kokoluokaltaan Liisanlehdon Prismaan, sillä erotuksella, että investointi toteutuu erittäin näkyvälle paikalle Vaasan kaupungin sydämeen. Vaasan talousalue on KPO:n suurin markkina ja Vaasan seudulle on pelkästään muutaman viimeisen vuoden aikana investoitu kaikille toimialoille yli 100 miljoonalla eurolla. Tämä kertoo vahvasta uskosta Vaasan kehitykseen myös tulevina vuosina” toteaa toimitusjohtaja Kim Biskop.

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Riku Asukas
Kiinteistöjohtaja Mika Mikkola
Toimitusjohtaja Kim Biskop

S-ryhmän joka toinen vuosi järjestettävät valtakunnalliset S-Päällikköpäivät pidettiin Oulussa Ouluhallissa lauantaina 3.9. Tapahtuma huipentui perinteiseen tapaan Ässäpäälliköiden valintaan. Ässäpäälliköinä palkitaan erityisen ansioituneita päälliköitä S-ryhmän yrityksistä. Valinnan kriteereinä olivat asiakastyytyväisyys, useamman vuoden tuloksellinen toiminta, työyhteisön johtaminen ja henkilöstön hyvinvointi sekä oman yksikön ja ketjutoiminnan menestyksellinen toteuttaminen ja kehittäminen.

Tänä vuonna palkittiin 19 upeasti työssään menestynyttä Ässäpäällikköä, ja kaksi palkituista on Osuuskauppa KPO:lta: Tarja Laakso palvelupäällikkö Prisma Liisanlehto Vaasa sekä Kai Ala-Heikkilä myyntipäällikkö Maakunnan auto Seinäjoki.

”Tarja on johtanut isoa työryhmää Vaasassa Kotirannan Prismassa menestyksellisesti jo pitkään vastaten kassoista, infosta ja myös koko talon työvuorosuunnittelusta. Uuden keväällä avatun Prisma Liisanlehto Vaasan avausprosessiin ja haasteisiin Tarja tarttui esimerkillisellä innolla ja rohkeudella” luonnehtii Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

”Kai on pitkän linjan automyynnin ammattilainen, hänen tiiminsä on pärjännyt hyvin viime vuosien haasteellisessa markkinatilanteessa. Kai tiimeineen on toteuttanut yrityksen ja autoliikkeen asiakasuskollisuusstrategiaa menestyksellisesti. Tästä konkreettinen osoitus on muun muassa Kauppalehden julkaiseman asiakasuskollisuustutkimuksen 1. sija kaikista Suomen autoliikkeistä” Biskop jatkaa.

Osuuskauppa KPO

Toimitusjohtaja Kim Biskop

Osuuskauppa KPO:n tammi-kesäkuun 2022 verollinen myynti kasvoi edellisvuodesta ollen 498,2 miljoonaa euroa (edv 451,2). Operatiivinen tulos heikkeni odotetusti hieman ollen 9,8 miljoonaa euroa (edv 12,3). Suurimmat myynnin kasvut kirjattiin päivittäistavarakaupassa, polttonestekaupassa sekä pahimmasta koronanotkahduksesta palautuneessa majoitus- ja ravintolakaupassa. Autokaupassa myynti jäi hieman edellisvuodesta. KPO oli jälleen yksi Suomen suurimmista nuorten työllistäjistä 1200 kesätyöntekijällään.

Globaalit kriisit ja koronapandemian uudet vaiheet vaikuttivat merkittävästi kaikkiin KPO:n toimialoihin

Päivittäistavarakaupan osuus KPO:n alkuvuoden myynnistä oli n. 56%. Viime vuosina nähty myynnin voimakas kasvu sai jatkoa myös tänä vuonna, kun päivittäistavarakaupan myynnissä kirjattiin kasvua 4,8 %. Kasvuun ovat vaikuttaneet osaltaan myös uuden Prisman avaus Vaasan Liisanlehtoon maaliskuussa sekä Ukrainan kriisin aiheuttama elintarvikkeiden hintojen nousu. Polttonestekaupassa myynti kasvoi 37,2 % johtuen pääosin globaalista raakaöljyn hinnan noususta.

Majoitus- ja ravintolakaupassa kirjattiin myynnin kasvua peräti 110,9 %. Toimialaa kurittivat vielä tammi-helmikuussa koronpandemiasta johtuvat rajoitukset, mutta maaliskuusta alkaen tilanne on normalisoitunut ja myynti ylittänyt paikoin jopa koronapandemiaa edeltävät ajat. Jarruttavia tekijöitä toimialalla ovat toisaalta olleet korkeat polttoaineiden hinnat sekä ulkomaanmatkailun elpyminen, jotka ovat osaltaan vähentäneet liikkumista kotimaassa.

Autokaupan toimialalla myynti pieneni 2,8 % johtuen pääasiassa globaalin komponenttipulan aiheuttamasta uusien autojen toimitusaikojen venymisestä. Uusien autojen kysyntä on kuitenkin ollut edellisvuotta vilkkaampaa, ja tilauskannat ovatkin ennätystasolla. Myös käytettyjen autojen kauppa on ollut erittäin vilkasta. Prismojen, Prisma Raudan ja Sokos Emotion -myymälöiden kautta tehdyssä käyttötavarakaupassa kasvua kirjattiin 4,4 %.

”Vuoden alku on ollut jälleen turbulentti erityisesti Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan ja sen globaalien vaikutusten vuoksi, minkä lisäksi koronapandemian uudet vaiheet ovat edelleen sekoittaneet markkinaa. Talouden epävarmuus ja inflaatio vaikuttavat tällä hetkellä jokaisen suomalaisen arkeen. Olemme onnistuneet KPO:n toimialoilla tehtävämme mukaisesti tarjoamaan edulliset ja laadukkaat tuotteet, palvelut ja ratkaisut tähän tilanteeseen, mikä näkyy positiivisesti myyntiluvuissa. Erityisen ilahtunut olen majoitus- ja ravintolakaupan piristymisestä rankkojen koronavuosien jälkeen”, kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop. ”Vuoden ehdoton kohokohta oli Vaasan Liisanlehtoon valmistuneen uuden Prisma -keskuksen avaaminen. Tämä KPO:n historian suurin investointi on lähtenyt erittäin lupaavasti käyntiin ja parantaa merkittävästi palvelutarjontaamme Vaasan seudulla”, Biskop lisää.

Panostuksia myymälöihin, energiatehokkuuteen ja nuorten työllistämiseen

Osuuskauppa KPO investoi alkuvuonna 2022 yhteensä 9,9 miljoonaa euroa palveluverkostonsa kehittämiseen pohjalaismaakunnissa. Päätökseen saadun S-market -ketjun myymälöiden uudistamisen jälkeen vuorossa ovat Sale -myymälät, jotka uudistetaan uuteen konseptiin vuosien 2022 ja 2023 aikana. Investoinnit energiatehokkuuteen jatkuvat myös koko verkostossa. Vuoden 2022 aikana asennetaan mm. aurinkopaneelit neljään uuteen myymälään. ”Investointimme pohjalaismaakuntiin ja ympäristöystävällisiin energiaratkaisuihin ovat jälleen merkittävällä tasolla. Erityisen tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että pystyimme jälleen tarjoamaan kesätyöpaikan yli 1200:lle alueemme nuorelle. Tuolla määrällä olemme jälleen yksi Suomen suurimmista nuorten työllistäjistä”, kertoo Biskop.

Näkymät loppuvuodelle

Loppuvuoden ennustaminen KPO:n liiketoimintojen osalta on tällä hetkellä hyvin haastavaa. ”Maailman kriisien ja talouden sumuisten näkymien aiheuttama epävarmuus tullee vaikuttamaan kulutuskäyttäytymiseen myös syksyn aikana. Vaikutusten suuruus riippuu pitkälti siitä, lisääntyvätkö vai vähenevätkö epävarmuustekijät ja kuluttajien usko omaan talouteensa. Omalla toiminta-alueellamme talouden näkymät ovat kuitenkin keskimääräistä positiivisemmat, ja odotukseni ovatkin syksyä kohti varovaisen positiiviset”, toteaa Biskop. Koko vuoden myynnin odotetaan kasvavan selvästi ja tuloksen heikkenevän jonkin verran edellisvuoteen verrattuna.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kim Biskop

Osuuskauppa KPO päivittää Sale-ketjun myymäläilmeitä ja palveluita omalla alueellaan. Konseptiuudistus tuo Sale-myymälöihin raikkaan ilmeen, uusia arkea helpottavia palveluita ja alueen asukkaiden tarpeisiin räätälöidyn tuotevalikoiman. Uudessa ilmeessä tuttu punakeltainen värimaailma siirtyy takavasemmalle uuden ja valoisamman ilmeen tieltä. Muutoksella korostetaan raikasta selkeää tunnelmaa. Ensimmäisenä uuden ilmeen sai Sale Kolppi.

Myymäläuudistuksen myötä Salen pohjaratkaisu selkeytyi ja myymälästä saatiin entistä avarampi ja viihtyisämpi kokonaisuus. Hedelmä- ja vihannesosasto sekä leipäosasto laajentuivat ja uudistuivat näyttäviksi. Osastolla on uutuutena mehukone, jossa voi itse tehdä tuoremehua. Myös juomaosasto erottuu edukseen uusien kalusteiden ja laajentuneen valikoiman myötä. Kaikki myymälän kalusteet uusittiin, uudet kylmäkalusteet parantavat huomattavasti myymälän energiatehokkuutta. Lisäksi myymälään tuli pikakassa lisäämään asioinnin sujuvuutta ja hyvät opasteet auttavat oikeiden tuotteiden luo.

– Osuuskauppa KPO:n S-market ja Sale ketjujohtaja Jarmo Palola kertoo, että KPO:n kaikki 29 Salea sekä 6 ABC-asemien yhteydessä palvelevaa Sale-myymälää uudistuvat kahdessa vuodessa. Tänä vuonna valmiiksi tulee noin puolet yksiköistä. Uudistuksen jälkeen Salet palvelevat entistä paremmin juuri oman alueensa asiakaskuntaa niin valikoiman, palveluiden kuin asioinninkin osalta.

Lisätietoja:
Jarmo Palola, S-market ja Sale ketjujohtaja

Osuuskauppa KPO tarjoaa tänäkin vuonna kesätyöpaikan noin 600 14–18-vuotiaalle koululaiselle toimialueellaan. Tämä on lähes puolet KPO:n yli 1200 kesätyöntekijästä tänä kesänä. Alaikäiset nuoret työllistyvät Prismoihin, Prisma Rautaan, S-marketeihin, Saleihin, ABC-liikennemyymälöihin sekä hotelleihin ja ravintoloihin kesä-elokuussa suoritettavan Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun kautta kahdeksi viikoksi.

”KPO on ollut vuodesta toiseen nuorten suurimpia työllistäjiä – ei vain alueellisesti, vaan koko Suomen mittakaavassa. Meille on arvokysymys tarjota kesätyöpaikkoja alueemme nuorille jopa varsinaista tarvettamme enemmän ja panostaa erityisesti ensimmäisiin kesätyökokemuksiin, jotta saadaan nuoret viihtymään palvelualalla ja palaamaan työntekijöiksi tulevaisuudessa”, kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Lähes jokainen KPO:n toimipaikka työllistää kesäharjoittelijoita, ja suurimmat yksiköt ottavat jopa yli 20 koululaista harjoitteluun. Tyypillinen esimerkki on S-market, johon tulee 1–2 harjoittelijaa kerralla kahden viikon välein koulujen loma-aikana. Esimerkiksi Kälviän S-marketissa yhteensä 10 alaikäistä koululaista pääsee tutustumaan kaupassa työskentelyyn.

”Kesäharjoittelu tarjoaa koululaisille tilaisuuden perehtyä kaupan eri työtehtäviin ja opettaa myös työelämän pelisääntöjä ja taitoja, kuten tulemaan ajoissa töihin, hoitamaan annetut tehtävät sekä työskentelemään osana tiimiä. Kesäharjoittelu antaa kaupalle mahdollisuuden näyttää, miten kiva työpaikka se on. Parhaimmillaan meille tulee kesäharjoittelijoiksi koululaisia, jotka ovat tehneet meillä TET-harjoittelun ja myöhemmin hakevat vielä varsinaisiksi kesätyöntekijöiksi”, kertoo Kälviän S-marketin marketpäällikkö Tuija Juntunen.

S-market Kälviän kesän ensimmäisille Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoille Romeo Pöppöselle ja Aaro Piippolalle harjoittelu avasi kaupan arkea. ”Teimme perinteistä hyllytystä, siivousta ja tavaroiden järjestelyä. Vaikeinta oli tuotteiden paikan löytäminen”, kaksikko kuvailee. ”Se, miten paljon kaupassa kävellään päivän aikana, yllätti”, lisää Pöppönen. Loppulomalle nuoret suunnittelevat muun muassa oleskelua kavereiden kanssa.

Lisätietoja:
Kim Biskop, toimitusjohtaja
Tuija Juntunen, marketpäällikkö

Osuuskauppa KPO on avannut ABC-venetankkauspisteen Vaasaan Vaskiluodon vierasvenesatamaan, Vaasan moottorivenekerhon viereen. Asema myy 98E-oktaanista bensiiniä ja Smart dieseliä ja moderni tankkauspiste täyttää kaikki turvallisuusvaatimukset.
Polttoaineen voi maksaa normaaleilla maksukorteilla tai kätevästi ABC-mobiili-sovelluksella. Automaattiasema palvelee veneilijöitä vuorokauden ympäri. Asema on KPO:n toinen ABC-venetankkauspiste, ensimmäinen avattiin vuonna 2020 Kokkolaan Mustakarille.

”KPO:n toiminta-ajatus on tuottaa kilpailukykyisiä palveluja ja etuja asiakasomistajille sekä muille asiakkaillemme. Tuo lähtökohta toteutuu hyvin tämän kohteen osalta. Vaasassa on ollut vain yksi venetankkauspiste, joka on liian vähän alueen veneilijöiden tarpeisiin nähden. Myös Vaasan matkailulle hanke on tärkeä – vierailevat veneilijät voivat nyt luottaa siihen, että Vaasasta saa aina polttoainetta kulkupeleihin järkevään hintaan” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Osuuskauppa KPO

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kim Biskop

Rebecca Sandnäs Pietarsaaresta, Monica Hagström Kokkolasta ja Nader Khalili Vaasasta saivat tänä vuonna Osuuskauppa KPO:n Nuori Lupaus –stipendit. KPO:n Nuori Lupaus -stipendi on tarkoitettu alle 25-vuotiaille kansainväliselle huipulle tähtääville henkilöille tai ryhmille, jotka ovat kotoisin tai asuvat KPO:n toiminta-alueella. Stipendiä voi hakea urheilun, tieteen tai taiteen edustaja, jolla on selkeät tavoitteet ja päämäärät omalla alallaan. Stipendien yhteissumma on 2.400 euroa.

”Hakemuksia tuli tällekin vuodelle paljon. Hakemusten taso oli korkea ja valinta vaikeaa” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Rebecca Sandnäs on 18-vuotias ampumahiihtäjä. Hän kuuluu nuorten maajoukkueeseen ja on edustanut Suomea useissa arvokisoissa. Hänen päätavoitteensa ensi kaudelle on junioreiden MM- kisat 2023. Rebecca on saavuttanut useita mitaleita myös hiihdossa, vaikkakin ampumahiihto on ollut hänen ykköslajinsa jo useamman vuoden.

Monica Hagström on 22-vuotias jalkapalloilija, joka edustaa Åland Unitedia jo neljättä kautta. Hänen tavoitteenaan on päästä pelaamaan Euroopan huippusarjoissa sekä edustaa Suomea A-maajoukkueessa. Hän on ollut mukana nuorten maajoukkueessa, edustamassa Suomea ikäluokkansa UEFA-turnauksissa sekä EM-karsinnoissa.

Nader Khalili on 20-vuotias kilpauimari, joka harjoittelee Vaasan Uimaseuran edustusryhmässä. Hän kuuluu Uimaliiton paramaajoukkueeseen ja Parakomitean Pariisi 2024 -ryhmään. Hän on edustanut Suomea useissa parauinnin arvokisoissa. Hän on voittanut useita Suomen mestaruuksia ja hän on myös moninkertainen Pohjoismaiden mestari.

Stipendin ovat saaneet aiemmin:
yhdistetyn urheilija, Alva Thors, Vöyriltä
jalkapalloilija, Samuel Uusitalo, Pietarsaaresta
jalkapalloilija, Simon Uusitalo, Pietarsaaresta
ampumahiihtäjä/ suunnistaja, Rasmus Huhtamäki Pedersörestä
yleisurheilija, Konsta Alatupa Kälviältä
hiihtäjä, Hanna Ray Ähtävältä
yleisurheilija Antti Tuomela Laihialta
yleisurheilija Nathalie Blomqvist Pedersörestä
jousiampuja Sofia Ketola Mustasaaresta
yhdistetyn urheilija Otto Niittykoski Vaasasta
suunnistaja Karoliina Ukskoski Perhosta
yleisurheilija Katri Mustola Kalajoelta
hiihtäjä Emelie Svenlin Kruunupyystä
suunnistajat Anu ja Satu Tuomisto Vaasasta
keilaaja Teemu Putkisto Ylivieskasta
jalkapalloilija Olga Ahtinen Kokkolasta
suunnistaja Kirsi Nurmi Vaasasta
pyörätuolikelaaja Tuomo Himanka Kalajoelta
balettitanssija Minna Somero Kokkolasta
kilpatanssija Jani Neulaniemi Vaasasta
alppihiihtäjä Tii-Maria Romar Vaasasta
hiihtäjä Kalle Lassila Vetelistä

Stipendin hakuohjeet löytyvät osoitteesta https://osuuskauppakpo.fi/nuori-lupaus/

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kim Biskop