Osuuskauppa KPO on valittu Suomen innostavimpien työpaikkojen listalla toiseksi. Suomen innostavimmat työpaikat on tunnustus, joka myönnetään työpaikoille, joiden henkilöstön omistautuneisuus on erityisen korkealla tasolla. Tunnustuksen myönsi Eezy Flow, joka on Suomen merkittävin henkilöstötutkimusyhtiö. Osuuskauppa KPO sijoittui toiseksi suurten organisaatioiden, yli 1 000 henkilöä työllistävien -sarjassa.

Osuuskauppa KPO:lla työtyytyväisyyttä mitataan tutkimuksella vuosittain. Vastausprosentti on ollut korkea, viime vuonna lähes 90 % henkilöstöstä vastasi tutkimukseen.

KPO:ssa työtyytyväisyys on jo vuosia ollut erinomaisella tasolla. Parhaiten arvioitiin toteutuvan mm. oikeudenmukainen palkitseminen, päätöksenteon tehokkuus ja onnistunut työn organisointi. Tutkimuksessa nousi esiin myös henkilöstön usko valoisaan tulevaisuuteen. Työntekijöistä jopa yhdeksän kymmenestä on valmis suosittelemaan työnantajaansa.

”Olemme ilahtuneita erinomaisesta sijoituksestamme Suomen innostavimpien työpaikkojen listalla. Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin kehittämisessä panostaen erityisesti työolosuhteisiin sekä henkilökunnan työhyvinvointiin ja jaksamiseen. Meillä on myös erinomaiset henkilöstöedut sekä palkitsemisjärjestelmä koko henkilökunnalle” KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop sanoo.

Osuuskauppa KPO on avannut asiakasomistajilleen uuden Kerää ja Skannaa -palvelun Kokkolan Prismassa. Palvelussa asiakas kerää ostoksensa suoraan ostoskasseihin ja skannaa ne itse jo myymälää kiertäessä. Lopuksi ostokset maksetaan tulostuskuitin avulla ilman perinteistä kassavaihetta.

Kerää ja skannaa -palvelu helpottaa kauppakierrosta erityisesti silloin, kun ostettavaa on paljon kerralla. Kassalla ostoksia ei tarvitse purkaa ja pakata uudelleen.

Ostosten tekemiseen tarvittavat käsiskannerit on sijoitettu Prismassa sisäänkäyntien luokse. Samasta paikasta löytyvät myös käyttöohjeet ja henkilökunta opastaa tarvittaessa palvelun käytössä. Palvelun saa käyttöönsä, kun näyttää ensimmäisellä kerralla käsiskannerin ottaessaan S-etukorttia. Asiakasomistajuus ja täysi-ikäisyys on ehto palvelun käyttämiselle.

”Kerää ja skannaa -palvelu on toivottu lisä palveluihimme. Käsiskannerit säästävät aikaa erityisesti isojen ruokaostosten yhteydessä, kun ei tarvitse odottaa perinteiselle kassalle ja laittaa tuotteita yksitellen liukuhihnalle ja pakata niitä enää uudestaan” kertoo Prismajohtaja Veli-Matti Haarala.

Osuuskauppa KPO:n Prismoista Kerää ja Skannaa – palvelu on käytössä Vaasassa Prisma Kotirannassa ja Prisma Liisanlehdossa. Pietarsaareen ja Ylivieskaan palvelu on tulossa touko – kesäkuussa.

Lisätiedot:
Osuuskauppa KPO
Prismajohtaja Veli-Matti Haarala

Osuuskauppa KPO tukee pohjalaisia seuroja ja harrastusyhdistyksiä Kannustajat-ohjelman kautta, jossa KPO:n asiakasomistajat keräävät omilla ostoksillaan rahaa suosikkiseuralleen. Vuonna 2022 mukana toiminnassa oli 127 seuraa eri puolilta KPO:n toimialuetta ja tukea näille maksettiin yhteensä yli 68 000 euroa. Aktiivisimmin ohjelmaa hyödyntäneet seurat ansaitsivat siitä tuhansien eurojen tuen toiminnalleen.

”Tuemme alueellamme toimivien seurojen ja harrastusyhdistysten toimintaa ja kannustamme ihmisiä liikkumaan. Lasten ja nuorten harrastaminen on meille erityisen tärkeää. Kannustajat-ohjelma tarjoaa asiakasomistajillemme vaivattoman tavan tukea oman suosikkiseuran toimintaa. Viime vuonna ohjelmassa oli mukana pitkälti toistasataa seuraa, joita kannustamaan liittyi lähes 1800 perhettä tai muuta taloutta. Pohjalaisten aktiivisen osallistumisen ansiosta pystyimme myös maksamaan tukea seuroille ennätyksellisen paljon” iloitsee Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Yksi mukana olleista seuroista oli IK Falken Pedersörestä. ”Seurallamme oli viime vuonna 65 Kannustajaa ja saimme ohjelman avulla kerättyä yli 2600 euroa tukea. Toimimme täysin vapaaehtoisten voimin ja talkootyöllä. Kannustajien ansiosta olemme pystyneet kasvattamaan toimintaamme ja tarjoamaan liikunnallista tekemistä alueen lapsille ja nuorille” kertoo Sune Lind IK Falkenista.

Lisätietoja:

Kim Biskop, toimitusjohtaja

Osuuskauppa KPO on aloittanut Original Sokos Hotel Royal Vaasan uudistuksen. Hotelli tullaan remontoimaan lattiasta kattoon kahdessa vaiheessa. Töiden ensimmäinen vaihe on käynnistynyt hotellin torniosan tyhjennyksellä ja mm. väliaikaisen vastaanottotilan rakentamisella.

Vastaanotto ja hotellitoiminnot siirtyvät aluksi ns. Centralin puolelle. Hotelli pidetään avoinna uudistuksen ajan. Torniosan remontin valmistuttua noin vuoden kuluttua siirrytään remontoimaan Centralin puolta. Hotellihuoneet, ravintolatilat, aulatilat sekä saunaosasto puretaan raakapinnoille ja uudistetaan. Myös hotellin energia- ja talotekniikka uusitaan. Päälämmitysjärjestelmäksi vaihdetaan kalliolämpö ja hotelliin tulee jäteveden energian talteenottojärjestelmä sekä aurinkovoimala.

Mittava uudistushanke työllistää ison joukon eri alojen ammattilaisia. Pääasiassa paikallisten toimijoiden kanssa toteutettavan urakan työllistämisvaikutus alueella on noin 200 henkilötyövuotta. Hankkeen ensimmäisen vaiheen päätoteuttajana toimii WestGroup Oy Vaasasta, hotellihuoneiden uudistuksesta vastaa Vaasan Rakennuskorjaus Oy ja myös talotekniikan urakoitsijat ovat Vaasan seudulta.

”Pääosa suunnittelijoista ja rakentajista sekä hankkeen valvontaresursseista on Vaasan seudulta. Suunnittelutoimistot sisustus- ja palosuunnittelua lukuun ottamatta löytyvät 500 metrin säteellä hotellista. Lähtökohtamme on käyttää paikallisia toimijoita aina kun se on mahdollista” toteaa KPO:n kiinteistöjohtaja Mika Mikkola.

”Kohde on haastava ja mielenkiintoinen. Sen erityispiirre on työmaan sijainti ydinkeskustassa, joka luo tiettyjä vaatimuksia muun muassa työmaan tuotantoon ja logistiikkaan. Hankkeen jouhevan läpiviennin ratkaisee kaikkien osapuolien yhteishenki, jonka toimivuutta onkin testattu jo ennakkosuunnitteluvaiheessa. Hyvällä omallatunnolla voikin sanoa, että kaikilla on sama maali. On hieno olla mukana tällä porukalla alueen suurimmassa käynnissä olevassa hankkeessa” sanoo WestGroupin toimitusjohtaja Toni Uusi-Pohjola.

Lisätietoja:
Osuuskauppa KPO, Kiinteistöjohtaja Mika Mikkola
WestGroup Oy Ab, Toimitusjohtaja Toni Uusi-Pohjola

la 28.1. klo 11–13 Lappajärvi, Hotelli Kivitipun ranta, Nykäläntie 137 (HUOM! Paikka vaihtunut. Tapahtumaa ei järjestä keskustan luistelukentällä, vaan Hotelli Kivitipun rannassa.)
la 28.1. klo 15–17 Veteli, liikuntakeskuksen kaukalo

su 29.1. klo 10.30–12.30 Kannus, Kitinkankaan luistelukaukalo
su 29.1. klo 14–16 Kokkola, Santahaan luistelukenttä

pe 10.2.
klo 18–20 Mustasaari, Sepänkylän kaukalo

la 11.2. klo 11–13 Vaasa, Hietalahden kenttä
la 11.2. klo 14.30–16.30 Isokyrö, koulukeskuksen kaukalo
la 11.2 kl 17.30-19.30 Laihia, urheilukeskuksen kaukalo

HUOM! Maskotit jäällä ensimmäisen tunnin aikana.

Tervetuloa! 💚

Osuuskauppa KPO tarjoaa tulevana kesänä työpaikan vähintään 1 200:lle kesätyöntekijälle. Puolet työllistyvät pidempikestoisiin kesätyöjaksoihin ja puolet kaksi viikkoa kestäviin palkallisiin harjoittelujaksoihin. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee asiakaspalvelun parissa esimerkiksi myyjinä, tarjoilijoina ja liikennemyymälätyöntekijöinä. Kesätyöpaikkoja on tarjolla laajasti ympäri KPO:n toimialuetta.

Vastuullista kesätyöllistämistä

KPO vuosittain tarjoamat yli 1200 kesätyöpaikkaa jakautuvat ympäri kaikkia pohjalaismaakuntia. Eniten työpaikkoja on toki tarjolla Vaasan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan seuduilla.

”Pohjalaismaakunnissa on hyvä asua, työskennellä ja opiskella. Alue kehittyy ja kasvaa, monipuolisesti työpaikkoja löytyy sekä meiltä että muualta. Merta edemmäs ei tarvitse lähteä kalaan. Meiltä KPO:sta on mahdollista saada se ihan ensimmäinen hyvä työelämäkokemus” kertoo toimitusjohtaja Kim Biskop.

”KPO:lla kesätyöntekijät perehdytetään työtehtäviin huolella. Toimipaikassa tehtyä perehdytystä täydentää keskitetysti suoritettu verkkoperehdytys. Työkalupakista löytyy lisäksi myös harkkapassi, jonka avulla kokemattomimmat työntekijät perehdytetään työelämän perustaitoihin” kertoo henkilöstöjohtaja Leif Lindberg.

”Kesätyön päätyttyä voimme tarjota monelle myös pysyvämmän työpaikan. Esimerkiksi opiskelujen ohella on mahdollisuus jatkaa töitä” Lindberg jatkaa.

”KPO on tänäkin vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Nuoret jotka eivät vielä ole varmoja olisiko myyntitykin, kokin tai vaikka tarjoilijan pesti sopivin, voivat käydä testaamassa kesätyöpelin avulla mihin tehtävään sopisivat tämän linkin takaa: Testaa mihin S-ryhmän kesätyöhön sopisit! | Oikotie Työpaikat

KPO:n kesätyöhaku on auki 9.1.-31.3.2023. Mahdollisista Tutustu työelämään ja tienaa- kesäharjoittelupaikoista tiedotetaan myöhemmin keväällä.

Osuuskauppa KPO on Suomen suurimpia alueosuuskauppoja ja alueensa ainoa miljardiluokan konsernin emoyritys. KPO toimii Kokkolan, Vaasan, Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja harjoittaa market-kaupan lisäksi polttoneste-, matkailu- ja ravitsemis- sekä autokauppaa. Vuoden 2022 lopussa KPO työllisti yli 2 000 kaupan- ja palvelualan ammattilaista.

Osuuskauppa KPO:n hallintoneuvosto on valinnut KPO:n hallituksen vuodelle 2023 kokouksessaan 20.12. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Hannu Sarja Kokkolasta. Hallituksessa jatkavat: toimitusjohtaja Pasi Tuominen Mustasaaresta, toimitusjohtaja Maria Höglund Pedersörestä, toimitusjohtaja Jarmo Herronen Kokkolasta ja toimitusjohtaja Juha Männistö Ylivieskasta. Hallituksen puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Kim Biskop.

KPO:n edustajisto valitsi kokouksessaan 17.11. jäseniä hallintoneuvostoon erovuoroisten tilalle. Uutena hallintoneuvostoon valittiin Ida Högland Pedersörestä. Ja uudelle kolmivuotiskaudelle valittiin Johanna Ahopelto Vaasasta, Daniel Björkstrand Maalahdesta, Jukka Mäntymaa Vaasasta, Petri Keski-Kuru Pietarsaaresta, Antti Porko Kokkolasta ja Tomi Reinikainen, Kalajoelta.

Hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkaa asianajaja Anne Mäkelä Kokkolasta.

 

 

Tänä jouluna Kokkolan, Pietarsaaren ja Vaasan Prismat palvelevat tavallista pidempään aina klo 24 saakka pe 16.12. – pe 23.12.2022. Vältä pahin ruuhka ja tule ostoksille sinulle sopivaan aikaan.

Viimeiset jouluostokset ehdit hakea vielä jouluaattona klo 16 mennessä. Joulupäivänä 25.12. kaikki Prismamme ovat suljettuina.

Prisma Kokkola

16.–23.12. klo 7–24
(su 18.12 klo 9-24)
24.12. klo 7–16
25.12. suljettu
26.12. klo 7–23

 

Prisma Kotiranta Vaasa

16.–23.12. klo 7–24
24.12. klo 7–16
25.12. suljettu
26.12. klo 7–23

 

Prisma Liisanlehto Vaasa

16.–23.12. klo 7–24
24.12. klo 7–16
25.12. suljettu
26.12. klo 7–23

 

Prisma Pietarsaari

16.–23.12 klo 7–24
(su 18.12 klo 9-24)
24.12. klo 7–16
25.12. suljettu
26.12. klo 7–22

 

Prisma Ylivieska

ma–la klo 7–21, su klo 9–21
24.12. klo 7–16
25.12. suljettu
26.12. klo 7–21

 

Joulun aukioloajat »

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan hallintoneuvosto on valinnut SOK:n hallituksen vuodelle 2023. Hallituksessa jatkaa Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop. Biskop on istunut hallituksessa vuodesta 2019.

SOK:n pääjohtaja Hannu Krook jatkaa SOK:n hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Kymen Seudun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Miettinen. Uusina jäseninä aloittavat Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Heikkinen ja Kojamo Oyj:n digijohtaja Katri Harra-Salonen. SOK:n hallituksesta jäävät pois Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto ja Aalto University School of Businessin professori Rita Järventie-Thesleff.

SOK:n hallitus 2023:
Hannu Krook, pääjohtaja, puheenjohtaja
Kim Biskop, toimitusjohtaja
Nermin Hairedin, toimitusjohtaja
Katri Harra-Salonen, digijohtaja
Antti Heikkinen, toimitusjohtaja
Juha Kivelä, toimitusjohtaja
Veli-Matti Liimatainen, toimitusjohtaja
Harri Miettinen, toimitusjohtaja
Antti Määttä, toimitusjohtaja

 

Osuuskauppa KPO:ssa on ryhdytty lukuisiin energiaa säästäviin toimenpiteisiin, joiden tavoitteena on osaltaan auttaa Suomea haastavassa energiatilanteessa. Näillä säästötoimenpiteillä ja vuodelle 2023 suunnitelluilla energiatehokkuusinvestoinneilla tavoitellaan noin 1200 MWh:n vuotuisia säästöjä energiankulutukseen, mikä vastaa noin 60 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Osuuskauppa KPO on mukana laskemassa toimipaikkojen sisälämpötilaa yhdellä asteella, ja syksyn aikana lämpötilat optimoitu sopivalle tasolle. Yhden asteen lasku huonelämpötilassa, voi säästää lämmitysenergiaa jopa viisi prosenttia vuodessa. Lisäksi KPO:n myymälöiden sisävalaistuksia säädetään parhaillaan valaistuksen lähtötasosta riippuen 20–40 prosenttia himmeämmälle.

Tulevaan talveen varaudutaan KPO:ssa myös pyrkimällä siirtämään sähkönkulutusta pois valtakunnallisilta tehohuipuilta. Ilmanvaihtokoneet tullaankin sammuttamaan tai säätämään minimiin aamukahdeksalta ja iltaviideltä. Lisäksi kiinteistöjen erilaiset taloteknisten laitteiden, kuten ränni- ja kaivosulatusten, käyttöajat on säädetty minimiin. Ulkovalaistus ja mainosvalot pyritään sammuttamaan sekä digitaaliset näytöt säätämään energiaa säästävälle mustalle tyhjälle ruudulle, kun niille ei ole käyttöä. KPO on myös mukana kantaverkkoyhtiö Fingridin vapaaehtoisessa ennakkovaroitusringissä ja sitoutuu lisätoimenpiteisiin sähköpulan uhatessa.

KPO:n kiinteistöt ovat siirtyneet vuosien mittaan pääsääntöisesti kalliolämpöön, ja aurinkopaneeleita on tällä hetkellä käytössä kahdeksassa toimipaikassa. Lähes kaikissa myymälöissä lämmityksessä hyödynnetään myös kylmälaitteiden lauhdelämpö, mikä riittää myymälän lämmitykseen aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Noin puolet kylmälaitoksista on myös uusittu ympäristöystävällisillä kylmäaineilla toimiviksi ja loput tullaan uusimaan vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi lähes kaikkiin KPO:n kiinteistöistä on myös vaihdettu led-valaistus, joka on tuonut jopa 30 prosentin säästöt yksittäisen myymälän sähkön kulutukseen. Kokkolan ja Ylivieskan Prismoissa on myös käytössä sähkön laatua parantavat E-Power -hybridisuodattimet, joilla on saatu noin neljän prosentin energiansäästöt yksiköihin.

”Energiatehokkuus ja ympäristöarvot ovat olleet jo vuosikymmenien ajan keskeinen osa KPO:n toimintaa, toimipaikkojen suunnittelua ja rakentamista. Merkittävillä investoinneilla muun muassa lämmitysmuotoihin, valaistukseen ja kylmälaitteisiin olemmekin jo vähentäneet vertailukelpoista energiankulutustamme noin 25 prosenttia vuodesta 2016. Uusilla energiansäästöteoilla ja ensi vuoden hankkeilla pyrimme pienentämään sähkönkulutustamme entisestään merkittävät 1200 MWh. Haluamme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että tulevana talvena vältyttäisiin sähkökatkoksilta”, kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Panostukset uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuteen ovat osa Osuuskauppa KPO:n ilmastotekoja ja tavoitetta olla oman toiminnan osalta hiilinegatiivinen vuonna 2025.

Lisätiedot
Toimitusjohtaja Kim Biskop
Kiinteistöjohtaja Mika Mikkola