Osuuskauppa KPO on hankkinut lisää kymmeniä defibrillaattoreita yli sydäniskureita KPO:n marketeihin, liikenneasemille, ravintoloihin ja autokauppoihin ympäri pohjalaismaakuntia. Jatkossa kaikista kiinteistöistä, joissa on KPO:n liiketoimintaa, löytyy myös sydäniskuri äkillisten sairaskohtausten varalle. Laitteita tulee löytymään yhteensä 88 eri kiinteistöstä, joissa KPO:lla on toimintaa, kun lähiviikkoina viimeisetkin toimitukset saapuvat perille.

Sydäniskuri on kannettava laite, joka voi palauttaa normaalin sydämen rytmin antamalla sähköiskun sydämeen. Sydäniskurin käyttö on helppoa, sillä laite tunnistaa käyttäjän puolesta mahdollisen rytmihäiriön ja opastaa ensiavun antamisessa. Osuuskauppa KPO:n toimipaikoissa sydäniskurit on sijoitettu keskeisille paikoille, kuten kassojen tai eteisen läheisyyteen, josta ne ovat nopeasti saatavilla hätätilanteen sattuessa.

”Uusien laitteiden avulla parannamme asiointi- ja työturvallisuutta entisestään. Sydäniskurit on tarkoitettu kenen tahansa käyttöön apua tarvittaessa, ja niiden avulla voidaan mahdollisesti pelastaa henkiä. Asiakasvirtamme ovat suuria ja moni toimipaikoistamme sijaitsee taajamien ulkopuolella, jossa avun saaminen voi kestää”, kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

KPO:n henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti SPR:n kanssa yhteistyössä järjestettävissä Turvapassi-koulutuksissa. Hätäensiapu-osioon kuuluu sydäniskurin käyttökoulutus. Tämän vuoden tavoite on, että 62 prosentilla KPO-konsernin henkilökunnasta on voimassa oleva hätäensiapupätevyys. Hätäensiavun lisäksi Turvapassikoulutukseen kuuluu uhkatilanne- ja paloturvallisuuskoulutus.

”Tällä hetkellä Turvapassi-koulutuksen on käynyt yli 1 000 KPO:n työntekijää. Koulutuksilla haluamme varmistaa, että henkilökunnalla on kattavasti monipuolinen ensiapuosaaminen. Ennalta kouluttautumalla ja varautumalla osataan ja uskalletaan tositilanteessa todennäköisemmin toimia. Vuosittain toimipaikoissamme sattuu muutamia tilanteita, joissa ensiaputaitoja tarvitaan”, Biskop jatkaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kim Biskop

Kesätyöhakemuksia Osuuskauppa KPO:lle tuli noin 4 000 kappaletta. KPO on työllistänyt jo useita vuosia keskimäärin 1 200 nuorta. Kuluvana kesänä kesätyöntekijöitä palkataan vähintään yhtä paljon, joista yläkoulu- ja lukioikäisiä ”Tutustu työelämään ja tienaa” – kesäharjoittelijoita on noin puolet. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee asiakaspalvelun parissa esimerkiksi myyjinä, tarjoilijoina ja liikennemyymälätyöntekijöinä ympäri toimialuetta. Kesätyöntekijöiden joukossa on paljon ensi kertaa työelämään astuvia nuoria.

”Kesätyöntekijät ovat tärkeitä kesämme onnistumisen kannalta. Kesätyö osuuskaupassa on monelle nuorelle ensimmäinen laatuaan, minkä takia pyrimme satsaamaan erityisen paljon perehdytykseen ja positiiviseen työkokemukseen. Toivomme positiivisen kesätyökokemuksen lisäävän kiinnostusta työskennellä palvelualalla myös tulevaisuudessa” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

”KPO on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa myös tänä vuonna. Vastuullinen kesäduuni on Suomen suurin kesätyökokemuksia kartoittava selvitys. Haluamme KPO:lla jatkuvasti parantaa kesätyökokemusta ja tarjota kesätyöntekijöille hyvän vastaanoton työelämään. Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta saamme arvokasta tietoa nuorilta, siitä miten olemme onnistuneet mm. rekrytoinnin ja perehdytyksen suhteen” kertoo henkilöstöjohtaja Leif Lindberg.

KPO on ollut mukana Yrityskylä Pohjanmaan toiminnassa sen alkamisesta lähtien, vuodesta 2013. NYT Yrityskylästä Vaasassa löytyy Prisma ja Emotion myymälät joihin oppilaat pääsevät työskentelemään. Yrityskylä tarjoaa nuorille arvokkaan mahdollisuuden kokeilla työelämää turvallisessa ja ohjatussa ympäristössä, valmistellen heitä tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Osuuskauppa KPO tukee vuosittain myös ansioituneita opiskelijoita. Vuoden 2024 aikana jaettavien stipendien yhteissumma on noin 10 000 euroa. Stipendit jaetaan pääasiassa KPO:n toiminta-alueen oppilaitosten kautta yläkouluissa ja lukioissa sekä kaupan- ja palvelualan oppilaitoksissa.

Osuuskauppa KPO on Suomen suurimpia alueosuuskauppoja yli 1,1 miljardin euron myynnillään. KPO toimii Kokkolan, Vaasan, Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja harjoitta market-kaupan lisäksi polttoneste-, matkailu- ja ravitsemis- sekä autokauppaa. KPO työllistää yli 2 200 kaupan- ja palvelualan ammattilaista.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kim Biskop
Henkilöstöjohtaja Leif Lindberg

Aino Kankaanpää ja Juho Alasaari Laihialta, Alexander Ståhlberg Oravaisista sekä Felicia Backström, Fia Stenman ja Elli Niemi Vaasasta saivat tänä vuonna Osuuskauppa KPO:n Nuori Lupaus –stipendit. KPO:n Nuori Lupaus -stipendi on tarkoitettu alle 25-vuotiaille kansainväliselle huipulle tähtääville henkilöille tai ryhmille, jotka ovat kotoisin tai asuvat KPO:n toiminta-alueella. Stipendiä voi hakea urheilun, tieteen tai taiteen edustaja, jolla on selkeät tavoitteet ja päämäärät omalla alallaan. Stipendien yhteissumma oli tänä vuonna noin 5 000 euroa.

”Hakemuksia tuli tälle vuodelle ennätyksellinen määrä ja taso kokonaisuudessaan oli kaikkien aikojen kovin. Olemme ilahtuneita hakemusten määrästä vaikkakin se tekikin valinnasta entistäkin vaikeampaa. Moni lupaava nuori jäi tänä vuonna palkitsematta ja toivommekin, että he hakevat stipendiä lähivuosina uudestaan” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Aino Kankaanpää on 18-vuotias pyöräsuunnistaja. Hän on menestynyt erinomaisesti sekä kotimaassa että kansainvälisissä kilpailuissa. Saavuttaen mm. MM-kilpailuissa kultamitalin.

Felicia Backström on 24-vuotias cheerleader Vaasasta. Hän on saavuttanut jo kolme MM-kultamitalia ja yhden MM-hopeamitalin ja yhden MM-pronssimitalin. Tavoitteena hänellä on voittaa neljäs MM-kultamitali.

Fia Stenman on 18-vuotias kilpauimari. Hän on moninkertainen Suomenmestari ja hän kuuluu nuorten maajoukkueeseen. Tulevana kesänä hän edustaa Suomea EM-kilpailuissa Liettuassa. Pitkän tähtäimen tavoitteena hänellä on osallistua Olympialaisiin vuonna 2028.

Elli Niemi on 20-vuotias cheerleader. Hän urheillut SM-tasolla jo kymmenen vuotta ja MM-tasolla neljä vuotta. Hän kuuluu maajoukkueeseen ja on ollut mukana voittamassa MM-kultaa kaksi kertaa. Tälle kaudelle hänet valittiin seurajoukkueensa kapteeniksi.

Alexander Ståhlberg on 22-vuotias hiihtäjä. Hän on saavuttanut jo useita nuorten Suomen mestaruuksia, kolme MM-mitalia ja kaksi Pohjoismaiden mestaruus hopeaa. Tavoitteet hänellä on korkealla.

Juho Alasaari on 21-vuotias seiväshyppääjä. Viime vuosi oli Juholle menestyksekäs; hän voitti sekä EM-kultaa että SM-kultaa. Tämän kauden tavoitteena hänellä on mm. Pariisin Olympialaisten finaalipaikka.

Stipendin hakuohjeet ja stipendin aiemmin saaneet löytyvät osoitteesta: https://osuuskauppakpo.fi/nuori-lupaus/

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kim Biskop

Osuuskauppa KPO käynnistänyt Original Sokos Hotel Royal Vaasan toisen vaiheen työmaan. Toisessa vaiheessa toteutetaan pysäköintilaitos, yli 120 täysin uudistettua hotellihuonetta, vuokratiloja sekä uudistettu O`Malley´s ravintola.

Hankekokonaisuuteen kuuluvat mm. laajat purkutyöt, täydellinen pintaremontti, talotekniikan perusteellinen uudistaminen sekä pysäköintilaitoksen toteuttaminen, pysäköintilaitokseen tulee 172 autopaikkaa. Näistä maan alle kahteen kerrokseen 131 paikkaa ja maan päälle 41 paikkaa, joista 16 ABC-latauspistettä.

Kuten hotellin uudistuksen ensimmäisessä vaiheessa myös toisessa vaiheessa energiatekniikka uusitaan täysin. Tavoitteena on, että Royal on maan energiatehokkain Sokos Hotelli. Lämmitysjärjestelmäksi vaihdetaan kalliolämpö, jonka porakaivot sijoitetaan pysäköintilaitoksen alle. Hotelliin tulee myös jäteveden energian talteenottolaitteisto ja erittäin kehittynyt kiinteistöautomaatiojärjestelmä.

”KPO-konsernin näkökulmasta voidaan hotellihanketta kiinteistön hankintoineen, saneerauksineen, pysäköintilaitoksineen ja energiainvestointeineen hyvin verrata kokoluokaltaan Liisanlehdon Prismaan, joka on KPO:n historian suurin investointi. Vaasan talousalue on KPO:n suurin markkina ja olemme pelkästään muutaman viimeisen vuoden aikana investoineet Vaasan seudulle lähes 150 miljoonaa euroa” toteaa toimitusjohtaja Kim Biskop.

Työvoimaa ja osaamista Vaasan alueelta

Mittava uudistushanke työllistää ison joukon eri alojen ammattilaisia. Original Sokos Hotel Royal Vaasan uudistus tullaan toteuttamaan pääasiassa paikallisten toimijoiden kanssa ja sen luoma työllistämisvaikutus alueella oli 100 henkilötyövuotta uudistuksen ensimmäisessä vaiheessa ja lähes saman verran toisessa vaiheessa. Hankkeen päätoteuttajana toimii WestGroup Oy Vaasasta ja hotellihuoneista vastaa Vaasan Rakennuskorjaus Oy. Myös talotekniikan urakoitsijat ovat Vaasan seudulta.

”Pääosa suunnittelutyöstä ja taloteknisestä rakentamisesta sekä hankkeen valvontaresursseista on Vaasan seudulta. Pääsuunnittelijoiden toimistot, sisustus- ja palosuunnittelua lukuun ottamatta, löytyvät 500 metrin säteeltä hotellista. Lähtökohtamme on käyttää paikallisia toimijoita, silloin kun se on mahdollista” toteaa KPO:n kiinteistöjohtaja Mika Mikkola.

”Jo 1-vaiheen yhteistyö läpi ketjun oli huikeaa ja kaikki pelasivat samaan maaliin, on todella hienoa ja innostavaa jatkaa tuttujen ammattilaisten kanssa myös kadun toisella puolella. Startti on jälleen vauhdikas ja pohjarakennustyöt ovatkin jo käynnistyneet pysäköintilaitoksen osalta” kertoo Toni Uusi-Pohjola WestGroupin toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
Osuuskauppa KPO, toimitusjohtaja Kim Biskop 040 577 0821
Osuuskauppa KPO, kiinteistöjohtaja Mika Mikkola 0400 572 412, mika.mikkola@sok.fi
WestGroup Oy Ab, toimitusjohtaja Toni Uusi-Pohjola 050 384 654,4 toni.uusi-pohjola@westgroup.fi

S-ryhmän Matkailukaupan päivillä palkittiin Sokos Hotellien loistavien työntekijöiden parhaimmistoa. Palkitsemisen kriteereissä painottuivat asiakaskokemus, työntekijäkokemus ja kehitys edellisestä vuodesta.

Vuoden Onnellistaja -palkinnon sai Heidi Uusitalo Original Sokos Hotel Vaakunasta Vaasasta.

”Heidi työskentelee Original Sokos Hotel Vaakunan vastaanotossa, jossa hänen hymynsä loistaa ja ilahduttaa niin työkavereita kuin vieraitamme. Hän luo asenteellaan ja positiivisuudellaan energiaa ja hyvää fiilistä respan porukan keskuudessa. Esimerkkinä Heidin pelisilmästä on tapaus viime kesältä. Vieraamme olivat menossa häihin ja taksia ei kuulunut. Heidi päätti lähteä viemään vieraat omalla autollaan kirkkoon, ja vieraat olivat todella tyytyväisiä tästä palvelusta”, kertoo osuuskauppa KPO:n toimialajohtaja Riku Asukas.

Juuri onnistunut asiakaskokemus on avainasemassa, kun majoitustoimialalla rakennetaan pitkän ajan kilpailukykyä. Erinomainen asiakastyytyväisyys luo asiakasuskollisuutta sekä suositteluhalukkuutta. Vieraiden onnellistaminen on ollut Sokos Hotels -ketjun tärkeimpiä asiakaskokemuksen rakennuspalikoita jo vuosia. Tänä vuonna asiakastyytyväisyys nousi uusiin huippulukemiin. Se on ammattitaitoisen sekä asiakaspalvelutyöhönsä sitoutuneen ja siitä nauttivan henkilöstön ansiota

Vahva uudistustahti Sokos Hotels -ketjussa jatkuu tänäkin vuonna. Osuuskauppa KPO kehittää myös vahvasti mara-toimialaansa. Huhtikuussa Vaasassa vietettiin Original Sokos Hotel Royalin torniosan avajaisia, ja uudistuksen seuraavassa vaiheessa työt jatkuvat hotellin Central-osassa, jonne rakentuu noin 130 huonetta ja pysäköintilaitos. Kokonaisuus valmistuu vuoden 2025 aikana. Lisäksi Kokkolaan rakennettavan uuden hotellin suunnittelutyöt ovat jo hyvässä vauhdissa.

Lisätietoja:

Osuuskauppa KPO
Riku Asukas, toimialajohtaja, Osuuskauppa KPO, puh. 050 388 3488, riku.asukas@sok.fi

 

Osuuskauppa KPO:n edustajisto hyväksyi 16.4.2024 pitämässään kokouksessa hallituksen esityksen, jonka mukaan KPO jakaa jäsenilleen osuuspääoman korkoa ja ylijäämänpalautusta Osuuskauppa KPO:lta tehdyistä bonusostoista yhteensä yli 4,5 miljoonaa euroa.

Korkoa ja ylijäämänpalautusta saa yli 132 000 asiakasomistajaa ja ne maksetaan S-Tileille 10.5.2024. Korko maksetaan niille KPO:n asiakasomistajille, joiden osuusmaksu oli täyteen maksettu 31.12.2023 mennessä ja joiden jäsenyys jatkuu koronmaksuhetkellä. Ylijäämänpalautus maksetaan kaikille vuoden 2023 aikana KPO:lta bonusostoja tehneille KPO:n asiakasomistajatalouksille, joiden jäsenyys jatkuu maksuhetkellä.

”Osuuskauppa KPO:n tulos palaa takaisin toimialueellemme mm. palkkojen, verojen, investointien, paikallisten ostojen, edullisen hintatason ja omistajien palkitsemisen kautta.
Ennätykselliset investointimme palveluidemme kehittämiseen, yli 250 miljoonaa euroa vuosien 2020–2025 aikana, tulevat jatkumaan myös lähivuosina. Haluamme tämän lisäksi palkita asiakkaitamme maksamalla ylijäämästä takaisin omistajillemme yli 4,5 miljoonaa euroa” kertoo toimitusjohtaja Kim Biskop.

Koron ja ylijäämänpalautuksen lisäksi KPO maksoi vuoden 2023 aikana Bonusta ja maksutapaetua yhteensä 26,4 miljoonaa euroa.

OSUUSKAUPPA KPO

Lisätietoja:

Kim Biskop toimitusjohtaja, 040 577 0821

Osuuskauppa KPO:n omistaman Original Sokos Hotel Royalin muutostyöt jatkuvat hotellin Central-osassa, jonne rakentuu noin 130 huonetta ja pysäköintilaitos.

”Vuodesta 1994 lähes yhtäjaksoisesti vaasalaista ravintolaelämää rikastuttanut ja täten jo useampien sukupolvienkin kokema legendaarinen Irish Pub O´Malley´s jää kiinteistössä tapahtuvan mittavan hotelliremontin myötä tauolle. Legendaarinen pubi on avoinna viimeistä kertaa 30.4.2024, ja vappupäivän jälkeen käynnistyy kiinteistön mittava remontti sekä tontille tulevan pysäköintilaitoksen rakentaminen. O´Malley´n tarina jatkuu pienesti ehostettuna sen avautuessa uudelleen tutussa osoitteessa arviolta vuoden 2025 loppupuolella,” Osuuskauppa KPO:n matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Riku Asukas kertoo.

Toukokuun alkupuolella avautuu nykyisen Butcher&Banker ravintolan tiloihin myös uusi Pubi nimeltään The Alley, Butcher&Banker ravintola puolestaan sulkee ovensa 2.5. heti vapun jälkeen. The Alley tuo uuden ja rennonletkeän Pubin Vaasaan, ja nimi juontuu sijainnista Hallinkujan ja Vaasanpuistikko 18 kulmassa.

The Alley on uusi kohtaamispaikka, joka ammentaa inspiraationsa legendaarisesta O’Malley’s pubista. Se tarjoaa elävää musiikkia, tutun henkilökunnan ja laajan juomavalikoiman esikuvana toimivan pubin tapaan. The Alley tulee olemaan paikka, jossa viihtyvyys ei ole kiinni viikonpäivästä, vaan jokainen päivä on mahdollisuus nauttia hyvästä seurasta ja tunnelmasta. Toukokuussa avautuva The Alley toivottaa tervetulleeksi niin vanhat kuin uudetkin vieraat luomaan yhdessä unohtumattomia hetkiä ja uusia perinteitä. Tämä on paikka, jossa afterwork-juomat, penkkiurheilu ja viikonlopun juhlinta saavat uuden kodin. Lämpimästi tervetuloa The Alleyyn – paikkaan, jossa hyvät tarinat saavat alkunsa.

Lisätietoja:

Osuuskauppa KPO
Riku Asukas, toimialajohtaja, Osuuskauppa KPO, puh. 050 388 3488, riku.asukas@sok.fi

Suomen Innostavimmat työpaikat on jälleen palkittu. Työelämän asiantuntijayhtiö Eezy Flow myöntää vuosittaiset tunnustukset parhaat henkilöstötutkimustulokset saavuttaneille organisaatioille. Osuuskauppa KPO sijoittui suuryritysten sarjassa neljänneksi.

Erityisesti johtamiskulttuuri koetaan KPO:ssa tavanomaista parempana. Henkilöstön halukkuus suositella KPO:ta työnantajana on niin ikään vahvaa, eNPS:n ollessa 51. KPO:lla työtyytyväisyyttä mitataan tutkimuksella vuosittain.

”Haasteet ja vahvuudet vaihtelevat yksiköittäin ja tiimeittäin, joten on tärkeää pureutua tiimi- ja yksikkötason tuloksiin”, sanoo KPO:n henkilöstöjohtaja Leif Lindberg.

Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus myönnetään vuosittain niille Eezy Flown PeoplePower®-tutkimukseen osallistuneille organisaatioille, joiden henkilöstötutkimustulokset ovat olleet poikkeuksellisen hyvät.

“Innostavalla työpaikalla, jossa henkilöstö on sitoutunut yhteiseen tavoitteeseen ja suosittelee työnantajaansa, on tutkitusti vaikutusta koko organisaation tuloksellisuuteen. Tämä luo merkittävän kilpailuedun. On ollut erityisen hienoa nähdä, että systemaattisella johtamisella ja henkilöstökokemuksen kehittämisellä on saatu parempia tuloksia myös haastavina aikoina.“ -Johanna Lehmus, johtaja, Tutkimus & Tieto, Eezy Flow.

”Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin kehittämisessä
panostaen erityisesti työolosuhteisiin sekä henkilökunnan työhyvinvointiin ja jaksamiseen. Meillä on myös erinomaiset henkilöstöedut sekä palkitsemisjärjestelmä koko henkilökunnalle” KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop sanoo.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kim Biskop
Henkilöstöjohtaja Leif Lindberg

Osuuskauppa KPO tarjoaa peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja TUVA- sekä TELMA-koulutukseen osallistuville mahdollisuuden tutustua työelämään Osuuskauppa KPO:n eri toimipaikoissa kaksi viikkoa kestävän Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelun kautta.

Katso lisää >>

Väriä, valoa, iloa ja energiaa, sitä on tiedossa, kun Vaasan ytimessä sijaitsevan Original Sokos Hotel Royalin tornirakennuksen ovet avautuvat 26.2.2024 vuoden mittaisten uudistustöiden jälkeen. Torniosasta löytyy 139 värikkäästi sisustettua huonetta, huipun trooppisen lämmin sauna- ja allasosasto, kolme uutta ravintolaa sekä kattavat tapahtumatilat. Kyseessä on hotellin omistavan Osuuskauppa KPO:n historian suurin yksittäinen matkailu- ja ravitsemistoimialan investointi koskaan.

”Royal-hotellin uudistus on myös koko Vaasan alueen suurin investointi matkailuinfrastruktuuriin vuosikymmeniin”, kertoo Osuuskauppa KPO:n MaRa-toimialajohtaja Riku Asukas. ”Vaasa on kokoaan isompi kaupunki niin kansainvälisyydessään kuin palvelu-, kulttuuri- ja koulutustarjonnaltaan. Ja kehittyy edelleen vauhdilla. Royal-hotellin uudistuksella valmistaudumme jo tulevaan”, Asukas jatkaa.

Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson korostaa uudistuksen merkitystä Vaasan seudun matkailulle. ”On hienoa, että saamme kehittyvään bisnes- ja matkailukaupunkiimme elämyksellisen lippulaivahotellin. Uusi hotelli vetää jo itsessään matkailijoita. Kestävän matkailun puolestapuhujana olen erityisen ylpeä hotellin monista energiatehokkuuteen liittyvistä innovaatioista, joita vaasalaiset yritykset ovat hotelliin luoneet”, Jansson toteaa.

Energiatehokkuudeltaan Suomen kärkeä

Hotelliuudistuksen lähtökohtana on ollut luoda Royal-hotellista yksi maan energiatehokkaimmista hotelleista. Tämä on mahdollistettu muun muassa maalämmöllä, omalla 342 paneelin aurinkovoimalalla sekä hukkalämmön tehokkaalla talteenotolla. Hotelliin tulee lisäksi monia energiatehokkuutta edistäviä innovaatioita, joilla minimoidaan tyhjien tilojen energiankulutus.

Tarjolla länsirannikon elämyksellisin hotellikokonaisuus

Uudistuksessa on panostettu erityisesti visuaalisesti näyttäviin ja sosiaalisia kohtaamisia tukeviin julkisiin tiloihin, huikeimpina niistä Huippu Panoramic Sauna & Pool trooppisen lämpimine allasosastoineen sekä korkea Atrium-aula. Aulan ympäriltä löytyvät talon ravintolat ja moneen muokkautuvat tapahtumatilat.

Royalin torniosaan avautuu kolme uutta ravintolaa: uuden ajan kebabravintola Babista, italialaistyylinen Trattoria Puistikko sekä aamiais- ja tapahtumaravintola Royal.

Hotellihuoneet tarjoilevat iloa, väriä, liikettä ja energiaa – inspiraationaan Vaasan energinen ja aurinkoinen identiteetti. Sisustustekstiilit kutoo pohjanmaalainen Annala-kutomo, seinille on ripustettu taiteilija Jenni Ropen energiaa kuvastavia teoksia. Huonevalikoima vaihtelee Standard-tason huoneista kaupungin suurimpiin sviitteihin. Odotettu uutuus ovat isot, kuuden hengen huoneet.

Avautuu aikataulussa

”Odotukset muutokselle olivat tietysti suuret, mutta lopputulos detaljeineen on loistava! Suunnittelutoimisto KOKO3 on tehnyt loistavaa työtä Royalin värikkään ja energisen sisustuksen kanssa. Vuoden pituinen uudistusaikataulu oli kunnianhimoinen, mutta siinä onnistuttiin, kiitos taitavien paikallisten yritysten”, hotellinjohtaja Max Hellqvist kiittelee.

Torniosan uudistus on ensimmäinen vaihe Original Sokos Hotel Royalin täydellisessä muodonmuutoksessa, jonka aikana siitä luodaan energiatehokkuudeltaan ylivoimaista elämyshotellia. Seuraavassa vaiheessa työt jatkuvat hotellin Central-osassa, jonne rakentuu noin 130 huonetta ja pysäköintilaitos. Kokonaisuus valmistuu vuoden 2025 aikana.

”Olemme investoineet ja investoimme Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla lähivuosina kymmeniä miljoonia euroja, merkittävimpinä näistä Royal-hotellin uudistus, Vaasan uusi Sokos sekä Kokkolaan rakennettava uusi hotelli. Niin Vaasan kuin Kokkolan kehitys jatkuu vahvana, me haluamme tukea omilla investoinneillamme koko maakunnan kehittymistä”, Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop toteaa.

Original Sokos Hotel Royalin torniosan tilat:
• 139 huonetta, huoneluokat: Standard, Superior, Junior Suite, kaksi Suitea
• Trattoria Puistikko, Kebabravintola Babista, tilausravintola Royal
• Working Lounge ja seitsemän kokoustilaa (12-80 hengelle)
• Huippu Panoramic Sauna & Pool, trooppinen sauna- ja allasosasto
• Kuntosali, 8 sähköauton latauspaikkaa, lainattavissa polkupyöriä ja sähköpyöriä

Uudistuksen tekijät:
Uudistuksen tilaaja Osuuskauppa KPO
Rakennuttaja KPO-Kiinteistöt Oy
Pääurakoitsija WestGroup, Vaasan työmaa
Urakoitsija, kerrokset 3.-10. Vaasan Rakennuskorjaus Oy
Pää- ja arkkitehtisuunnittelu Oy Polyplan Ab, Vaasa
Rakennesuunnittelu Contria Oy, Vaasa
LVI-urakka Tammi Kiinteistötekniikka Oy, Vaasa
LVIA-suunnittelu Granlund-konserni
Sähkö- ja AV-suunnittelu Sweco Finland Oy
Automaatiourakka ATN Automation, Vaasa
Sähköurakka ARE, Vantaa
Aurinkovoimalaurakka Solnet Finland Oy, Helsinki
Sisustussuunnittelu, hotellitilat Sisustusarkkitehtuuritoimisto KOKO 3, Helsinki
Sisustussuunnittelu, saunaosasto Oy Polyplan Ab, Vaasa

Lisätiedot:
Max Hellqvist, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Royal, Vaasa, puh. 040 529 3686, max.hellqvist@sok.fi
Riku Asukas, toimialajohtaja, Osuuskauppa KPO, puh. 050 388 3488, riku.asukas@sok.fi
Original Sokos Hotel Royal on Vaasan ytimessä sijaitseva aurinkoinen ja energinen hotelli, joka uudistuu täysin vuosien 2023–2025 aikana. Hotelliuudistuksen lähtökohtana on luoda Pohjolan energiapääkaupunkiin yksi maan energiatehokkaimmista hotelleista, mikä mahdollistetaan muun muassa maalämmöllä, omalla aurinkoenergialla ja paikallisten yritysten innovatiivisilla teknologiaratkaisuilla. Samalla hotellista luodaan länsirannikon elämyksellisintä hotellia. Osa hotellia on avoinna koko uudistuksen ajan.

Osuuskauppa KPO on yli 1,1 miljardin euron vuosimyynnillään Suomen suurimpia alueosuuskauppoja. Toimimme Ylivieskan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Vaasan talousalueilla. Olemme alueemme market-kaupan markkina- ja hintajohtaja sekä markkinajohtajia polttoneste-, matkailu- ja ravitsemiskaupassa, minkä lisäksi harjoitamme mittavaa autokauppaa. Meillä on yli 135 000 asiakasomistajaa ja työllistämme yli 2 100 palvelualan ammattilaista. Osuuskauppa KPO on useampana vuonna saanut Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen. Toimintamme taloudellinen menestys päätyy kokonaisuudessaan kauppapalvelujemme kestävään kehittämiseen ja asiakasomistajiemme eduksi.