30.12.2015
ABC-liikennemyymälöiden ravintolat rikkovat ennätyksiä, kun ensimmäistä kertaa ketjun historian aikana myytiin yli 10 miljoonaa ruoka-annosta vuoden sisällä.
– Olemme asettaneet ruoan laadun ravintolakaupan keskiöön. Laatupanostukset näkyvät myynnin kasvuna ja tyytyväisinä asiakkaina, kertoo ABC:n kehitysjohtaja Antti Erikivi.
ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat Suomen suurin ravintolaketju 104 toimipaikallaan. Noutopöytä on ruokailijoiden suosikki, ja à la carte -listan myydyimpiä annoksia ovat alusta asti mukana olleet tuttavuudet kuten härän lehtipihvi ja hawaijinleike.
Kotimaisuus kannattaa
ABC-ravintoloiden kuluneen vuoden merkittävin laatupanostus oli siirtyminen kokonaan kotimaisen lihan käyttöön. Sekä noutopöytää että à la carte -annoksia on uudistettu, niiden liha on täysin kotimaista ja myynnit ovat kasvussa.
– Olemme ylpeitä tästä asiakkaiden toivomasta muutoksesta, jonka toivomme auttavan myös suomalaista elintarvikeketjua ja antavan esimerkkiä muille toimijoille. Kotimaisuus ja sopiva hintataso ovat ravintoloidemme valttikortteja, painottaa Erikivi.
Kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtyminen on ketjun pysyvä linjaus, joka tukee S-ryhmän strategista valintaa palata osuustoiminnan juurille ja vastata kuluttajaosuuskuntaan liittyviin odotuksiin. Lisäksi kotimaisuus helpottaa elintarvikeketjun eettisyyden varmistamista.
ABC-ravintoloiden viisi myydyintä ruoka-annosta vuonna 2015:
1. Noutopöytä
2. Härän lehtipihvi
3. Hawaijinleike
4. Bonuspannu
5. Isoäidin lihapullat
Vuoden 2015 aikana myytyjen ruoka-annosten 10 miljoonan kappaleen rajapyykki ylittyi tiistaina 29.12.2015.
Lisätietoja:
Kehitysjohtaja Antti Erikivi, ABC-ketjuohjaus, antti.erikivi@sok.fi, p. 010 768 0803
10.10.2024 | Uutiset
18.9.2024 | Uutiset
13.9.2024 | Uutiset