Yli 10 miljoonaa myytyä annosta ABC-ravintoloissa


30.12.2015

 

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat rikkovat ennätyksiä, kun ensimmäistä kertaa ketjun historian aikana myytiin yli 10 miljoonaa ruoka-annosta vuoden sisällä.

– Olemme asettaneet ruoan laadun ravintolakaupan keskiöön. Laatupanostukset näkyvät myynnin kasvuna ja tyytyväisinä asiakkaina, kertoo ABC:n kehitysjohtaja Antti Erikivi.

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat Suomen suurin ravintolaketju 104 toimipaikallaan. Noutopöytä on ruokailijoiden suosikki, ja à la carte -listan myydyimpiä annoksia ovat alusta asti mukana olleet tuttavuudet kuten härän lehtipihvi ja hawaijinleike.

Kotimaisuus kannattaa

ABC-ravintoloiden kuluneen vuoden merkittävin laatupanostus oli siirtyminen kokonaan kotimaisen lihan käyttöön. Sekä noutopöytää että à la carte -annoksia on uudistettu, niiden liha on täysin kotimaista ja myynnit ovat kasvussa. 

– Olemme ylpeitä tästä asiakkaiden toivomasta muutoksesta, jonka toivomme auttavan myös suomalaista elintarvikeketjua ja antavan esimerkkiä muille toimijoille. Kotimaisuus ja sopiva hintataso ovat ravintoloidemme valttikortteja, painottaa Erikivi.

Kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtyminen on ketjun pysyvä linjaus, joka tukee S-ryhmän strategista valintaa palata osuustoiminnan juurille ja vastata kuluttajaosuuskuntaan liittyviin odotuksiin. Lisäksi kotimaisuus helpottaa elintarvikeketjun eettisyyden varmistamista.

ABC-ravintoloiden viisi myydyintä ruoka-annosta vuonna 2015:

1. Noutopöytä

2. Härän lehtipihvi

3. Hawaijinleike

4. Bonuspannu

5. Isoäidin lihapullat

Vuoden 2015 aikana myytyjen ruoka-annosten 10 miljoonan kappaleen rajapyykki ylittyi tiistaina 29.12.2015.
 

Lisätietoja:
Kehitysjohtaja Antti Erikivi, ABC-ketjuohjaus, antti.erikivi@sok.fi, p. 010 768 0803