Yhteysjohtaja Anne Santamäestä järjestöneuvos


2.12.2011

Tasavallan presidentti on myöntänyt 2.12.2011 järjestöneuvoksen nimen ja arvon SOK:n kansainvälisistä osuustoimintasuhteistavastaavalle yhteysjohtajalle, diplomiekonomi Anne Santamäelle.

Järjestöneuvos Santamäki on työskennellyt laaja-alaisesti liike-elämässä lähes 40 vuotta. Valmistuttuaan diplomiekonomiksi hän työskenteli markkinointitutkijana Marketindex Oy:ssä. Vuonna 1980 Santamäki siirtyi VR:lle, jossa hän työskenteli ensin markkinointisuunnittelupäällikkönä ja myöhemmin henkilöliikenteen markkinointipäällikkönä vastasi muun muassa uuden Intercity-konseptin kehittämisestä. Santamäki on työskennellyt SOK:ssa vuodesta 1990, jolloin hän aloitti SOK Markkinointipalveluiden johtajana vastuualueinaan S-ryhmän sisäinen mainostoimisto sekä tutkimuspalvelut. Hän oli mukana luomassa uutta S-Etukorttijärjestelmää sekä S-ryhmän valtakunnallista sponsorointistrategiaa. Vuodesta 1999 hänen vastuulleen tuli S-ryhmän ja koko suomalaisen osuustoiminnan etujen valvominen kansainvälisissä osuustoimintajärjestöissä.

Järjestöneuvos Santamäki on toiminut Euroopan kuluttajaosuustoiminnan etujärjestö Euro Coopissa vuodesta 1999 ensin hallituksen jäsenenä ja vuodesta 2003 varapuheenjohtajana. Vuodesta 2006 vuoteen 2010 Anne Santamäki toimi Euro Coopin puheenjohtajana ja vuodesta 2010 eteenpäin puheenjohtajiston jäsenenä. ICA:n Euroopan aluejärjestön Cooperatives Europen varapuheenjohtajana Santamäki toimi vuodesta 2001 vuoteen 2010. Vuonna 2010 Santamäki valittiin globaalia kuluttajaosuustoimintaa edustavan Consumer Co-operatives Worldwiden (CCW) puheenjohtajaksi. Vuodesta 2010 Santamäki on toiminut ja toimii edelleen Kansainvälisen Osuustoimintaliiton ICA:n maailmanhallituksen jäsenenä.

Anne Santamäki on arvostettu henkilö sekä haluttu luennoitsija ja asiantuntija, ei pelkästään suomalaisen, vaan myös eurooppalaisen ja globaalin osuustoimintaliikkeen piirissä. Hänellä on ollut lukuisia luottamustoimia, joista mainittakoon Suomalaisen Työn Liiton ja Savonlinnan Oopperajuhlien Advisory Boardin jäsenyydet. Hän toimii edelleen Kiasman Advisory Boardin ja Levikintarkastus Oy:n levikintarkastusvaliokunnan jäsenenä.