TripAdvisor julkisti Suomen parhaat hotellit – kuusi S-ryhmän hotellia TOP 25 -joukossa


31.1.2017

TripAdvisor on nimennyt Suomen hotellien parhaimmiston. Kahdenkymmenenviiden parhaan joukossa on kuusi S-ryhmän hotellia, joista yksi, Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakuna, on uusi nousija. Kestomenestyjä Jyväskylän Solo Sokos Hotel Paviljonki on upeasti sijalla neljä. Muita parhaiden listalle päässeitä hotelleja ovat Radisson Blu Plaza Hotel, Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Solo Sokos Hotel Torni sekä Radisson Blu Hotel, Oulu.

”Olemme todella iloisia näin hyvistä sijoituksista. Arvopohjainen johtaminen tuo tulosta koko ketjussa. Sokos Hotellien asiakastyytyväisyys oli vuonna 2016 ennätyskorkea, samoin ketjun tulos. Kiitos kuuluu upealle henkilökunnallemme, joka osaa heittäytyä luovasti asiakaspalvelutilanteisiin”, sanoo SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan konsepti- ja kehitysjohtaja Peter Jung. ”Muutama vuosi sitten tehty jako eri hotellityyppeihin on myös osoittautunut onnistuneeksi”, Jung toteaa.

”Suomen Radisson Blu Hotellit menestyvät hyvin asiakastyytyväisyydessä kaikkien Pohjoismaiden Radisson Blu Hotellien kesken. TripAdvisor-tunnustuksen saaneista hotelleista Radisson Blu Hotel Oulu on Pohjoismaiden ykkönen ja Plaza sijalla 4. Kuuden parhaan joukossa on kaikkiaan neljä Suomen hotellia”, sanoo Radisson Blu Suomen maajohtaja Tomi Peitsalo.

Jyväskyläläinen Solo Sokos Hotel Paviljonki sijoittui kymmenen parhaan suomalaisen hotellin kärkijoukkoon jo viidettä vuotta peräkkäin. Hyville sijoille hotellin nostaa muun muassa palvelu, järvimaisema ja laadukas aamiainen. Asiakkaat kehuvat Sokos Hotel Paviljongin henkilökuntaa  ”ehkä jopa Suomen parhaaksi, erittäin ystävälliseksi ja asiakkaasta aidosti kiinnostuneeksi.”

Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakuna on uusin tulokas parhaiden joukossa. Hotellin kaikki huoneet uudistettiin kaksi vuotta sitten. Uusissa huoneissa lappilainen eksotiikka ja luonto tulevat esille niin sisustusmateriaaleissa kuin kalusteissakin. Asiakkaat ovatkin lähes poikkeuksetta ihastelleet huoneiden tunnelmaa ja erityisesti revontulivaloja.

Vaakunan huoneita värittää mukavasti Lappi. Jokaisessa huoneessa on jotain jujua.” ”Revontulivalot olivat hauska lisä sisustukseen.”

Napapiirillä on nyt imua, matkailijamäärien huiman kasvun lisäksi alueen hotellit keräävät kiitosta; rovaniemeläinen Arctic Light Hotel oli listauksen paras suomalainen hotelli.

Radisson Blu Plaza Hotel ylsi sijalle 14, Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone sijalle 16, Solo Sokos Hotel Torni Helsinki sijalle 20 ja Radisson Blu Hotel Oulu sijalle 25.

S-ryhmän hotellit pärjäsivät myös Viron listauksessa; uniikki Solo Sokos Hotel Estoria Tallinnassa ylsi Viron 10 parhaan hotellin joukkoon.

Tripadvisor on maailman laajin matkailusivusto, jonne matkailijat voivat jättää kommentteja ja arvosteluja vierailemistaan paikoista. Travellers’ Choice -palkinnot perustuvat miljoonien asiakkaiden hotelleille antamiin arvioihin.

Tässä TripAdvisorin listaus kokonaisuudessaan.