Tilapäismajoitusta turvallisesti hotelleissa


3.4.2020

Näin koronavirus muutti hotelliarjen – huoneita tarjotaan nyt etätyöläisille ja remontin ajaksi.

Näin koronavirus muutti hotelliarjen – huoneita tarjotaan nyt etätyöläisille ja remontin ajaksi
 
Liikkumisrajoitusten hiljentämissä hotelleissa arki muuttui hetkessä. Hotellihuoneita tarjotaan nyt tilapäismajoitukseksi remontin ajaksi ja etätöihin.
 
Koronaviruksen aiheuttamat liikkumisrajoitukset ja matkustuskiellot ovat tyhjentäneet hotelleja ympäri Suomen. S-ryhmään kuuluvista Sokos Hotelleista ja Radisson Blu Hotelleista on auki vielä 20.  Auki olevissa hotelleissa arki on muuttunut täysin. Hotellien käyttöasteet ovat supistuneet murto-osaan aiemmasta, mutta henkilökunnan yhteishenki on vahva. 
 
– Olen ollut alalla 35 vuotta enkä ole koskaan nähnyt tällaista. Asiakkaiden turvallisuudesta ja terveydestä ei kuitenkaan tingitä piiruakaan. Asiakkaat ovat nyt entistä tietoisempia hyvästä hygieniasta, ja me tietenkin teemme parhaamme, että kaikilla olisi turvallinen olo, kertoo Helsingin Original Sokos Hotel Vaakunan johtaja Satu Näsärö
 
Hotelleissa on tehostettu siivousta ja ovenkahvojen, hissinappuloiden ja muiden pintojen pyyhintää. Käsien puhtaudesta huolehtiminen tehdään mahdollisimman helpoksi ja turvaväleistä pidetään huolta. Aamupalat tarjotaan take away -pusseissa. Henkilöstö ei tule töihin pienessäkään nuhassa. 
 
Liikkumisrajoitukset ovat synnyttäneet myös uudenlaisia asiakastarpeita, joihin nyt ideoidaan ratkaisuja. Useissa S-ryhmän hotelleissa aletaan tarjota majoitusta viikko kerrallaan tavallista edullisempaan hintaan. Kysy meiltä myös rauhallista huonetta päivähintaan etätöitä varten.
 
– Asiakkaat ovat kyselleet minne he voisivat mennä etätöihin, remonttia pakoon, tai kun perheelle luvattu asunto ei valmistukaan ajoissa. Rajoitustenkin aikana on myös joillain tarvetta matkustaa töiden vuoksi. Täällä heille on kaikki tarpeellinen. Saa olla omassa rauhassaan ja varmasti etäällä muista ihmisistä. Täällä ei myöskään tarvitse itse siivota. Nytkin meillä asuu pitkäaikaismajoittujia hotellimme lisäksi myös mm. Break Sokos Hotel Flamingossa, kertoo Satu Näsärö.
 
Työmatkustajan, kuten kenen tahansa majoittujan arkea, helpottaa esimerkiksi hotellien langaton verkko ja huonepalvelu. Näin yhteydenpito sujuu normaalisti ja asioinnin muualla voi minimoida.
 
Viikkomajoituksen voi varata seuraavissa hotelleissa: