Teemu Putkistolle KPO:n Nuori Lupaus -stipendi


30.4.2015

Ylivieskalainen keilaaja Teemu Putkisto on valittu tämän vuoden Osuuskauppa KPO:n Nuori Lupaus -stipendin saajaksi. Stipendin suuruus on 1 000 euroa. Osuuskauppa KPO haluaa tukea oman alueensa lahjakkaita, kansainväliselle huipulle tähtääviä urheilun, taiteen tai tieteen lahjakkuuksia. ”Hakijoiden kirjo oli laaja ja hakemuksia tuli kymmeniä. Viime vuonna stipendin sai ensi kertaa joukkuelajin edustaja ja tällä kertaa valituksi tuli vähemmän julkisuutta saavan lajin edustaja” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Teemu Putkisto on 17-vuotias ja opiskelee Kuortaneen urheilulukiossa toista vuotta. Menestystä nuorelle keilaajalle on kertynyt lukuisissa kilpailuissa. Viime vuonna hän voitti junioreiden suomenmestaruuden ja Qatarissa International Friendly Competition turnauksessa Masters kultaa sekä joukkuehopeaa. Hän oli myös Pohjanmaan piirin vuoden 2014 paras juniori- ja mieskeilaaja. Hänet valittiin toistamiseen lajinsa junioreiden maajoukkueryhmään. Kuluvan kauden päätavoite Teemulla on junioreiden Euroopan -mestaruuskilpailu Saksassa.

Osuuskauppa KPO:lla on nuorille toimialueen lupauksille suunnattu stipendijärjestelmä. KPO:n Nuori Lupaus -stipendi on tarkoitettu alle 25-vuotiaille kansainväliselle huipulle tähtääville henkilöille tai ryhmille, jotka ovat kotoisin tai asuvat KPO:n toimialueella. Stipendiä voi hakea urheilun, tieteen tai taiteen edustaja, jolla on selkeät tavoitteet ja päämäärät omalla alallaan. Stipendin ovat saaneet aiemmin jalkapalloilija Olga Ahtinen Kokkolasta, suunnistaja Kirsi Nurmi Vaasasta, pyörätuolikelaaja Tuomo Himanka Kalajoelta, balettitanssija Minna Somero Kokkolasta, kilpatanssija Jani Neulaniemi Vaasasta, alppihiihtäjä Tii-Maria Romar Vaasasta ja hiihtäjä Kalle Lassila Vetelistä.

Ensi vuonna on KPO täyttää 110 vuotta ja juhlavuonna tullaan jakamaan aiemmista vuosista poiketen useampi stipendi.