Solo-perhe laajenee – Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone avautuu 2019


11.1.2018

Sokos Hotellien Solo-perhe laajenee vuoden kuluttua, kun Turun sydämeen avataan alkuvuonna 2019 uusi Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone.

Uudistuksen myötä tunnettujen turkulaisten arkkitehtien Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen 1920-luvulla suunnittelema klassikkohotelli siirtyy modernisti nykypäivään. Yksilöllisiä Solo-hotelleja on ketjussa tämän jälkeen kahdeksan.

Solo by Sokos Hotels -hotellit lanseerattiin viisi vuotta sitten tarjoamaan uniikkeja hotellikokemuksia elämyksiä etsiville matkailijoille. Solot tarjoavat vierailleen paitsi kiinnostavia tarinoita myös ensiluokkaista palvelua ja paljon aistikkaita yksityiskohtia”, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Outi Vitie SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.  

”Turun Seurahuone, jonka seinien sisään kätkeytyy niin pala Turun kuin Suomen Seurahuoneiden ja koko hotellielinkeinon historiaa, sopii loistavasti klassikkohotelliemme ketjuun”, Vitie iloitsee.

Syksyllä 2017 käynnistyneen Turun Seurahuoneen arvokiinteistön uudistus on 20 miljoonan euron investointi, ja se kattaa kiinteistön täydellisen peruskorjauksen lisäksi liiketoiminnan uudistuksen. Suurin muutos koskee pääsisäänkäyntiä, joka palautetaan Eerikinkadulta takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle.

Hotellin uusi ilme on sisustusarkkitehti Jaakko Puron käsialaa. Lämpimät värit, laadukkaat tekstiilit ja esineiden muodot on valittu huolella 1920-luvun klassismin muotokieltä jatkamaan. Terrakotan ja keltaisen värisävyt noudattavat tuolle aikakaudelle tyypillistä värimaailmaa.

Turussa vieraat aiotaan jatkossa yllättää eläväisellä ja mutkattomalla tunnelmalla sekä lukuisilla yllätyksellisillä yksityiskohdilla niin palvelussa kuin sisustuksessa.

”Hotellin katutasoon tulee urbaani ruoka- ja seurusteluravintola, joka kokoaa ystävät yhteisen pöydän ääreen. Toisen kerroksen muunneltavat ravintolatilat luovat puitteet niin aamiaiseen ja erilaisiin juhliin kuin etätyöhön ja erilaisiin kokoontumisiinkin. Hemmottelua tarjoavat muhkeat vuoteet, Turun paras aamiainen, saunatilat sekä rouhea gym”, kertoo hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneelle tulee 140 huonetta, seitsemässä eri huonetyypissä. Hotelli sijaitsee aivan Turun keskustassa, Eerikinkadun ja Humalistonkadun kulmassa.

Solo by Sokos Hotels -hotelleja on Turun uuden hotellin myötä neljä Suomessa, kaksi Pietarissa ja yksi Tallinnassa. Sokos Hotellien muut hotellityypit ovat Break by Sokos Hotels ja Original by Sokos Hotels.

Solo-hotellit ovat menestyneet vuosien varrella erittäin hyvin asiakastyytyväisyystutkimuksissa ja voittaneet palkintoja erilaisissa kansainvälisissä kisoissa. Jyväskyläläinen Solo Sokos Hotel Paviljonki sekä Tallinnan Solo Sokos Hotel Estoria palkittiin vuodenvaihteessa The World Luxury Travel Awardseissa ja Solo Sokos Hotel Torni Tampere sai Suomen Unique Hotel of the Year 2018 -palkinnon.

Lisätietoja:

Outi Vitie, markkinointi- ja viestintäjohtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 050 66 287, outi.vitie@sok.fi
Sanna-Liisa Byskata, hotellinjohtaja, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, puh. 010 764 4951, sanna-liisa.byskata@sok.fi