Sokos Hotels jatkaa nuoren alppilaskijan kannustamista


27.11.2018

Sokos Hotels ja para-alppilaskija Santeri Kiiveri ovat sopineet yhteistyön jatkumisesta ainakin vuoteen 2020.

”Sokos Hotellien kanssa solmimani kumppanuus kesällä 2017 oli ensimmäinen allekirjoittamani isompi yhteistyösopimus”, muistelee alppihiihtäjä Santeri Kiiveri, 18. ”Siksikin tuntuu merkittävältä jatkaa hyvin toiminutta yhteistyötä tulevaisuudessa. Ison ketjun tuki ja kannustus tuntuu hyvältä ja matkatarpeisiini sopii hyvin, että Sokos Hotelleja löytyy ympäri maata.”

Kuusamon alppikoulussa opiskeleva Santeri Kiiveri matkustaa ja majoittuu hotelleissa huomattavasti keskivertolukiolaista enemmän. Kotipaikka on Lappeenrannassa, koulu pohjoisessa, valmennusleireille ja kisamatkoille lähdetään aina Helsingistä. Pääkaupungissa Kiiveri majoittuu usein. Nuoren miehen tämänhetkinen suosikki on Original Sokos Hotel Vaakuna uusittuine näköalahuoneineen. Talvikauden aikana tutuiksi ehtivät jälleen tulla myös hiihtokeskusten yhteydessä sijaitsevat Break-hotellit.   

Santeri on luottavainen marras-joulukuun vaihteessa käynnistyvän alkavan kauden suhteen. ”Valmentautuminen on pitkäjänteistä työtä. Sen pitäisi riittää, kun kaikki asiat tehdään arjessa toistuvasti oikein,” laskija sanoo. Alppihiihtäjän tukena on muun muassa laskuvalmentaja, fysiikkavalmentaja ja alppikoulun kolme valmentajaa. Fysiikkavalmentaja puuttuu esimerkiksi juuri ajokortin saaneen kuskin automatkoihin. Pitkien matkojen aikana on hiihtäjän muistettava nousta parin tunnin välein jaloittelemaan ja tekemään kyykkyharjoitteita. Fysiikkavalmentaja ohjaa nuorta urheilijaa myös muun muassa oikeanlaisen ravinnon, kuntoharjoittelun ja levon sekä aikaerorasituksista toipumisen kanssa.

”Näen, että Sokos Hotels -ketjun ja Santerin välisessä yhteistyössä meidän tehtävämme on tukea samantyyppisiä asioita nuoren miehen ollessa reissussa”, toteaa Sokos Hotellien markkinointipäällikkö Minna Eliasson. ”Kun Santeri matkustaa kotimaassa, hotellimme mahdollistavat sen, että hän saa levättyä parhaalla mahdollisella tavalla ja nauttii urheilijalle sopivaa ruokaa. Toki aivan yhtä mieluisa tehtävä on kannustaa nuorta alppilaskijaa matkalla kohti maailman huippua”, Eliasson jatkaa. ”Olemme myös oppineet Santerilta paljon. Tiedämme esimerkiksi entistä tarkemmin, mitä asioita huippu-urheilija arvostaa aamiaisella ja millaisiin asioihin tulisi hotellihuoneissa kiinnittää huomiota liikuntarajoitteisten osalta.”

Käynnistyvään kisakauteen Santeri Kiiveri suhtautuu kunnianhimoisesti. Oma tavoite on olla jokaisessa kisassa kolmen parhaan joukossa. Itseluottamukseen antaa vahvistusta kesän hyvin sujunut voimaharjoittelukausi. ”Tiedän kehittyneeni valtavasti viime kaudesta. Se on tehnyt hyvää motivaatiolleni, ja laskeminen tuntuu entistä paremmalta. Nyt voin tehdä radalla asioita aiempaa enemmän ja tarkemmin.” Myös osallistuminen talviparalympialaisiin PyeongChangissa alkuvuodesta 2018 kasvatti Santeri Kiiverin motivaatiota ja voitonnälkää. ” Koreassa sijoituin neljänneksi. Sehän tarkoittaa, etten voi kuin parantaa. Kun seuraavat paralympialaiset järjestetään vuonna 2022 Pekingissä, olen 23-vuotias. Tuolloin aion olla mitalisijoilla.”

Sokos Hotelleissa tehdään jatkuvasti työtä onnellistamisen kanssa. Siksi myös kummiurheilijalta on kysyttävä, mikä hänet onnellistaa.  ”Jokainen hyvä lasku ja onnistunut treeni tekee minut onnelliseksi. Mutta kyllä myös kehittyminen ja menestyminen onnellistavat minua”, Kiiveri sanoo.

Lisätietoja: Minna Eliasson, markkinointipäällikkö, Sokos Hotels, puh. 050 388 3856, minna.eliasson@sok.fi

Santeri Kiiverin kisakausi 2018–2019

Sokos Hotellien kummiurheilija, alppilaskija Santeri Kiiverin kausi käynnistyy joulukuussa St Moritzissa Sveitsissä. Kiiverin lajeja ovat pujottelu, suurpujottelu, super-G sekä syöksylasku.

13.–15.12.2018

St Moritz, Sveitsi. Eurooppa Cup.

17.–22.12.2018

Sella Nevea, Italia. Maailman Cup

16.–17.1.2019

Zagreb, Kroatia. Maailman Cup

21.1.–1.2.2019

Kranjska Gora/Sella Nevea. MM-kisat

4.–6.2.2019

Kranjska Gora, Slovenia. Maailman Cup

11.–15.3.2019

La Molina, Espanja. Maailman Cup

18.–21.3.2019

Morzine, Ranska. Maailman Cup