SOK on päättänyt rakentaa uuden alueterminaalin Kuopioon


16.2.2015

SOK on päättänyt rakentaa tytäryhtiölleen Inex Partners Oy:lle uuden terminaalin Kuopioon Pienen Neulamäen alueelle. Terminaalin koko on noin 7000 neliötä. Terminaali tulee palvelemaan S-ryhmän Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueen toimipaikkoja.

Terminaalirakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2016 syksyllä. Terminaalille sopiva rakennuspaikka löytyi yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa noin vuoden kestäneiden selvitysten lopputuloksena. Rakennuspaikalle toteutetaan asemakaavamuutos, ja rakentamaan päästään viimeistään vuoden 2015 loppuun mennessä.

Pienen Neulamäen alue sijaitsee Valtatie 5:n tuntumassa Etelä-Kuopiossa ja se on liikenteellisesti hyvällä paikalla. Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueen myymälöiden jakelulogistiikka tehostuu merkittävästi uuden terminaalin valmistuttua. Uuden terminaalin myötä myös paikallisille tuottajille avautuu aikaisempaa parempi mahdollisuus hyödyntää S-ryhmän tehokasta ja lämpötilahallittua jakeluverkostoa tuotteidensa toimittamisessa myymälöihin.

Kuopion kaupungin elinkeinojohtaja Heikki Ryynäsen mukaan Inexin logistiikkaterminaalin rakentaminen tulee hyvään rakennusalan suhdannetilanteeseen.

— Kuopion kaupunki varautuu omalta osaltaan alueella asemakaavoituksen lisäksi katurakentamiseen tarvittavalla aikataululla.  Pienestä Neulamäestä on muodostumassa logistiikkayritysten keskittymä. Alueelle soveltuu julkistettujen veturiyritysten lisäksi hyvin erilaiset alan palveluyritykset, Ryynänen toteaa.

 

Lisätietoja:

Jari Pousi, Inex Partners Oy, puh. 010 768 7001

Janne Rytkönen SOK Kiinteistötoiminnot, puh. 010 768 2142

Heikki Ryynänen, Kuopion kaupunki,  puh 0447182151