S-ryhmän ravintolat laajentavat valikoimaansa uusilla Reilun kaupan viineillä


11.5.2010

S-ryhmän ravintolat laajentavat valikoimaansa uusilla Reilun kaupan viineillä

S-ryhmän uudet asiakasomistajaviinit tulevat Etelä-Afrikasta ja Espanjasta. Puna- ja valkoviineiksi on valittu etelä-afrikkalaiset Reilu kauppa -sertifioidut Fairhills Shiraz ja Fairhills Chardonnay -viinit. Uusien sertifioitujen asiakasomistajaviinien myyntiennuste on noin 253 000 pulloa.

Reilun kaupan viinejä  myytiin Suomessa viime vuonna 2009 noin 610 000 litraa  Toukokuusta alkaen S-ryhmän ravintoloissa myytävien Fairhills –viinien myyntiennuste on noin 190 000 litraa eli noin 253 000 pulloa seuraavan vuoden aikana. Viini on yksi nopeimmin kasvavista Reilun kaupan tuotteista; reilun kaupan viinien myynti Suomessa kasvoi 2009 68 %.

– Haluamme tarjota laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja viinejä yli 600 ravintolassamme. Näin tarjoamme asiakkaille mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti viinituotannossa työskentelevien ihmisten elämään. Reilu kauppa -sertifioitujen viinien tuotannossa huomioidaan pienviljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden työ- ja elinolojen parantaminen, ketjupäällikkö Katja Malminen SOK:lta kertoo.

Fairhills-viinit tunnetaan laadukkuudestaan. Valkoviini Fairhills Chardonnay 2009 on kuiva, tasapainoinen ja raikkaan hedelmäinen. Punaviini Fairhills Shiraz 2009 on pehmeä ja täyteläinen. Kuohuviini on perinteikäs Codorniu Original Brut Cava. Codorníu Original Brut Cava on kuiva ja kevyen paahteinen kuohuviini seurusteu-, juhla- tai ruokajuomaksi.

Fairhills-projektin viinitiloilla rakennettiin keväällä 2006 uusi lasten päiväkoti sekä remontoitiin ja laajennettiin kahta olemassa olevaa päiväkotia. Reilun kaupan viineissä rypäletuotanto on  sertifioitu. Monet nykyisistä Reilun kaupan -sertifioiduista tuottajista omistavat joko kokonaan tai osittain viinitiloja, ja ovat  mukana myös viinin valmistuksessa. Reilun kaupan viineistä maksetaan Reilun kaupan lisä, joka käytetään yhteisöä hyödyttäviin hankkeisiin.

Lisätietoja:

Katja Malminen, ketjupäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus

Fairhills-viinit, www.fairhills.co.za

Toukokuun alusta alkaen S-ryhmän ravintoloissa tarjoillaan Reilun kaupan viinejä ja kuohuviiniä asiakasomistajille 20 €:n etuhintaan (suositushinta ilman S-Etukorttia 31,40€).