S-market Halkokari harjakorkeudessa


17.8.2018

Kokkolassa uuden S-market Halkokarin rakentaminen on edennyt harjannostajaisvaiheeseen. Rakennustyöt aloitettiin maaliskuussa ja harjannostajaisia vietettiin perjantaina 17.8. Uusi S-market valmistuu Halkokarille Vanhan Veistämöntien ja Pohjoisen Ohikulkutien risteykseen. Tontilla oleva ABC Halkokari sulkee ovensa 24.8., jolloin purkutyöt ja uuden polttoainepisteen rakentaminen alkavat. Uuden S-marketin sekä ABC-polttoainepisteen avajaisia vietetään marraskuussa

Halkokarin uuden myymälän suunnittelu on ollut vireillä yli kymmenen vuotta. Nyt asemakaavan muutosprosessin sekä tiejärjestelyiden selkiydyttyä hanke eteni. Halkokarin Sale jouduttiin sulkemaan 2012 ja siitä asti on alueen asiakasomistajilta puuttunut oma lähikauppa.

”Hienoa, että pääsimme rakentamaan myymälää Halkokarille. Marketin myyntipinta-ala on reilut 1000 neliötä ja se tulee tarjoamaan asiakkailleen monipuolisen valikoiman päivittäis- ja käyttötavaraa. S-marketin yhteyteen tulee myös Kotipizza” toteaa Osuuskauppa KPO:n S-market ja Sale -ryhmän johtaja Jarmo Palola.

Myymälän rakentamisessa käytetään paljon energiaa säästäviä ratkaisuja. Myymälän lämmitysmuodoksi tulee kalliolämpö ja lämmityksessä hyödynnetään myös kylmälaitteiden lauhdelämpö. Lisäksi rakennuksessa on varaus aurinkopaneelien käyttöönotolle. Myymälän kylmäjärjestelmä toimii ympäristöystävällisellä hiilidioksidilla ja koko kiinteistö sekä piha-alueet valaistaan energiatehokkaalla LED-valaistuksella. Rakennusurakoitsijana toimii WSB Rakennus Oy Byggnads Ab Kokkolasta ja pääsuunnittelijana Oy Polyplan Ab Vaasasta.