S-Etukortti Visa jälleen luottokorttien hintavertailun edullisin


20.3.2013

S-Pankin vihreä Visa menestyi jälleen kerran loistavasti luottokorttien hintavertailussa, jonka Veronmaksajain Keskusliiton julkaisema Taloustaito-lehti teetti Suomen Rahatiedolla tammikuussa 2013.

S-Etukortti Visa oli vertailun ylivoimaisesti edullisin luottokortti osuuskaupan asiakasomistajille tarjoamallaan 6,2 prosentin todellisella vuosikorolla.

Ero S-Etukortti Visan ja vertailun kalleimman luottokortin todellisen vuosikoron välillä oli huimaavat 10,7 prosenttiyksikköä.

Pienimmät vuotuiset kokonaiskulut

Suomen Rahatieto laski myös mitkä ovat 2 000 euron luoton yhteenlasketut kulut vuodessa*. S-Etukortti Visa oli tässäkin vertailussa kirkkaasti edullisin 67,17 euron vuosikustannuksilla. Eroa kilpailijoihin selittää se, että S-Etukortti Visa on kuukausi- ja vuosimaksuton, eikä S-Pankki peri kortin käyttäjiltä lainkaan laskutuspalkkiota, mikä laskee luoton kustannuksia huomattavasti.

Korttiluottoja verrattaessa onkin hyvä kiinnittää huomiota nimenomaan todelliseen vuosikorkoon, joka pitää luotosta perittävän koron lisäksi sisällään kaikki muut luottoon liittyvät kustannukset, kuten avausmaksut, vuosi- ja kuukausimaksut ja laskutuspalkkiot. Näennäisen edullinen luottokorko voikin osoittautua yllättävän kalliiksi, kun kaikki luottoon liittyvät kulut lasketaan mukaan luoton kustannuksiin.

S-Pankissa luottokortin kustannukset samat kaikille asiakasomistajille

Osalla luottokortteja myöntävistä pankeista on käytössään erilaisia avainasiakasohjelmia, joihin kuuluvat asiakkaat saavat luottokorttinsa edullisempaan hintaan. S-Pankissa kaikki asiakkaat ovat samanarvoisia ja S-Etukortti Visa on yhtä edullinen kaikille osuuskauppojen asiakasomistajille.

S-Etukortti Visalla Bonuksen ja kanta-asiakasetujen lisäksi maksutapaetua

Taloustaidon artikkelissa kuluttajia muistuteltiin siitä, että monien kauppaketjujen kanta-asiakasedut saa myös ryhmittymien omilla käteiskorteilla.

Tämä on totta myös S-ryhmässä, mutta muiden etujen lisäksi asiakas saa S-Etukortti Visalla maksaessaan lisäetua puolen prosentin maksutapaetuna. Maksutapaetua saa kun maksaa
S-Etukortilla S-ryhmän toimipaikoissa. Maksutapaedun lisäksi asiakas saa tutun Bonuksen.

* Vuosikulut Suomen Rahatieto oli laskenut tammikuussa 2013 luottokortilla tehdyn 2 000 euron kertaostoksen kustannuksilla, kun luotto maksetaan takaisin tasalyhennyksenä 12 kuukaudessa. Kulut laskettiin alenevana pääomana ja laskelmassa otettiin huomioon 12 kuukauden luottokorko sekä mahdolliset laskutuspalkkiot ja vuosimaksut luottoajalle jaksotettuna.