Prisma Kokkolan laajennustyöt käynnistyvät, Harjun leipomo kahvilayrittäjäksi


4.1.2013

Prisma Kokkolan laajennustyöt käynnistyvät. Prisma laajenee  6.000 m2. Laajennuksen jälkeen Prisman kerrosala on lähes 21.500 m2. Laajennuksen ohella saneerataan myös nykyisiä asiakastiloja ja parannetaan edelleen asiakasturvallisuutta.

”Rakennettua pinta-alaa keskustatoimintojen alueella sijaitsevalla 8,7 hehtaarin tontilla tulee olemaan noin 23.500 m2”, kertoo talousjohtaja Biskop.

Prisman lisäksi kiinteistössä toimivat vuokralaisina Keskusapteekki, Alko, Salon Marjo Ahola, Suutari ja Avainpalvelu T. Haapala, Sievin kaluste ja Kultasepänliike Kecklund. Lisäksi pihasta löytyvät ABC polttoaineautomaatti ja –autonpesupalvelut sekä McDonald’s. Laajennukseen uutena vuokralaisena tulee kahvilayrittäjäksi Harjun Leipomo Kokkolasta.

Prisma palvelee koko rakennustöiden ajan normaalisti ja asiakkaiden käytössä on 800 pysäköintipaikkaa. Rakennustyöt pyritään suorittamaan niin, että häiriöitä aiheutuisi mahdollisimman vähän ja osittain töitä tehdään asiakastiloissa myös yöaikaan. Mielenkiintoinen yksityiskohta on ”valaistu tunneli”, jota pitkin asiakkaat pääsevät suojassa kuivin jaloin suuremmalta pysäköintialueelta Prismaan.

”Prisman laajennushankkeella on suuri työllistävä vaikutus alueen rakennus- ja rakennustuoteteollisuudelle, arvion mukaan työllistävä vaikutus on lähes 250 henkilötyövuotta”, toteaa Biskop.

Aikataulusyistä hanke joudutaan pilkkomaan useampaan osaurakkaan. Laajennuksen perustusurakan tekee Mäenpää Rakennus Oy – Byggnads Ab Pietarsaaresta, runko- ja kuoriurakan Ruukki Construction Oy Seinäjoelta. Betonielementeistä ontelolaatat tulevat Parma Oy:stä Nummelasta, sokkelielementit Klemolan Betoni Oy:stä Vetelistä, betonielementtien asennus Nostoville Oy:stä Kaustiselta ja paalutustyöt Lujabetoni Oy:stä Haapajärveltä.

Varsinainen pääurakoitsija valitaan tammi-helmikuun vaihteessa. Hanke valmistuu syksyllä 2013 ja sen arvioidaan maksavan noin 16 miljoonaa euroa.