Osuuskauppa KPO:n edustajiston vaalien ehdokasmäärä kasvussa


23.2.2016

Osuuskauppa KPO:ssa järjestetään maaliskuun alussa edustajiston vaalit, äänestysaika on 1.-14.3.2016. Vaalien ehdokasasetteluaika oli 1.12.2015-18.1.2016.

KPO:n edustajiston vaaleissa asettuu ehdolle yhteensä 258 ehdokasta, jotka ovat osuuskaupan jäseniä, eli asiakasomistajia. Ehdokasmäärä on 24 henkilöä suurempi kuin viime vaaleissa neljä vuotta sitten.

KPO:n edustajiston vaaleissa on kolme jäsenaluetta, joilta valitaan yhteensä 70 jäsentä edustajistoon. Äänioikeutettuja vaaleissa ovat kaikki ennen vaalivuotta osuuskauppaan liittyneet 15 vuotta täyttäneet jäsenet. Äänioikeutettuja jäseniä on 106 036, eli n. 2/3 pohjalaisista kotitalouksista.

– Olemme erittäin tyytyväisiä ehdokasasettelun sujumiseen, etenkin kun ehdokasmäärä kasvoi edellisiin vaaleihin verrattuna. On hienoa huomata, että niin moni omistajistamme haluaa tulla mukaan vaikuttamaan edustajiston kautta.  Varsinaisen toimielinroolinsa lisäksi edustajistolla onkin olennainen asema tiedonvälittäjänä ja äänitorvena osuuskaupan johdon ja asiakasomistajien välillä, toteaa talousjohtaja Matti Laukka.

– Olisi tärkeää, että edustajisto saisi riveihinsä eri-ikäisiä ja erilaisilla taustoilla varustettuja ihmisiä, jotka edustavat mahdollisimman laajasti osuuskaupan asiakasomistajia, jatkaa Laukka.

Ehdokaslistat jäsenalueittain ovat nähtävillä verkossa osoitteessa www.s-osuuskauppavaalit.fi/kpo ja kaikissa KPO:n Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa sekä Oravaisten ABC:llä. Lisäksi ehdokaslistat lähetetään jokaiselle äänioikeutetulle postitse kotiin äänestysmateriaalin mukana helmikuun lopussa.