Osuuskauppa KPO palkkaa yli 900 kesätyöntekijää ja tukee ansioituneita opiskelijoita


1.6.2016

Osuuskauppa KPO työllistää kesällä 2016 yhteensä 940 kesätyöntekijää, joista yläkoulu- ja lukioikäisiä ”Tutustu työelämään ja tienaa” – kesäharjoittelijoita on noin puolet. Hakemuksia kesätöihin tuli KPO:lle yhteensä yli 2 000 kappaletta. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee asiakaspalvelun parissa esimerkiksi myyjinä, tarjoilijoina, kokkeina ja liikennemyymälätyöntekijöinä. ”KPO on pohjalaismaakuntien suurimpia työnantajia, puhutaan sitten kesätyöntekijöistä tai vakituisesta henkilökunnasta. Kesätyöntekijämme ovat tyypillisesti 15–25 – vuotiaita ja olemme iloisia voidessamme tarjota tänäkin vuonna sadoille nuorille heidän ensimmäisen työpaikkansa” kertoo henkilöstöjohtaja Leif Lindberg. 

Osuuskauppa KPO tukee vuosittain myös ansioituneita opiskelijoita. Vuoden 2016 stipendien yhteissumma on 5800 euroa. Stipendit jaetaan KPO:n toiminta-alueen oppilaitosten kautta pääasiassa yläkouluissa ja lukioissa sekä kaupan- ja palvelualan oppilaitoksissa.

Osuuskauppa KPO on Suomen suurimpia alueosuuskauppoja. KPO toimii Kokkolan, Vaasan, Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja harjoittaa market-kaupan lisäksi polttoneste-, matkailu- ja ravitsemis- sekä autokauppaa. Vuoden 2015 lopussa KPO työllisti 1680 kaupan- ja palvelualan ammattilaista.