Osuuskauppa KPO lahjoitti VAMKille 20 000 euroa


29.11.2018

Osuuskauppa KPO on tehnyt Vaasan ammattikorkeakoulu VAMKille 20 000 euron lahjoituksen. Alueellisena toimijana KPO haluaa tukea toimialueensa korkeakoulujen tutkimuksen ja koulutuksen kehittämistyötä.

”VAMKin monipuoliset koulutusmahdollisuudet tukevat pohjalaismaakuntien elinvoimaisuutta. Alueellisena toimijana meille on erityisen tärkeää, että laadukkaiden opiskelumahdollisuuksien lisäksi ammattikorkeakoulu tuottaa jatkossakin osaavia työntekijöitä pohjalaisen elinkeinoelämän tarpeisiin” Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop kertoo.

”Tämä lahjoitus vahvistaa pääomaamme ja toisaalta se on signaali siitä, että korkeakoulu on alueensa työelämälle tärkeä partneri. Sehän on meidän olemassaolon merkittävin tarkoitus” VAMKin rehtori Tauno Kekäle sanoo.

Osuuskauppa KPO onkin osallistunut viime vuosina merkittävin panostuksin toimialueensa oppilaitosten tukemiseen. KPO lahjoitti viimeksi vuonna 2016 yhteensä 180 000 euroa alueen yliopistoille.

Osuuskauppa KPO on yksi Suomen suurimmista alueosuuskaupoista ja työllistää noin 1700 henkilöä pohjalaismaakunnissa. Lisäksi vuosittain yli 1 100 nuorta pääsee kesätöissä tutustumaan työelämään KPO:n yli 100 toimipaikassa.