Osuuskauppa KPO lahjoitti 200 000 euroa Vaasan yliopistolle


23.10.2009

Osuuskauppa KPO on tehnyt merkittävän lahjoituksen Vaasan yliopiston peruspääomaan. KPO lahjoittaa 200 000 euroa yliopiston pitkän aikavälin toimintaedellytysten vahvistamiseksi. Lahjoituksen luovutti yliopistolle toimitusjohtaja Arttu Laine perjantaina 23. lokakuuta.

Osuuskauppa KPO on Suomen suurimpia alueosuuskauppoja, ja se toimii Ylivieskan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Vaasan talousalueilla. Vaasan yliopistolla on lahjoittajan mukaan merkittävä rooli alueen elinvoimaisuuden ja vetovoiman kehittämisessä ja ylläpitämisessä.

– Lahjoituksella haluamme tukea osaltamme yliopiston toimintaedellytyksiä meneillään olevassa muutostilanteessa. Kyseessä on iso yhteinen ponnistus, jolle toivomme menestystä, toteaa KPO:n toimitusjohtaja Arttu Laine

Kaupan alan monipuolisena toimijana KPO arvostaa yliopiston painotuksia.

– Vaasan yliopistolla on vahvaa kaupan ja palvelualan osaamista. Toivomme, että lahjoituspääoman tuottoa käytettäisiin erityisesti kaupan ja palvelualojen tutkimuksen ja koulutuksen kehittämiseen sekä korkeakoulujen yhteistyön edistämiseen KPO:n toiminta-alueella.

Osuuskauppa KPO:n lahjoitus kartuttaa merkittävästi Vaasan yliopiston peruspääomaa, jonka tuotolla on tarkoitus kehittää tutkimusta ja opetusta tulevaisuudessa. Yliopistojen oma varainhankinta käynnistyi valtiovallan kannustamana uuden, ensi vuoden alusta voimaantulevan yliopistolain myötä.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Arttu Laine, Osuuskauppa KPO

Rehtori Matti Jakobsson, Vaasan yliopisto