Osuuskauppa KPO jälleen Suomen suurimpia nuorten työllistäjiä


29.5.2019

Osuuskauppa KPO palkkaa yli 1 100 kesätyöntekijää ja muistaa ansioituneita opiskelijoita jakamalla yli 10 000 euroa stipendeinä

Osuuskauppa KPO työllistää kesällä 2019 yli 1 100 kesätyöntekijää, joista yläkoulu- ja lukioikäisiä
”Tutustu työelämään ja tienaa” – kesäharjoittelijoita on noin puolet. Suurin osa kesätyöntekijöistä
työskentelee asiakaspalvelun parissa esimerkiksi myyjinä, tarjoilijoina ja liikennemyymälätyöntekijöinä. Kesätyöhakemuksia tuli 3 000 ja valinnoissa kokeiltiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ryhmähaastatteluja.

”Tarjoamme tänäkin vuonna sadoille nuorille heidän ensimmäisen työpaikkansa. Pidämme KPO:lla tärkeänä nuorten huolellista perehdytystä ja sitä että voimme tarjota heille myönteisiä työelämän ensikokemuksia. Tänä vuonna otamme perehdytykseen avuksi ”Tutustu työelämään ja tienaa” – kesäharjoittelijoille uuden työkalun; Tutustu työelämään ja opi -perehdytysvideon jossa nuori mm. tutustuu työelämän toimintatapoihin” kertoo henkilöstöjohtaja Leif Lindberg.  

”Olemme tehneet johdonmukaisesti ja pitkäjänteisesti vuosia töitä nuorten työllistämisen eteen. Haluamme tarjota tulevaisuuden työntekijöille ja asiakasomistajille myönteisiä työelämäkokemuksia. Samalla tunnistamme, että meillä on suuri vastuu opastaa melkoinen määrä nuoria työelämän pelisääntöihin ja tärkeisiin työelämätaitoihin” kertoo toimitusjohtaja Kim Biskop.

”Olemme ylivoimaisesti pohjalaismaakuntien suurin nuorten työllistäjä” Biskop jatkaa ylpeänä.

Osuuskauppa KPO tukee vuosittain myös ansioituneita opiskelijoita. Vuoden 2019 aikana jaettavien stipendien yhteissumma on yli 10 000 euroa. Stipendit jaetaan pääasiassa KPO:n toiminta-alueen oppilaitosten kautta yläkouluissa ja lukioissa sekä kaupan- ja palvelualan oppilaitoksissa.

Osuuskauppa KPO on Suomen suurimpia alueosuuskauppoja. KPO toimii Kokkolan, Vaasan,
Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja harjoittaa market-kaupan lisäksi polttoneste-, matkailu- ja ravitsemis- sekä autokauppaa. Vuoden 2018 lopussa KPO työllisti 1 700 kaupan- ja palvelualan
ammattilaista.