Original Sokos Hotel Ilvekselle saunaelämysten laatumerkki


14.6.2016

Original Sokos Hotel Ilvekselle on myönnetty maailman ensimmäisenä hotellina tasokkaista saunapalveluista kertova Authentic Finnish Sauna Experience -laatumerkki.

Sauna from Finland -yhdistyksen myöntämä Authentic Finnish Sauna Experience -laatumerkki osoittaa Ilveksen tarjoavan vierailleen saunaelämyksen, joka on maailman kärkiluokkaa.  

Original Sokos Hotel Ilveksen spa-osasto on kahden vuoden aikana läpikäynyt mittavan kehitystyön, joka alkoi sauna- ja allastilojen kokonaisvaltaisella uudistuksella keväällä 2014. Yhteistyö Sauna from Finland -yhdistyksen kanssa alkoi vuosi sitten.

– Monessa hotellissa on saunatilat, mutta niiden kehittäminen on usein jäänyt muiden palveluiden varjoon. Hotelli Ilves on edelläkävijä, joka lähti rohkeasti mukaan kokonaisvaltaisen ja moniaistisen saunaelämyksen kehittämiseen. Laatumerkin takana on pitkäjänteinen työ saunakokemuksen parantamiseksi, kertoo Sauna from Finland -yhdistyksen toiminnanjohtaja Carita Harju.

Hotelli Ilves toimii Sokos Hotels -ketjun pilottihotellina määrittelemässä, mistä asioista laadukas saunaelämys koostuu. Suomalaisen saunaelämyksen puolesta työtä tekevän Sauna from Finland -yhdistyksen ja hotelli Ilveksen yhteiseen kehitystyöhön liittyy myös laatukriteereihin keskittyvä asiakastutkimus, jossa yli 2 000 ihmiseltä kysyttiin, mitä asioita he arvostavat hyvässä saunaelämyksessä. Tärkeimmiksi asioiksi nousivat muun muassa saunojen puhtaus, tilojen turvallisuus sekä hyvät oheispalvelut.

Sauna from Finland -yhdistys teki virallisen auditoinnin hotelli Ilveksen saunatiloissa lokakuussa 2015, ja sen perusteella saunapalveluja parannettiin vielä entisestään. Hotelli Ilveksen henkilökunta on saanut saunojen siivouskoulutuksen ja saunatiloihin on muun muassa lisätty opasteita ulkomaisille matkailijoille, joille saunakokemus voi olla ensimmäinen.

– Maailmalla kiinnostus suomalaista saunaa kohtaan on valtava. Haluamme ensiluokkaisilla saunapalveluilla luoda rentouttavan tunnelman myös heille, joille saunominen ei ole ennestään tuttu elämys. Me huolehdimme, että kaikilla saunojilla on helposti saatavilla kaikki tarvittava, kuten perustarvikkeet, saunomisohjeet sekä aina raikasta makuvettä. Näin vieraamme saavat keskittyä rentoutumaan pehmeissä löylyissä, Original Sokos Hotel Ilveksen hotellinjohtaja Irmeli Puolanne toteaa.

Hotellivieraiden lisäksi spa-osaston palvelut ovat saatavilla kaikille kaupunkilaisille. Hotelli Ilveksen alimman kerroksen spa-osastolla on uima-allas, poreallas, lasten uima-allas, miesten ja naisten saunat sekä erillinen, yksityiskäyttöön sopiva tilaussauna. Spa-osaston yhteydessä vierailijoita palvelee aulabaari, josta saa virvokkeita ja pientä välipalaa. Spa-osaston läheisyydessä ovat myös hotellin kuntosali sekä kaksi, täysin varusteltua kabinettia, jotka soveltuvat illastamiseen, kokouksiin ja saunan jälkeen rentoutumiseen. Lisäksi hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevan Maisema-kabinetin yhteydessä on tilaussauna.

www.saunafromfinland.fi/laatumerkki