Onni viettää juhlapäivää


27.11.2018

Nimipäiväsankari Onni Orava päätti järjestää juhlat.

Altaan Jouni hoksasi, että 28.2. on Onnin nimipäivä. Nopeasti kehiteltiin Edenin allasosastolle Onni Oravan nimipäiväkestit. Laitettiin mehut ja keksit tarjolle. Onni vieraili pari kertaa tunnissa ja ilahdutti lapsosia ja isompiakin uimareita.
 
 

Terveisiä puuron ystävälle

Aamiaisasiakas kertoi puolisostaan, joka ei ollut matkalla mukana, mutta oli kotona haikaillut ohrapuuromme perään. Aleksi pakkasi herralle kotiin viemisiksi annoksen puuroa. Hyvin pian saimme rouvalta palautetta siitä, miten onnelliseksi hän oli tullut, kun mies oli kotona tarjoillut ohrapuuroa. Rouva lupasi seuraavalla reissulla tulla paikan päälle herkuttelemaan.
 
Aleksi, Break Sokos Hotel Bomba, Nurmes
 

Kiire lähtö

Asiakas lähti niin kovalla kiireellä, että perheen matkalaukut tipahtivat keskelle parkkipaikkaa. Respan Jonna huomasi tilanteen ja juoksi ensitöikseen hakemaan laukkuja sisälle suojaan lumisateelta. Siinä vaiheessa perhekin oli jo huomannut tapahtuneen ja ehtinyt kääntyä takaisin. Kiitoksena ripeästä toiminnasta respassa herkuteltiin myöhemmin suklaalla.
 
 

Tärkeä unipupu

Lapsen unilelu oli unohtunut hotelliin. Vastaanoton Laura laittoi pupun postitse pienelle asiakkaalle ja sujautti vielä mukaan Onni Oravan. Hyvin pian asiakkaan äidiltä tuli kiittävä sähköposti, jossa kerrottiin pupun ja Onnin omistajan olevan sangen onnellinen.
 
 

Että pitikin sattua – rengasrikko

Hieman väsyneen näköinen pariskunta saapui Amarillon ovelle. Kyselin vähän kuulumisia, johon mies tuhahti, että pitääkö jokaiselle erikseen sanoa, että auton rengas puhkesi, ja auto jäi tielle. Sanoin heille vielä pöydässä, että istukaa, nauttikaa toisistanne ja unohtakaa kaikki muu. 
Kaadoin herralle karpalolonkeron, jonka tarpeessa hän kuulemma oli ja naiselle limun, koska hän joutui vielä ajamaan vuokra-autoa. Pyysin myös tarjoilijaa pitämään tätä pariskuntaa kuin kukkaa kämmenellä, sillä heillä on ollut rankka päivä.
Jatkoin ovimiehenä olemista. Kun pariskunta teki lähtöä, mies antoi minulle halauksen, johon en ollut valmistautunut. Hän sanoi, että pienellä eleellä olin muuttanut heidän päivänsä, ja minulle kuuluu siitä suuri kiitos. Päivän hyvä teko tuli tehtyä.
 
 

Viimeinen bussi meni jo

Halloween-kynttiläuinnin jälkeen respan lähistöllä oli hermostuneen oloinen nuorimies. Kysyin häneltä, voisinko olla jotenkin avuksi. Mies tuumasi, että pitäisi ehtiä parin minuutin päästä lähtevään illan viimeiseen bussiin, mutta tyttöystävää ei kuulu eikä näy. Kello kävi ja bussi meni. Tyttöystävä saapui pukuhuoneesta, ja siinä alkoi tietenkin ”kehityskeskustelu”, että mitäs nyt tehdään, kun ulkona tihkuttaa vettä jne.
Hetken aikaa kuuntelin heidän keskusteluaan ja kysyin sitten, mihin päin he ovat menossa. He kertoivat olevansa matkalla keskustaan. Totesin heille, että olen juuri lopettamassa vuoroani ja voin heittää heidät, vaikka se pienen mutkan kotimatkalleni tekeekin. Niin me lähdimme ajelemaan. Pariskunta oli enemmän kuin yllättynyt ja erittäin tyytyväinen.
 
 

Kosioaikeissa

Asiakas soitteli ja varasi huonetta. Ilmeni, että hän oli aikeissa järjestää yllätyskosinnan tyttöystävälleen. Tästä innostuneena vastaanoton väki hommasi huoneeseen ruusukimpun, kuoharia, suklaata ja hedelmäkorin. Hyvin osui ja upposi.
 
 

Onni Orava, kaikkien kaveri

Noin kolmevuotias pikkutyttö tuli lauantai-iltana lasten vastaanottoon kyyneleet silmissään tiedustelemaan, missä Onni Orava on. Hän halusi kovasti tavata Onnin. Kerroin hänelle, että Onni on jo mennyt nukkumaan oravanpesään, mutta voisimme sopia tapaamisen seuraavalle aamulle. 
Sunnuntaiaamu koitti ja pieni tyttö tuli heti kahdeksan jälkeen kysymään meiltä, joko Onni on herännyt. Kerroin, että Onni on varmaankin vielä aamiaisella ja tulee sitten sovitusti 9.30. Tytön äiti tuumasi, että koko aamu on mennyt jännittäessä, niin kovasti pikkuinen Onnia odottaa. 
 
Harjoittelijamme Sini saapui yhdeksältä töihin. Vastaanoton takahuoneessa Sini laittoi Onni-puvun yllensä, ja yhdessä lähdimme aulaan odottelemaan tyttöä. Olisittepa nähneet tytön ilmeen, kun odotus vihdoin palkittiin. Täytyy myöntää, että siinä tuli tippa linssiin, kun näki tämän pienen ihmisen suunnattoman ilon. Lopuksi hän sai vielä tikkarin Onnilta.  Se kruunasi kaiken.
 
Suvi ja Sini, Break Sokos Hotel Eden, Oulu
 

Kyyti ja lämmin kaakao lohduttivat

Pieni tyttö oli laskettelemassa ja myöhästyi illan viimeisestä linja-autosta. Tytöllä oli puhelimestaan akku loppu, ja hän istui pari tuntia ulkona odottamassa, kunnes paikalle sattunut ystävällinen taksikuski toi itku silmässä olevan lapsen hotellille. Sopivaa puhelimen laturia ei löytynyt, mutta Sisko etsi numerotiedustelusta vanhempien numeron ja auttoi tyttöä soittamaan heille. Sisko tarjosi tytölle myös lämpimän kaakaon isää odotellessa, ja pian kyyti jo saapuikin.
 
Sisko, Break Sokos Hotel Tahko, Tahkovuori

 

Rennompi lounastauko

Kokousporukkaa tuli lounaalta, ja pari rouvaa oli ottanut kunnon Break-asennon. He olivat oikaisseet aulabaarin sohvalle, josta huikkasivat työkaverilleni, että heille voisi tuoda peiton. No, minä otin sen tosissani ja vein rouville viltin. Voin sanoa, että he olivat positiivisesti yllättyneitä. Jotain aivan pientä mutta yllättävää.
 
Seija, Break Sokos Hotel Tahko, Tahkovuori
 
 

Patikkamatka päättyi hotelliin

 
Äiti nuoren poikansa kanssa oli lähtenyt patikoimaan tarkoituksena yöpyä teltassa. Tuona iltana oli kuitenkin noussut hirvittävä vesisade ja kokemattomina heidän telttansa oli kastunut ja ilmeisesti kaikki tulentekovälineetkin, koska soittivat hotelliin kurjina ja kylmissään etteivät saa edes tulia tehtyä. Ravintolan Sanna otti heidän puhelun vastaan. Äiti oli huolissaan siitä, ettei poika jaksa enää kävellä lähimmälle laavulle ja kysyi onko hotellissa tilaa. Hotelli oli täynnä mutta Sanna keksi paikantaa heidät kartan avulla ja neuvoi heille lähimmän tien ja pyysi heitä tilaamaan siihen taksin. Tämän jälkeen Sanna lähti rakentamaan meidän saunakabinettiin lisävuoteet heille valmiiksi. Äiti ja poika saapuivat jonkin ajan päästä hotelliin ja olivat todella tyytyväisiä kuivien lakanoiden välissä vietettyyn yöhönsä. Teltta viritettiin saunaan kuivumaan joten pääsivät jatkamaan seuraavana päivänä matkaansa.
 
 
 

Makkarat kuin tilauksesta

Olin lisäämässä puita takkaan. Eräs pariskunta sattui kävelemään ohi ja mies oli todennut ääneen ”vielä kun olisi makkaraa”. Siitäpä sain idean ja pyysin heitä odottamaan hetken. Kipaisin Saleen, sieltä paketti hiillosta ja makkarat tulille. Asiakkaat olivat todella iloisia ja lähtivät vatsat täynnä nukkumaan. 
 
Päivi, Break Sokos Hotel Tahko, Tahkovuori