Olga Ahtiselle KPO:n Nuori Lupaus -stipendi


4.4.2014

Kokkolalainen jalkapalloilija Olga Ahtinen on valittu tämän vuoden Osuuskauppa KPO:n Nuori Lupaus -stipendin saajaksi. Stipendin suuruus on 1 000 euroa. Osuuskauppa KPO haluaa tukea oman alueensa lahjakkaita, kansainväliselle huipulle tähtääviä urheilun, taiteen tai tieteen lahjakkuuksia. ”Hakijoiden taso oli tänä vuonna erittäin kova ja valinta oli vaikea. Ensimmäistä kertaa stipendin saaja on joukkuelajin edustaja”, kertoo Osuuskauppa KPO:n vt. toimitusjohtaja Kim Biskop.

Olga Ahtinen on 16-vuotias ja käy Kokkolan yhteislyseon urheilupainotteista lukiota. Jalkapalloharrastuksen hän aloitti 6-vuotiaana ja pelaa nyt Naisten Liigaa edustaen kokkolalaista KF10 -joukkuetta. Olga pelaa sekä oman ikäluokkansa että vuotta vanhempien maajoukkueissa ja toimii ikäluokkansa maajoukkueen kapteenina. Lahjakas jalkapalloilija kuuluu Suomen Palloliiton talenttiryhmään. Vuonna 2013 Suomen Palloliitto ja Veikkausliiga valitsivat Olgan vuoden tyttöpelaajaksi.

Osuuskauppa KPO:lla on nuorille toimialueen lupauksille suunnattu stipendijärjestelmä. KPO:n Nuori Lupaus -stipendi on tarkoitettu alle 25-vuotiaille kansainväliselle huipulle tähtääville henkilöille tai ryhmille, jotka ovat kotoisin tai asuvat KPO:n toimialueella. Stipendiä voi hakea urheilun, tieteen tai taiteen edustaja, jolla on selkeät tavoitteet ja päämäärät omalla alallaan. Stipendin ovat saaneet aiemmin suunnistaja Kirsi Nurmi Vaasasta, pyörätuolikelaaja Tuomo Himanka Kalajoelta, balettitanssija Minna Somero Kokkolasta, kilpatanssija Jani Neulaniemi Vaasasta, alppihiihtäjä Tii-Maria Romar Vaasasta ja hiihtäjä Kalle Lassila Vetelistä.
    
Stipendin hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.s-kanava.fi/kpo