Nyt ääni kuuluviin!


4.12.2015

Kymmenessä osuuskaupassa valitaan ensi vuonna uusi edustajisto. Jos sinua kiinnostaa asettua ehdolle edustajistoon tai äänestää mieleistäsi ehdokasta vaaleissa, se onnistuu, jos olet liittynyt osuuskaupan jäseneksi viimeistään tämän vuoden lopussa.

Edustajisto on asiakasomistajien äänitorvi osuuskaupan hallinnossa. Se välittää osuuskaupan johdolle asiakasomistajien ideoita ja toiveita kaupan palveluiden parantamiseksi.

Vähintään kahdesti vuodessa kokoontuvan edustajiston keskeisimpiä tehtäviä on vahvistaa osuuskaupan tilinpäätös ja myöntää vastuuvapaus toimitusjohtajalle, hallitukselle ja hallintoneuvostolle.

Edustajisto myös valitsee osuuskaupalle hallintoneuvoston, joka valvoo osuuskaupan liiketoimintaa ja päättää toiminnan huomattavasta supistamisesta tai laajentamisesta, vahvistaa strategian sekä valitsee osuuskaupalle hallituksen ja toimitusjohtajan.

Millaiset omistajat, sellaiset edustajat

Edustajisto valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi ehdolle asettuneista osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista. Ehdokkaaksi voi ryhtyä 18 vuotta täyttänyt osuuskaupan alueella asuva asiakasomistaja.

Vaaleissa jokaisella osuuskaupan asiakasomistajalla on tasan yhtä monta ääntä: yksi. Äänestää voivat kaikki ennen vaalivuoden alkua osuuskaupan jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet asiakasomistajat.

Lisää tietoa vaaleista S-kanavan vaalisivuilla.