MasterChef-kuopus haaveilee urasta ruoanlaiton parissa


8.3.2013

Oululainen Juuli Jokela on tullut monelle tutuksi televisiossa pyörivästä MasterChef-kilpailusta. Vaikka tie kilpailussa on päättynyt, into ruoanlaittoon ei ole hiipunut, vaan saanut pikemminkin uutta potkua.

Juuli Jokelan, 22, innostus ruoanlaittoon alkoi lapsena. Muistoissa ovat leipomishetket mummon kanssa sekä isän ja papan kanssa tehdyt kalastus- ja metsästysreissut. Nuoren naisen viimeisin saavutus on osallistuminen MasterChef-kilpailuun, jossa hän nuoresta iästään huolimatta pärjäsi pitkälle.

– Tietysti putoaminen hieman harmittaa, mutta en lähtenyt kisaan voitonkiilto silmissä, vaan hankkimaan uusia kokemuksia ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Parasta kilpailussa olivatkin kanssakilpailijat, joiden kanssa pidämme edelleen yhteyttä. Myös erilaisia yhteistyökuvioita on suunnitelmissa, Jokela kertoo.

Hän kuvailee kilpailua antoisaksi, joskin rankaksi, kokemukseksi. Kuvauspäivät olivat pitkiä, ja kuvausten ulkopuolinen aika kului uusia reseptejä opetellessa ja ruokablogeja lukiessa. Jokela on kuitenkin iloinen, että osallistui kilpailuun, sillä ruoanlaittoon on tullut uudenlaista varmuutta.

– Nyt uskallan jo luottaa siihen, että tekemäni ruoka on hyvää, Jokela naurahtaa.

Kokkausvinkkejä faneille

Sittemmin Jokela on palannut arkeen ja päivätyöhönsä myyjäksi. Kilpailun myötä hänet tunnistetaan usein töissä, ja rohkeimmat asiakkaat ovat jopa tarttuneet hihasta kiinni keskustellakseen kilpailusta tai ruoanlaitosta.

– Varsinkin tutummat asiakkaat ovat jännittäneet kilpailun etenemistä ja harmitelleet putoamistani. Paljon on tullut positiivista palautetta, mistä olen erittäin otettu, Jokela kiittelee.

Myös Facebookissa on sadellut yhteydenottoja, ja Jokela on päässyt antamaan innokkaimmille faneillensa jopa kokkausvinkkejä. Jokela on perustanut myös oman blogin, jossa hän esittelee suosikkireseptejään.

Haaveissa kotitalousopettajan ura

Kiinnostus ruoanlaittoa kohtaan näkyy Jokelan tulevaisuuden suunnitelmissa. Syksyllä hän aloittaa ravitsemisalan restonomiopinnot Seinäjoen ammattikorkeakoulussa, mitä hän odottaa jo innolla.

– Ruoanlaiton lisäksi opettajan työt kiinnostavat, ja toivonkin, että pääsisin tulevaisuudessa yhdistämään nämä kaksi puolta. Esimerkiksi kotitalousopettajan ammatti voisi olla mieleinen, Jokela pohtii.

Pitemmän tähtäimen haaveena Jokelalla on oma bistro-tyylinen ravintola.