Maksuttomia Ässäkokkikursseja Kokkolassa ja Vaasassa!


10.10.2019

Maistuisiko kaurakedon peltileipä, Kippari-Kallen tehotahna tai omenaposken mantelimuffinit? S-ryhmän ja Marttaliiton vuonna 2017 käynnistämät Ässäkokkikurssit jatkuvat.

Ässäkokeissa kantavia ajatuksia ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille. Osuuskauppa KPO:n toiminta-alueelle Ässäkokkikursseja järjestetään syyslomaviikolla Kokkolassa ja Vaasassa.

Ässäkokkikurssit on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa, isketään kädet jauhoihin sekä harjoitellaan helppojen välipalojen kokkausta. ”Ruuan arvostaminen ja monipuolinen syöminen opitaan parhaiten yhdessä tekemällä. Keittiössä touhuavasta lapsesta kasvaa usein utelias, ruokaan kiinnostuksella ja kokeilunhaluisesti suhtautuva nuori” kertoo Osuuskauppa KPO:n viestintä- ja asiakkuuspäällikkö Mikko Keskinen.

Marttaliitto ja S-ryhmä järjestävät vuonna 2019 noin 80 maksutonta kokkauskurssia ympäri Suomen. Kokkolassa ja Vaasassa kurssit järjestetään lokakuussa. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet Marttojen verkkosivuilta www.martat.fi