Maksuttomat Ässäkokkikurssit starttaavat taas


7.5.2018

Maistuisiko kaurakedon peltileipä, Kippari-Kallen tehotahna tai omenaposken mantelimuffinit? S-ryhmän ja Marttaliiton viime vuonna käynnistämät Ässäkokkikurssit saavat jatkoa.

Ässäkokeissa kantavia ajatuksia ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Osuuskauppa KPO:n toiminta-alueelle Ässäkokkikurssit järjestetään Kokkolassa, Vaasassa, Pietarsaaressa sekä Ylivieskassa.

Ässäkokkikurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa, isketään kädet jauhoihin sekä harjoitellaan helppojen välipalojen kokkausta. Ruuanlaiton ohessa kursseilla keskustellaan terveellisyydestä, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä.  Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruuan hintoja.

”Ruuan arvostaminen ja monipuolinen syöminen opitaan parhaiten yhdessä tekemällä. Keittiössä touhuavasta lapsesta kasvaa usein utelias, ruokaan kiinnostuksella ja kokeilunhaluisesti suhtautuva nuori. Lapsena luotu ruokataju kantaa tutkitusti pitkälle aikuisuuteen” kertoo Osuuskauppa KPO:n viestintä- ja asiakkuuspäällikkö Mikko Keskinen.

Ässäkokki-kursseja järjestetään yli 100, Helsingistä Rovaniemelle. Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Vaasassa kurssit järjestetään kesäkuun alussa ja Ylivieskassa elokuun lopulla.