Maakunnan Auton omistaja vaihtuu


5.11.2010

Maakunnan Auton omistaja vaihtuu

Oy Scan-Auto Ab myy vuodenvaihteessa Seinäjoella ja Kauhajoella Toyotaa jälleenmyyvän Maakunnan Auton liiketoiminnan Autoliike Nystedtille.  Toiminta jatkuu Maakunnan Auto-nimellä ja henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen. Maakunnan Auton johtajana jatkaa Arto Valkama Seinäjoelta. Kauppa vaatii kilpailuviraston hyväksynnän.

Oy Scan-Auto Ab on myynyt aiemmin muut omistamansa henkilöautojen vähittäismyyntitoiminnot ja keskittyy jatkossa strategiansa mukaisesti kuorma- ja linja-autojen sekä moottoreiden myyntiin ja huoltoon Suomessa. Scania on raskaiden kuorma-autojen markkinajohtaja Suomessa.

Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Ab edustaa Toyotaa Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Ylivieskassa. Tehty liiketoimintakauppa kaksinkertaistaa yhtiön liikevaihdon ja vahvistaa siten yhtiön kilpailukykyä. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Toyota on markkinajohtaja kaikilla edellä mainituilla alueilla. ”Yhteinen tavoitteemme on kehittää pitkäjänteisesti Toyota henkilö- ja tavara-autojen myyntiä sekä asiakastyytyväisyyttä koko Autoliike Nystedtin toiminta- alueella”, toteavat Toyota Auto Finlandin varatoimitusjohtaja Heikki Pöri ja Autoliike Nystedin toimitusjohtaja Christer Johansson.

 

Lisätietoja                           

Scan-Auton talousjohtaja Jukka Tiusanen                 

Autoliike Nystedtin toimitusjohtaja Christer Johansson

Toyota Auto Finland Heikki Pöri