Lappajärvellä suunnitellaan tulevaisuutta


4.5.2017

Lappajärven Osuuskaupan hallitus on päättänyt 27.4.2017 pidetyssä kokouksessaan neuvotella fuusiosta Osuuskauppa KPO:n kanssa.

”Vähittäiskauppa on volyymibisnestä ja Lappajärven Osuuskaupan kyky uusiutua nykyisillä resursseilla muun S-ryhmän mukana kiristyvässä kansainvälisessä vähittäiskaupan kilpailussa ei riitä”, toteaa Lappajärven Osuuskaupan toimitusjohtaja Pasi Lahti. Lisäksi S-ryhmä uudistaa vähittäiskaupan ja taloushallinnon tietojärjestelmiä lähes sadalla miljoonalla. ”Uudesta järjestelmästä tulee huippumoderni ja tehokas, mutta järjestelmän hyödyt ja kustannustenhokkuus syntyvät vasta isommassa mittakaavassa”, jatkaa Lahti.

Lappajärven Osuuskauppa punnitsi eri vaihtoehtoja ja yhteinen näkökulma löytyi nopeasti KPO:n kanssa. ”Mahdollisella fuusiolla halutaan turvata asiakasomistajille S-market ja polttonestekaupan jatkuminen Lappajärvellä myös tulevaisuudessa”, linjaa Lahti.

Tällä hetkellä fuusioneuvotteluissa tutkitaan vielä eri vaihtoehtoja yhdessä KPO:n kanssa. ”Tarkoituksena on, että mahdollisimman monet palvelut säilyvät Lappajärvellä, joko omana liiketoimintana tai kolmannen osapuolen toimesta”, toteaa Lahti.

”KPO harjoittaa päivittäistavara- ja polttonestekauppaa naapurikunnissa Evijärvellä ja Vetelissä, joten Lappajärvi sopisi luontevasti toimipaikkaverkostoomme”, toteaa toimitusjohtaja Kim Biskop Osuuskauppa KPO:sta. ”Lappajärven Osuuskauppaa ja kaupallista toimintaa on hoidettu mielestämme hyvin. Fuusion toteutuessa KPO suunnittelee nykyisen vuonna 1967 rakennetun päivittäistavarakaupan korvaamista uudella S-marketilla ja ABC-polttoaineautomaatilla. Lopullisen päätöksen marketin rakentamisesta tekee sitten aikanaan KPO:n hallitus”, jatkaa Biskop.

Molempien osuuskauppojen hallitukset käsittelevät sulautumissuunnitelman 17.5. pidettävissä kokouksissaan. Jos suunnitelma hyväksytään molempien osalta, tuodaan sulautumissuunnitelma Lappajärven Osuuskaupan jäsenistölle hyväksyttäväksi kesäkuun osuuskuntakokouksessa.