Kuukauden idea: vielä ehdit – viime hetken vinkit kesäisen perheloman järjestämiseen


20.4.2017

Äkkilähtö ilman stressiä, ja vielä lasten kanssa? Näillä vinkeillä se onnistuu.

Äkkilähtö ilman stressiä? Saattaa kuulostaa utopistiselta ajatukselta etenkin lasten kanssa matkustaessa, mutta näillä vinkeillä koko perheen kotimaan loma sujuu kuin rasvattu. 
 
Kesä saapui jälleen kerran hieman kulman takaa – yhtäkkiä lapsilla on kokonainen kesäloma aikaa tapettavana, ja tekemistä pitäisi keksiä. Vaikka matkasuunnitelmat olisivat vielä tekemättä, ehdit hyvin matkaan, kun huolehdit perusasiat kuntoon. Parhaimmillaan spontaani roadtrip tai yllätysmatka voi olla kesän kohokohta koko perheelle. 
 

Kartoita viime hetken kohteet

 
Tärkeintä matkalle lähtiessä on tietenkin päättää, minne suuntaa. Lyhyellä varoitusajalla reissuun lähtiessä suunnittelulle ei kuitenkaan jää välttämättä paljoa aikaa. Silloin kannattaa hyödyntää ideoinnissa Sokos Hotellien kesäisiä tarjouspaketteja, joista löytyy vaihtoehtoja Lintsi-retkestä Visulahden visiittiin. 
 
Mitä pidempi loma on kyseessä, sitä helpompi on jättää joustovaraa ja vierailla vaikka useammassa kohteessa samalla reissulla. Silloin kannattaa käyttää hyödyksi Sokos Hotellien kesädiilit, jotka takaavat omistajalle tavallista edullisemman yöpymisen kohteissa ympäri Suomen. 
 

Tarkista ainakin nämä 

 
Logistiikka, ruokailu ja tarpeeksi tekemistä – siinä pyhä kolminaisuus, joista huolehtiminen pitää perheen juniorit taaperosta koululaiseen tyytyväisenä niin tien päällä kuin kohteessakin. Mieti siis ainakin seuraavia:
 
Kulkupelin valinta. Suuntaatteko lomalle omalla tai vuokra-autolla vai julkisen liikenteen keinoin? Autolla liikkuminen mahdollistaa isompienkin matkatavaroiden mukana kuljettamisen, ja soveltuu erityisesti pitkille reissuille. Kun suunta on esimerkiksi keskustan ulkopuolella sijaitseva kylpylähotelli, on omalla autolla helppo karauttaa parkkihalliin. Lyhyemmän päiväretken valinta erityisesti kaupunkikohteisiin matkustaessa on juna. Lastenvaunussa aika kuluu kuin leikiten, ja parhaimmillaan junamatka ystävällisine konduktööreineen saattaa olla perheen pienimmille reissun ikimuistoisin osuus. 
 
Ruokahuolto kuntoon. Nälkäkiukku on matkaajan pahin vihollinen. Kannattaakin valita hotelli, jonka yhteydessä sijaitsee lapsiystävällinen ravintola – samassa rakennuksessa sijaitsevaan ruokapaikkaan on helppo piipahtaa. Rosso-, Fransmanni-, Trattoria-, Grill it!- ja Amarillo-ravintoloista löytyy lapsille aivan omat ruokalistat, unohtamatta myöskään syöttötuoleja ja vauvanruuan lämmitysmahdollisuutta. 
 
Kesällä pikkuvieraita hemmotellaan erityisen paljon, sillä Sokos Hotelleissa on tarjolla Onni Oravan herkkuaamiainen vain ja ainoastaan lapsille! Täydellä vatsalla on mukava lähteä kohti päivän seikkailuja – mutta kannattaa silti varata mukaan myös evästä ja kartoittaa sopivat taukopaikat oman reitin varrelta etukäteen. 
 
Tarpeeksi tekemistä. Pitkän matkustamisen jälkeen pienet puuhastelijat tarvitsevat usein mahdollisuuden purkaa energiaansa. Löytyykö lomakohteestasi leikkipuisto, seikkailupaikka tai peräti huvipuisto? Seikkailuretki on helppo yhdistää muuhun lomaan Sokos Hotellien lapsiperheille suunnattujen pakettien avulla. 
 
Tekemistä saattaa kuitenkin kaivata jo heti matkan aluksi hotellille saapuessa. Sokos Hotelleista löytyykin lomakaudella Onni Oravan leikkipaikkoja, jonka junaradat, liukumäet ja lelut pitävät pienet vierailijat tyytyväisinä. Rauhallisemmasta menosta pitäville puolestaan löytyy Onni Oravan kirjanurkka, jossa voi lukea ja pelata pelejä – ja mikä parasta, lainata kivaa ajanvietettä mukaan myös omaan huoneeseen.