KPO:n investoinnit tuovat ensi vuonna työtä 500:lle


21.9.2012

Osuuskauppa KPO jatkaa ensi vuonna investointeja toimialueelleen kassavirtansa puitteissa. KPO:n hallitus linjasi eilen kokouksessaan vuoden 2013 investointiraamiksi 36 miljoonaa euroa. Suurimmaksi yksittäiseksi investoinniksi nousee Kokkolan Prisman uudistushanke, jonka työt on jo aloitettu. Suunnitteilla on lisäksi mm. uudet S-marketit Kärsämäelle, Maalahden Köpingsiin ja Haapavedelle sekä uudet Sale-lähimyymälät Lohtajalle ja Alaveteliin. Lisäksi useissa myymälöissä tehdään pienempiä remontteja ja parannuksia.

"Vaikka yleinen taloustilanne onkin haastava, suunnitelmissa olevat investoinnit ovat perusteltuja ja tarpeellisia. Uskomme toimialueemme positiiviseen kehitykseen ja nyt on hyvä aika kehittää palveluverkostoa. Investointien työllistävä vaikutus on huomattava – miljoona euroa myymäläinvestointiin luo suoraan ja välillisesti 17 työpaikkaa rakentamiseen. Puhutaan siis noin 500 henkilötyövuodesta", toteaa toimitusjohtaja Arttu Laine.

KPO:n hallitus päätti kuitenkin, että Nivalaan ei lähdetä rakentamaan lähiaikoina ABC liikennemyymälää. "KPO:lla on tonttivaltateiden risteysalueella, mutta suunnitellun hankkeen rakennuskustannukset ovat edelleen korkeat arvioituun myyntiin nähden. Hallitus pitää hanketta liian riskialttiina nykyisessä tilanteessa", perustelee toimitusjohtaja Laine.

Polttoainepisteet Rautiossa ja Räyringissä tullaan sulkemaan 1.10.2012. Nykyiset säiliöt ovat vanhanmallisia pintasäiliöitä, jotka eivät täytä kiristyviä ympäristövaatimuksia.  Asemien polttoainemyynti on niin vähäistä, että nykyaikaisten kylmäasemien rakentamiseen ei ole edellytyksiä. Vetelin alueelta on yritetty löytää S-marketin läheisyydestä uutta paikkaa polttonestejakelulle toistaiseksi tuloksetta.

Vaasan uuden Prisman eteneminen riippuu pitkälti maakuntakaavakäsittelyn etenemisestä ministeriössä tänä ja ensi vuonna. KPO varautuu suunnitelmissaan käynnistämään hankkeen, kun kaavalliset edellytykset ovat olemassa.