KPO:lle enemmistö Rewell Centerin liiketiloista


29.4.2015

Osuuskauppa KPO/KPO-Kiinteistöt Oy on kasvattanut merkittävästi omistustaan Kauppakeskus Rewell Centerissä Vaasassa ostamalla Halli Oy:n osuuden Rewell Centerin osakekannasta. Käytännössä kauppakirjalla ostetaan kolmen yhtiön eli Kiinteistö Oy Rewell Gallerian, Kiinteistö Oy Vaasan Säästötalon sekä Vaasan Toripysäköinti Oy:n osakkeita. Kaupan yhteydessä Kiinteistö Oy Rewell Galleriasta ja Kiinteistö Oy Vaasan Säästötalosta tulee KPO:n tytäryhtiöitä.  Omistusoikeus siirtyy ostajalle välittömästi. Osapuolet eivät julkaise kauppahintaa.

Osakekaupoilla KPO:lle siirtyy tiloja noin 2.400 m2. Tilat ovat liiketilakäytössä. Tiloissa vuokralaisina toimivat mm. KooKenkä, RAY, Hemtex, Timanttiset ja Kultajousi.

”Osakekaupat ovat KPO:n sijoitus Vaasan keskustan kehittämiseksi. Vaasa on KPO:n toimialueen suurin kaupunki ja merkittävin markkina-alue, mistä johtuen Vaasan alueelle on myös investoitu eniten viime vuosien aikana ja näin vahvistettu markkina-asemaa” sanoo KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop. Viimeisimpinä investointeina Vaasan seudulla voidaan mainita ABC-Kivihaan uusi liikennemyymälä ja Prisman ABC-polttoaineautomaattikentän uusiminen viime vuoden puolella. Myös KPO:n asiakasomistajien määrä on kasvanut voimakkaasti viime vuosina juuri Vaasan seudulla.

”Halli Oy on ollut yli 100 vuotta mukana Vaasan keskustan kehittämisessä suunnittelijana, rakennuttajana ja kiinteistönomistajana. Yhtiön mielestä kauppakeskus Rewell Centerin vetovastuu oli nyt järkevää keskittää paikalliselle kaupan alan vahvalle osaajalle, jolla löytyy näkemystä ja resursseja kehittää pitkällä tähtäimellä koko Vaasan kaupallista keskustaa” sanoo Halli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Oskar Rewell. Halli Oy tulee jatkossakin osaltaan osallistumaan Vaasan torinympäristön kehittämiseen mm. Kauppahallikorttelin ja muiden omistamiensa kiinteistöjen kautta.

KPO-konserni omistaa itse lähes kaikki kiinteistöt eri puolilla Pohjanmaata, joissa sillä on omaa kaupallista toimintaa. KPO harjoittaa marketkauppaa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa, autokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä kiinteistöliiketoimintaa. Kauppapaikkojen yhteydessä olevissa vuokratiloissa toimii lisäksi vajaat 200 ulkopuolista vuokralaista täydentäen KPO:n omaa palvelutarjontaa. KPO-konsernilla on vuokratiloja Rewell Centerin lisäksi neljässä Prisma-keskuksessa; Vaasassa, Pietarsaaressa, Kokkolassa ja Ylivieskassa sekä Kallentorin Kauppakeskuksessa Kokkolassa ja Savarikeskuksessa Ylivieskassa.