KPO ostaa Keski-Pohjanmaan Kirjapainon Kosilan kiinteistön


2.7.2008

KPO OSTAA KESKI-POHJANMAAN KIRJAPAINON KOSILAN KIINTEISTÖN

Osuuskauppa KPO on tänään ostanut Keski-Pohjanmaan Kirjapainon Kokkolan Kosilassa olevan tontin ja sillä olevan rakennuksen. Tehdyn sopimuksen mukaan Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj jatkaa tiloissa vuokralaisena toistaiseksi. Osapuolet eivät julkista kauppasummaa.

Molemmat yhtiöt varautuvat kaupalla tulevaisuuteen

KPO pyrkii turvaamaan kaupalla Kokkolan Prismakeskuksen kehittämisedellytykset. ”Olemme tyytyväisiä syntyneeseen kauppaan.

Nyt tehty ratkaisu tähtää pitkälle tulevaisuuteen. Se antaa mahdollisuuden kehittää asiakasomistajien palveluja Kokkolan keskustassa ilman tarvetta muuttaa kauemmas”, toteaa KPO:n toimitusjohtaja Arttu Laine.

”Keskipohjanmaa-lehdellä on tavoitteena siirtyä ydinkeskustaan lähelle ihmisvirtoja. Painopuolella sanomalehtikone ylittää kymmenen vuoden iän ja vaatii joko uusimista tai laajempaa huoltoa. Painolta puuttuu edelleen paperivarasto. Kauppa mahdollistaa kokonaan uuden nykytarpeita vastaavan painohallin rakentamisen. Myös pääosa konekannasta on tarkoitus uusia samassa yhteydessä. Muutokset on tavoitteena toteuttaa 2-3 vuoden kuluessa”, kertoo toimitusjohtaja Eino Laukka Keski-Pohjanmaan Kirjapainosta.

                                                                      

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Arttu Laine, KPO, 0400 264 200

Toimitusjohtaja Eino Laukka, Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj, 050 598 2010