KPO jakoi juhlavuoden kunniaksi neljä Nuori Lupaus –stipendiä


26.5.2016

Osuuskauppa KPO:n liiketoiminta täyttää tänä vuonna 110 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi jaettiin neljä Nuori Lupaus-stipendiä, joka on nuorille pohjalaisille lupauksille suunnattu stipendijärjestelmä. KPO:n Nuori Lupaus -stipendi on tarkoitettu alle 25-vuotiaille kansainväliselle huipulle tähtääville henkilöille tai ryhmille, jotka ovat kotoisin tai asuvat KPO:n toiminta-alueella. Stipendiä voi hakea urheilun, tieteen tai taiteen edustaja, jolla on selkeät tavoitteet ja päämäärät omalla alallaan.  

Osuuskauppa KPO:n Nuori Lupaus -stipendin saajia ovat: Katri Mustola Kalajoelta, Emelie Svenlin Kruunupyystä sekä Anu ja Satu Tuomisto Vaasasta. Stipendin suuruus on 500 euroa. ”Hyviä hakemuksia tuli paljon ja valinta oli jälleen vaikea. Tänä vuonna meillä oli kuitenkin ilo valita neljä stipendin saajaa juhlavuotemme kunniaksi”, kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Katri Mustola on 24-vuotias lupaava yleisurheilija joka edustaa Kalajoen Junkkareita. Menestystä Katrille on kertynyt paljon; hän on mm. 400 metrin Suomen mestari. Tämän vuoden tavoitteena hänellä on Amsterdamin EM-kisat.

Emelie Svenlin on 18-vuotias hiihtäjä joka edustaa If Åsarna -seuraa ja opiskelee Vöyrin urheilulukiossa. Emelie on voittanut useita SM-mitaleita ja saavuttanut arvokisamenestystä myös pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa sekä Euroopan tasolla. Tämän kauden tavoitteena on paikka nuorten maajoukkueessa.

Anu ja Satu Tuomisto ovat 16-vuotiaat kaksoset joiden lajina on suunnistus ja talvisin hiihtosuunnistus. He edustavat Vaasan suunnistajia ja ovat saavuttaneet jo useita mitalisijoja SM-tasolla. Vöyrin urheilulukiota käyvät tytöt tähtäävät maajoukkueeseen.

Stipendin ovat saaneet aiemmin keilaaja Teemu Putkisto Ylivieskasta, jalkapalloilija Olga Ahtinen Kokkolasta, suunnistaja Kirsi Nurmi Vaasasta, pyörätuolikelaaja Tuomo Himanka Kalajoelta, balettitanssija Minna Somero Kokkolasta, kilpatanssija Jani Neulaniemi Vaasasta, alppihiihtäjä Tii-Maria Romar Vaasasta ja hiihtäjä Kalle Lassila Vetelistä.

Stipendin hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.s-kanava.fi/kpo