KPO ja Vaasan kaupunki allekirjoittivat aiesopimuksen Prisman rakentamisesta


25.11.2014

Yli kymmenen vuotta vireillä ollut hanke liikahti eteenpäin kun Osuuskauppa KPO ja Vaasan kaupunki allekirjoittivat aiesopimuksen 25.11.2014 Prisman rakentamisesta Vaasan Risöhön. Vastaavan aiesopimuksen on kaupunki allekirjoittanut myös IKEA Real Estate Oy:n ja Ikano Retail Centres Finlandin kanssa. Aiesopimuksilla osapuolet esisuunnittelevat yhteistyössä Risön alueelle toimivan kokonaisratkaisun, joka sisältää Prisma-hypermarketin, IKEA-tavaratalon sekä Ikano-kauppakeskuksen.

KPO on hakenut liikepaikkaa uudelle Prismalle jo pitkään. Nykyisessä Prisma- kiinteistössä valikoiman kehittäminen on haastavaa, lisätilaa tarvitaan erityisesti käyttötavarakaupalle ja pysäköinnille.

-”Vaasan kaupungin esittäessä viime vuosikymmenellä Prisma-hanketta ja päivittäistavarakaupan suuryksikköä siirrettäväksi ABC-liikennemyymälän läheisyyteen, ajatus tuntui aluksi vieraalta mutta hyvin nopeasti havaittiin, että logistisesti alue on hyvin saavutettavissa joka suunnalta” toteaa toimitusjohtaja Kim Biskop.  

Hankkeella tulee olemaan merkittävä taloudellinen ja työllistävä vaikutus Vaasan seudulle. KPO on jatkanut taantumasta huolimatta investointeja palveluiden parantamiseksi koko verkostossaan. Keskimäärin KPO on investoinut viimeisen kuuden vuoden aikana yli 30 miljoonaa euroa vuodessa kauppapaikkoihin.

-”KPO on osaltaan valmis sitoutumaan hankkeen läpiviemiseen. Meillä on siihen tarve ja tahtotila. Haluamme huolehtia pohjalaisperheiden ja asiakasomistajiemme palvelusta suurimmalla markkinallamme Vaasan alueella ja toteuttaa Pohjanmaan johtava kauppapaikka Risöhön” toteaa toimitusjohtaja Biskop.  

Osuuskauppa KPO on asiakkaidensa omistama paikallinen yritys. KPO on 760 milj. euron vuosimyynnillään Suomen suurimpia alueosuuskauppoja. KPO toimii Kokkolan, Pietarsaaren, Vaasan ja Ylivieskan talousalueilla. KPO on alueen marketkaupan markkina- ja hintajohtaja. Lisäksi KPO harjoittaa polttonestekauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä autokauppaa. KPO-lla on yli 100 000 asiakasomistajaa ja työllistää suoraan n. 1800 palvelualan ammattilaista.