Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakunassa aloitetaan mittavat uudistukset


18.12.2019

10 miljoonan investoinnissa uusitaan koko hotelli paikallisia teemoja kunnioittaen.

Kymen Seudun Osuuskauppa käynnistää Original Sokos Hotel Vaakunassa mittavat uudistukset vuoden 2019 aikana. Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa ja valmista on keväällä 2021.

Kouvolalaisia sekä turisteja 1980-luvun loppupuolelta palvellut Original Sokos Hotel Vaakuna, on tunnettu maamerkki Kouvolan keskustassa – tämä pinkin värin omaava rakennus vastaanottaa kaupunkiin saapuvat pirteällä ulkoasullaan.

Sokos Hotel Vaakunan peruskivi muurattiin 3.10.1986 ja avajaisia vietettiin lokakuussa 1987. Hotellin pääurakoitsijana toimi paikallinen rakennusliike Juhani Pousi Oy. Hotellin suunnittelussa huomioitiin niin liikematkustajat kuin perhematkailijatkin ja hotellihuoneita rakennettiin 114 kappaletta. Suunnittelussa yhdistyi perinteinen puistohotellin viehättävyys moderniin hotelli- ja ympäristösuunnitteluun, joka oli ajanmukaisesti trendikästä. Hotellimajoituksen lisäksi kiinteistöön rakennettiin uudentyyppisiä ravintola- ja kabinettitiloja, jotka palvelivat alueen asukkaita sekä yrityksiä. Pinkin värinsä hotelli on saanut nuoren rohkean arkkitehdin ehdottamana, joka halusi piristää kaupungin harmaata yleissävyä – pitkäjänteinen työ kannatti ja ehdotus lopulta hyväksyttiin. Vaakunan historiaan on kuulunut hotelliliiketoiminnan lisäksi myös vilkasta yöelämää, kun kaupungin suosituin viihderavintola Marilyn toimi Vaakunassa 2010 vuoden lopulle saakka. 1990-luvun alussa hotelliin rakennettiin lisäsiipi, joka toi lisää majoituskapasiteettia 58 hotellihuoneen verran, kokonaishuonemäärän kasvaessa 172 huoneeseen.

”Maakunnallisena toimijana haluamme olla mukana kehittämässä Kymenlaakson matkailua sekä tuoda omalla panostuksellamme niin paikallisille kuin Kouvolassa vieraileville uuden viihtyisän kohtaamispaikan.” kertoo KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Uudistushankkeen ensimmäisessä vaiheessa remontti käsittää taloteknisten töiden lisäksi 55 hotellihuonetta, hotellin vastaanoton sekä Frans & Rose -ravintolan. Katutasossa sijaitsevat ravintolat tulevat yhdistymään yhdeksi kokonaisuudeksi ja niistä on esteetön näkymä hotellin aulatiloihin. Uudistuksen ajan ravintola on suljettu ja hotellin majoittujille järjestetään aamiainen hotellin muissa tiloissa. Hotelli palvelee läpi uudistushankkeen, vaikkakin paikoin rajoitetulla kapasiteetilla.

Hotellihuoneiden uudistuksessa on käytetty alueellista inspiraatiota ja teemat kunnioittavat Pohjoista- Kymenlaaksoa monipuolisesti. Teemoiksi valikoituivat: Pentik, Repovesi sekä Tykkimäki.

”Teemahuoneilla on haluttu vastata matkailun trendeihin ja asiakkaiden toiveisiin, niin työmatkustus- kuin vapaa-ajallakin. Majoitukselta toivotaan tänä päivänä yksilöllisyyttä, persoonallisuutta ja erilaisia tunnelmia. Suunnittelussa on pidetty tärkeänä lähtökohtana asiakkaan huomioimista sekä elämyksen tarjoamista kouvolalaisella vivahteella. Näiden kolmen maakunnallisen teeman kautta saamme välitettyä upean maakuntamme mielenkiintoisia tarinoita myös asiakkaillemme. ”kertoo KSO:n toimialajohtaja Mikko Virtanen.

Rakennuksen herkkä vaaleanpunainen olemus on jatkossakin näkyvä osa Kouvolaa. Rakennuksen julkisivua terävöitetään hieman ja sisäänkäynti uudistetaan.

Hankkeen kokonaisarvo on 10 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: KSO:n matkailu ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Virtanen, p. 010 7625 401

Original Sokos Hotel Vaakuna:

  • Rakennettu 1987, laajennettu 1992
  • Hotellihuoneita yhteensä 172, uudistusten jälkeen 170
  • Asiakaskäytössä 4 kerrosta + huoltokerros
  • 7 kokoustilaa
  • 3 saunatilaa
  • Kuntoiluhuone
  • Henkilökuntaa noin 40