Konsta Punkan valokuvataulut myyntiin saimaannorpan hyväksi


29.7.2015

Sokos Hotellien matkailulähettilään, luontokuvaaja Konsta Punkan valokuvataulujen myyntitulot lahjoitetaan ympäristöjärjestö WWF:lle saimaannorpan suojeluun.

Myytävät valokuvat ovat Punkan itsensä valitsemia kuvia hänelle rakkaasta aiheesta eli eläimistä. Valokuvat matkaavat kesän aikana Helsingistä Rovaniemelle, kun tämän hetken yksi seuratuimmista suomalaisista instagrammaajista, oravakuiskaajanakin tunnettu Punkka kiertää Suomea kuvaten kesäistä luontoa ja sen eläimiä.

Yhdeksällä paikkakunnalla vierailevan Sokos Hotels -valokuvanäyttelyn eläintaulut myydään marraskuun aikana. Tulojen lahjoituskohde oli Punkan oma toive.

”Saimaannorppa ja Itämeri ovat lähellä sydäntäni, siksi se oli luonnollinen valinta hyväntekeväisyyskohteeksi”, hän kertoo.

Tavoitteena on, että taulujen tuotoilla voitaisiin auttaa äärimmäisen uhanalaista saimaannorppaa konkreettisesti. Ilmastonmuutoksesta on muodostunut uusi uhka saimaannorpan tulevaisuudelle, sillä se sulattaa norpille elintärkeät pesäkinokset.

Esimerkiksi 300 eurolla WWF löytää keväisissä saimaannorpan poikaslaskennoissa yhden kuutin ja suojelee sen pesäpaikan ympäristöä. Vähälumisiin talviin WWF varautuu kasaamalla norpille apukinoksia, joissa ne voivat pesiä.

Saimaannorppa puuttuu vielä toistaiseksi Punkan kuvakokoelmista

”Olen kuvannut hylkeitä Islannissa, mutta yksi unelmani on saada seuraavien vuosien aikana myös saimaannorpasta onnistunut kuva.”

Ihmisiä ihastuttaneesta kesäkiertueesta on jäljellä vielä neljä paikkakuntaa. Punkka kertoo odottavansa loppukesää ja sen kuvauskohteita innolla.

”Takana on jo tosi mageita hetkiä. Esimerkiksi Vuokatissa oli hienoja sumuisia aamuja ja Lappeenrannassa löysin kettuja kuvattavaksi. Edessä on vielä suo- ja järvimaisemia Lahdessa, kanootilla melomista Oulussa ja yöttömiä öitä Rovaniemellä.”

 

Konsta Punkan loppukesän valokuvauskiertue:

Lahti, Sokos Hotel Lahden Seurahuone 29.-31.7.
Oulu, Original Sokos Hotel Arina 5.-8.8.
Rovaniemi, Original Sokos Hotel Vaakuna 8.-11.8.
Koli, Break Sokos Hotel Koli 31.8.-3.9.