Kokkolan keskusapteekki siirtyy Prismaan


23.10.2008

KOKKOLAN KESKUSAPTEEKKI SIIRTYY PRISMAAN

Kokkolan Keskusapteekki siirtyy keväällä 2009 Kokkolan Prismaan. Apteekki toimii tällä hetkellä keskussairaalan lähellä osoitteessa Mariankatu 19.

”Keskusapteekki on ollut edelläkävijä uusien apteekkitoimintojen käyttöönotossa Kokkolassa.

Keskusapteekin periaatteena on aina ollut mahdollisimman hyvä asiakaspalvelu. Apteekissamme on aina ollut hyvä yhteishenki, joten henkilökuntaa on aina ollut riittävästi saatavilla. Kaksikielisyys on samoin palveluvalttejamme. Apteekissamme on toiminut kanta-asiakasjärjestelmä muutaman vuoden ajan. Kanta-asiakkaiden edut säilyvät entisellään uudessa paikassa. Apteekkimme kuuluu Viiden Tähden Apteekit ketjuun, joka myös tuo rahanarvoisia etuja asiakkaille” kertoo apteekkari Riitta Ronkainen.

Apteekki on vuokrannut KPO:lta 360 m2 suuruiset toimitilat, joiden remontti käynnistyy välittömästi. Tilat remontoidaan uusimpien vaatimusten mukaisiksi niin, että reseptien suoratoimituksessa yksityisyyden suoja säilyy parhaalla mahdollisella tavalla.  Reseptivapaiden lääkkeiden, apteekkikosmetiikan ja muiden apteekkituotteiden esittelyä ja niiden vaatimaa lääke- ja asiakasneuvontaa voidaan merkittävästi tehostaa uusissa tiloissa.  Apteekista saa myös sairaanhoitajan palvelut, jolloin mm. rokotteiden antaminen voidaan hoitaa välittömästi, kun asiakas tulee sitä ostamaan. Tällainen palvelu on tarpeen erityisesti matkalle lähtijöiden ja punkkirokotteen ottavien asioinnin helpottamiseksi.

Apteekkiin tulee huippumoderni lääkerobotti, joka automaattisesti tuo lääkkeen ”varastostaan” reseptiä käsittelevän farmaseutin saataville. Tällä tavoin voidaan reseptintoimitusten nopeutta entisestään tehostaa ja keskittyä lääkeneuvonnan antamiseen.

Aukioloajat uudessa paikassa ovat: arkisin klo 9- 20 ja joka lauantai klo 9-18.

Prisman laajat pysäköintialueet ja nykyvaatimusten mukaiset toimitilat sujuvoittavat palvelua entisestään.

Prisman palvelutarjonta paranee merkittävästi, kun muiden ostosten yhteydessä voidaan hoitaa myös apteekkiostokset. Prismasta saa myös Alkon, pankkien, kultasepän ja keittiökalustepalvelut. Pihasta löytyvät myös ABC:n, Agrimarketin ja McDonald`sin palvelut.

Apteekin siirtyminen uusiin tiloihin ei vaikuta henkilökunnan määrään. Keskusapteekin palveluksessa on tällä hetkellä 29 työntekijää ja apteekkarina toimii Riitta Ronkainen.

 

Lisätietoja antavat:

Riitta Ronkainen, Kokkolan Keskusapteekki

Kim Biskop, KPO

Veli Kavilo, KPO