Joululahjaksi kosmetiikkaa


4.12.2015

Kosmetiikan lahjapakkauksista löytyy varmasti mieluinen lahja jokaiselle. Antaisitko läheisellesi varmasti tarpeeseen tulevia, tuttuja ja hyväksi todettuja tuotteita, vai jotain uutta ja kiehtovaa kokeiltavaksi?

Joulun alla kosmetiikan lahjapakkausten valikoima on monipuolinen ja herkullinen: lukuisia vaihtoehtoja tuoksuja ja merkkikosmetiikkaa sekä vartalonhoito- ja kylpytuotteita. Kosmetiikka on helppo ja hyvä valinta, sillä se on varmasti käytännöllinen lahja, joka ei jää nurkkaan pölyttymään.

– Erilaisia lahjapakkauksia on tullut kaikkiin hintaryhmiin, jolloin yhä useampi voi ostaa niitä lahjaksi.  Aiemmin pakkaukset koostuivat lähinnä kalliimmista brändituotteista, kertoo Tuija Salmi SOK Tavaratalo- ja erikoisliikekaupasta.

Lahjapakkaukseen on koottu useampi tuote, joiden ostaminen yksittäisinä tulisi monesti kalliimmaksi. Osa pakkauksista sisältää kokeilukokoisia tuotteita, joiden avulla on kiva tutustua esimerkiksi uuteen tuotemerkkiin.

Lahjapakkauksen sisältämät tuotteet eivät yksistään vahvista ostopäätöstä.

– Pakkauksella on valtavan suuri merkitys, sillä tylsää pakkausta ei osteta. Lahjaksi halutaan olevan kivan näköinen, huomauttaa Kirsi Mahlamäki SOK Marketkaupan ketjuohjauksesta.

Tuoksuvia paketteja

– Tuoksujen myynti nelinkertaistuu joulun alla. Toiset suuret sesongit tuoksujen myynnissä ovat äitien- ja ystävänpäivä, Salmi mainitsee.

Tuoksu on aina hienostunut ja arvokkaan tuntuinen lahja. Lahjapakkauksessa tuoksun kaverina on usein saman sarjan vartalonhoitotuote.  Erityisen suosittuja ovat lahjapakkaukset, jotka sisältävät kosmetiikan tai tuoksun lisäksi vielä lisätuotteen, kuten meikkilaukun.

Kosmetiikkalahjat ruokaostoksilta

Kosmetiikkalahjoja on myös mahdollista ostaa helposti ruokaostosten yhteydessä marketeista.

– Marketeista ostetaan enemmän kosmetiikan lahjapakkauksia kuin ennen. Miesten kosmetiikkaa ostetaan määrällisesti eniten ostetaan, Mahlamäki toteaa.

Marketeissa lahjapakkauksissa myydään erityisesti vartalon- ja kauneudenhoitotuotteita: miehille deodorantti ja suihkugeeli tai tuoksu ja naisille suihkugeeli ja bodylotion. Lisäksi naisille on kasvotuotepakkauksia ja tuoksupakkauksia. Lahjan saajan päivittäin käyttämät kosmetiikkatuotteet ovat varmasti hyvä valinta, sillä ne tulevat takuulla tarpeeseen.

– Lasten tuotteiden osuus kosmetiikkalahjoissa on hieman kasvanut. Hittihahmot elokuvista ja sarjakuvista seikkailevat koruissa ja suihkutuotteissa, Mahlamäki kertoo.  

Kauneustuotteiden kirjo

Kosmetiikkalahjojen lisäksi erilaiset kauneudenhoitolaitteet ovat kestosuosikki, joilla on tasaisen vahva menekki joka joulu.

Salmen mukaan lahjaostoksilla napataan paljon mukaan myös tuotteita sisäiseen kauneudenhoitoon sekä hemmotteluun.

– Erilaiset terveystuotteiden, teepakkausten, luomusuklaiden ja glögien valikoima laajenee runsaaksi ja monipuoliseksi joulun alla.