Jouko Pihlajamaa KPO:n hallintoneuvoston puheenjohtajaksi


12.1.2009

Osuuskauppa KPO:n hallintoneuvosto on kokouksessaan 9.1.2009 valinnut uudeksi hallintoneuvoston puheenjohtajaksi toimitusjohtaja Jouko Pihlajamaan Pietarsaaresta. Pihlajamaa on ennen valintaansa hallintoneuvoston puheenjohtajaksi ollut KPO:n hallituksen jäsen vuosina 2002-2008.

Harvinainen osuustoiminnan huomionosoitus maakuntaneuvos Antero Taanilalle

KPO:n hallintoneuvoston kokouksen yhteydessä hallintoneuvoston edelliselle pitkäaikaiselle puheenjohtajalle maakuntaneuvos Antero Taanilalle luovutettiin Pellervo-Seuran hänelle myöntämä kultainen Gebhard-mitali. Mitalin luovuttivat hänelle SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja teollisuusneuvos Otto Mikkonen, SOK:n pääjohtaja Arto Hiltunen, Pellervo-Seuran hallituksen puheenjohtaja maanviljelysneuvos Marcus H. Borgström ja KPO:n toimitusjohtaja Arttu Laine.

Mitali myönnettiin maakuntaneuvos Taanilalle hänen vahvasta työpanoksestaan osuuskauppatoiminnan hallintohenkilönä Osuuskauppa KPO:ssa ja SOK:ssa. KPO toimii neljän eri maakunnan alueella: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla. Taanilalla on ollut huomattava ansio siihen, että hän hallintoa johtaessaan on myös kiitettävästi ja tasapuolisesti ottanut huomioon alueen suuren ruotsinkielisen väestön roolin hallinnossa. Monista maakuntarajoista huolimatta Osuuskauppa KPO kaksikielisenä osuuskauppana on yhtenäinen kokonaisuus, missä eri maakuntien jäsenten ja hallinnon yhteishenkinen ja saumaton tuki on edistänyt asiakasomistajien monipuolista palveluiden kehittämistä ja samalla KPO:n taloudellista menestystä.

Antero Taanila toimi KPO:n hallintoneuvoston jäsenenä yhteensä 27 vuotta, mistä puheenjohtajana viimeiset 17 vuotta. Hänen aikanaan rakentui KPO:n nykyinen toimialue sekä laaja toimipaikkaverkosto. SOK:n hallintoneuvoston jäsenenä koko S-ryhmän vastuullisessa kehittämistyössä hän toimi yhteensä 18 vuotta. Molemmista tehtävistä maakuntaneuvos Taanila luopui sääntöjen ikäpykälän johdosta.

Gebhard-mitali on perustettu 1952. Harvinainen kultainen Gebhard-mitali myönnetään yleensä vain hallintohenkilöille. Maakuntaneuvos Taanila on ainoa S-ryhmän hallinto-henkilö, jolle mitali on myönnetty 2000-luvulla.