Hotellioppaan vinkit: miniloma Tallinnaan tarjoaa kaupungin sykettä ja hemmottelua sopivassa suhteessa


1.1.2017

Etelänaapurimme hurmaava pääkaupunki on oivallinen kohde, jos aikaa lomailulle on vain vähän. Katso paikallisten testaamat ja hotellihenkilökunnan hyväksi havaitsemat vinkit Tallinnaan.

Kevät on parasta aikaa pienelle irtiotolle. Etelänaapurin hurmaava pääkaupunki Tallinna on oivallinen kohde silloin, kun aikaa lomailulle on vain vähän. Original Sokos Hotel Virun Myynti- ja markkinointipäällikkö Evelin Org kertoo parhaaksi havaitsemansa vinkit kaupunkilomaan.

 

3x päiväretki: luistinradalle, eläintarhaan tai ostoksille

”Tallinna on tunnettu vanhasta kaupungistaan, joka kuuluu jopa Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Harva kuitenkaan tietää, että keskiaikaisten muurien sisällä tarjoutuu myös mahdollisuus luistelemiseen. Yhteinen luisteluhetki on täydellinen loma-aktiviteetti kevättalven aurinkoiseen päivään. Vanhankaupungin luistelukentälle voi suunnata myös hetken mielijohteesta, sillä paikalla toimii luistinvuokraus.

 

Niin talvisiin kuin lämpimiinkin päiviin sopii retki eläintarhaan luonnon monimuotoisuutta ihastelemaan. Tallinnan eläintarhassa on peräti 10 000 eläintä – sieltä löydät muun muassa harvinaisen amurinleopardin! Samalla reissulla on helppo karauttaa myös ostoksille: läheisessä Rocca al Maren ostoskeskuksessa on loistava valikoima erityisesti kenkien osalta. Rocca al Mareen pääsee helposti myös suoraan keskustasta hyppäämällä bussiin tai taksiin.”

 

3 x hurmaava hetki: satumaisia kujia, käsityölöytöjä ja herkuttelua

”Suosikkikatuni Tallinnassa on Katariina käik eli Katariinankuja, jossa vanhankaupungin satumainen tunnelma tiivistyy. Kadun monet käsityöliikkeet tarjoavat mahdollisuuden uniikkien ja yksilöllisten löytöjen tekemiseen, ja suloisista kahviloista löydät tunnelmallisen hengähdyspaikan, kun kävely alkaa väsyttää. Yksi viihtyisimmistä kahviloista on ihana Chocolaterie, jonka tryffelit ja leivonnaiset vievät kielen mennessään.”

 

3 x romanttinen ilta: upeita näkymiä ja pirskahtelevia juomia

”Kun haluat todella tehdä vaikutuksen matkakumppaniisi, vie hänet katselemaan kaupungin ylle avautuvia upeita maisemia. Yksi parhaista paikoista kaupungin ihailuun on Kohtuotsan näköalatasanne, joka on paikallisten keskuudessa suosittu paikka  uudenvuoden ilotulitusten seuraamiseen.

 

Samalla reissulla voi sivistää itseään myös viinituntemuksen saralla, sillä aivan näköalatasanteen vieressä sijaitsee viinimuseo, joka on auki iltakymmeneen asti. Ohjatuilla kierroksilla kerrotaan virolaisen viininvalmistuksen historiasta ja halutessaan pääsee myös maistelemaan paikallisia juomia! Tässäpä romanttinen ja sivistävä tapa viettää iltaa. 

 

Pitkän päivän päätteeksi hotellin lakanoissa löhöily saattaa tuntua kaikista houkuttelevimmalta vaihtoehdolta. Pientä piristystä lepohetkeen löydät suuntaamalla Viru-hotellin alakerrassa sijaitsevaan Amarillo-ravintolaan drinkille ennen nukkumaanmenoa. Amarillosta löydät kaupungin suosituimmat mansikkamargaritat – baarimikkomme valmistavat niitä kokonaiset 12 938 kappaletta vuodessa!”

 

 

Hotellioppaan vinkit – Oli kyseessä Break, Original tai Solo, jokainen hotellimme on osa paikkakuntansa persoonallisuutta. Tällä palstalla hotellien konkarit jakavat ajan saatossa tutustumisen arvoisiksi todetut vinkkinsä ja paikkakuntansa parhaat erikoisuudet.