Hotellihuoneen uusi luksus on pelkistetty hiljaisuus


14.10.2015

Mitä uusia käyttötarkoituksia hotellilla voisi olla? Mihin hotellihuonetta kaivataan? Näitä kysyttiin Sokos Hotellien asiakkailta elo-syyskuussa.

Mitä uusia käyttötarkoituksia hotellilla voisi olla? Mihin hotellihuonetta kaivataan? Näitä kysyttiin Sokos Hotellien asiakkailta elo-syyskuussa. Yli neljäsataa kyselyvastausta nostivat selvästi esiin hyvinvoinnin megatrendinä. Eniten ehdotuksia keräsi ajatus hotellihuoneesta hiljaisena tilana, jossa otetaan etäisyyttä omaan arkeen ja rutiineihin. Hotellihuonetta  ehdotettiin muun muassa päiväunihuoneeksi, joogatilaksi ja hiljaisuuden retriittien pitopaikaksi.

Rauha ja väljä tilan tuntu koettiin selkeästi ylellisyytenä. Vastaajat toivoivat hotellihuoneelta hiljaista tilaa, jossa voisi rauhoittua, lukea, hiljentyä ja hidastaa. Osa vastaajista kertoi toivovansa jopa täydellisesti äänieristettyä huonetta. Pienten lasten vanhempien vastauksista ilmeni hotellihuoneen tarjoavan mahdollisuuden häiriöttömiin yöuniin. Myös tilan avaruus ja kalusteiden niukkuus koettiin hyvää oloa tuovana, uudenlaisena luksuksena.

Monet vastaajista toivoivat voivansa kokeilla hotellissa erilaisia mielen hyvinvointia lisääviä palveluita. Tällaisia voisivat olla huoneeseen saatavat joogamatot ja erilaiset rentoutusohjelmat.

”Omasta hyvinvoinnista – erityisesti mielen hyvinvoinnista – huolehtiminen on edelleen nouseva trendi. Ihmiset hakevat tehokkaan työ- ja arkielämän vastapainoksi hitaampaa arkea, jopa irtiottoja, ja se näkyy tämänkin kyselyn tuloksissa”, sanoo kehityspäällikkö Jaana Matikainen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Hotellihuonetta pidettiin myös hyvänä tukikohtana liikkuville toimistonomadeille päiväkäyttöön. Työnteon lisäksi huoneessa voisi virkistyä käymällä suihkussa ja lepäämällä. Rauhaa kaipaavat luovan työn tekijät kertoivat hotellien tilojen olevan oivallisia työntekoon pidemmäksikin ajaksi.

”Break-hotelleihimme ollaan kehittämässä palveluita juuri tähän tarkoitukseen. Meillä on muun muassa lainattavissa  kuntoiluvälineitä ja älypelejä huoneisiin jo nyt. Jatkossa meidän täytyy keskittyä entistä enemmän vieraidemme henkisen hyvinvoinnin ja virkistymisen tukemiseen””, Matikainen toteaa. ”Aiomme hyödyntää asiakkailta saatuja ideoita palvelujen kehittämisessä. Esimerkiksi hotellihuoneen käyttö toimistotilana tai päivähuoneena ovat helposti toteutettavia konsepteja.”

Sokos Hotels oli mukana Suomen ensimmäisillä lähiöfestivaaleilla Vantaan Mikkolassa elokuussa 2015. Suunnittelija Mikko Paakkanen toteutti Sokos Hotelleille uudenlaisen, hyvin pelkistetyn majoitustilan. Huoneen yksinkertainen sisutus ja avara, valoisa tila miellyttivät kävijöitä. Väljyys ja tyhjä tila koettiin miellyttävänä vastakohtana kodille, jonne on voinut kerääntyä vuosien varrella runsaastikin tavaraa.

Lähiöfestarit olivat Sokos Hotelleille mahdollisuus tutustua uudenlaiseen tapaan kehittää omia konsepteja, uudenlaisessa ympäristössä. Konkreettisen testitilan rakentaminen osoittautui hyväksi tavaksi kerätä autenttisia kokemuksia kävijöiltä.

Festivaalin aikana järjestettiin sosiaalisessa mediassa kysely, jossa selviteltiin hotellihuoneelle uusia käyttötarkoituksia. Vastauksia saatiin yli 400.

Lisätietoja: Jaana Matikainen, kehityspäällikkö, SOK matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, jaana.matikainen@sok.fi, puh. 050 388 1639

SOKOS HOTELS

Sokos Hotels on Suomen kattavin hotelliketju, johon kuuluu yli 50 hotellia Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa. Hotellit sijaitsevat kaupunkien keskustoissa tai keskellä vapaa-ajan kohteita. Laadukkaan majoituksen lisäksi Sokos Hotellit tarjoavat monipuolisia tapahtuma- ja ravintolapalveluita.  Sokos Hotels on jakaantunut kolmeen hotellityyppiin, Break-, Original- ja Solo by Sokos Hotelleihin, ollakseen yksilöllinen monille.

Sokos Hotels on osa S-ryhmää. Hotellien liiketoiminnasta vastaavat osuuskaupat ja Sokotel Oy. Ketju on valittu 2014 sekä Suomen arvostetuimmaksi (Markkinointi&Mainonta ja Taloustutkimus / Brändien arvostus) että Suomen luotetuimmaksi hotelliketjuksi (Valitut Palat / Luotetuin Merkki -tutkimus).  Sokos Hotels on myös Suomen vastuullisin hotelliketju (Sustainable Brand Index 2015).