Hanna Raylle ja Antti Tuomelalle KPO:n Nuori Lupaus -stipendit


14.5.2019

Hanna Ray Ähtävältä ja Antti Tuomela Laihialta saivat tänä vuonna Osuuskauppa KPO:n Nuori Lupaus –stipendit. KPO:n Nuori Lupaus -stipendi on tarkoitettu alle 25-vuotiaille kansainväliselle huipulle tähtääville henkilöille tai ryhmille, jotka ovat kotoisin tai asuvat KPO:n toiminta-alueella. Stipendiä voi hakea urheilun, tieteen tai taiteen edustaja, jolla on selkeät tavoitteet ja päämäärät omalla alallaan. Stipendien yhteissumma on 2.000 euroa.

”Hakijoiden kirjo oli laaja ja hakemuksia tuli kymmeniä, joten valinta oli tänäkin vuonna vaikea”, kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Hanna Ray on 18-vuotias hiihtäjä, joka edustaa IK Falkenia. Hän kuuluu nuorten maajoukkueeseen ja on saavuttanut urallaan useita SM-mitaleita. Hannan tavoitteena siintää osallistuminen maailmamestaruuskisoihin sekä olympialaisiin.

Antti Tuomela on 19-vuotias yleisurheilija, joka edustaa Laihian Lujaa. Antin päälajina on pituushyppy ja sivulajeina pikajuoksu sekä kolmiloikka. Viime kaudella hän saavutti pituushypyssä SM-kultaa hallikisoissa ja 200 metrin juoksussa hopeaa ulkoradalla ja pronssia hallikisoissa. Hän on saavuttanut myös 20-vuotiaiden PM-kisoissa pituudessa hopeaa. Antin tavoitteena tälle kaudelle on päästä alle 23-vuotiaiden EM-kisoihin.

Stipendin ovat saaneet aiemmin:
yleisurheilija Nathalie Blomqvist, Pedersörestä
jousiampuja Sofia Ketola, Mustasaaresta
yhdistetyn urheilija Otto Niittykoski Vaasasta
suunnistaja Karoliina Ukskoski Perhosta
yleisurheilija Katri Mustola Kalajoelta
hiihtäjä Emelie Svenlin Kruunupyystä
suunnistajat Anu ja Satu Tuomisto Vaasasta
keilaaja Teemu Putkisto Ylivieskasta
jalkapalloilija Olga Ahtinen Kokkolasta
suunnistaja Kirsi Nurmi Vaasasta
pyörätuolikelaaja Tuomo Himanka Kalajoelta
balettitanssija Minna Somero Kokkolasta
kilpatanssija Jani Neulaniemi Vaasasta
alppihiihtäjä Tii-Maria Romar Vaasasta
hiihtäjä Kalle Lassila Vetelistä.

Stipendin hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.s-kanava.fi/kpo