Halpuuttaminen jatkuu: nyt laskevat loppuvuoden juhlaherkkujen hinnat


28.10.2015

S-ryhmä keventää suomalaisten ruokakustannuksia halpuuttamalla nyt loppuvuoden juhlakauden herkkujen hintaa Prismoissa ja S-marketeissa. Samalla S-ryhmä jatkaa suomalaisten elintarvikkeiden kilpailukyvyn tukemista kotimarkkinoilla omista katteistaan tinkien.

Taloustutkimuksen tuore Suomi syö 2015 -tutkimus kertoo, että noin 85 prosenttia kuluttajista sanoo arvostavansa kotimaista ruokaa – kunhan se ei ole liian kallista. Yhä harvempi suomalainen nimittäin pitää ruoan kotimaisuutta tärkeämpänä ostoperusteena kuin sen hintaa. (Lähde: TNS Monitor Ruoka 2015 / TNS Consumer Insight).

S-ryhmä jatkaakin nyt kotimaisten elintarvikkeiden hintojen halpuuttamista ja tukee näin niiden kilpailukykyä suhteessa vastaaviin tuontituotteisiin.

Tämä työ on tuottanut jo hyvää tulosta. Esimerkiksi juustojen kulutuksen kotimaisuusaste on pudonnut Suomessa vuosikausia. Halpuuttamisen myötä lasku on kääntynyt nousuksi. S-ryhmän kaupoista myydyistä juustoista liki 60 prosenttia on nyt kotimaisia, kun valtakunnan tasolla vastaava luku ilman S-ryhmää on vain 41 prosenttia. S-ryhmän hyvä kehitys on siis kääntänyt valtakunnallisesti pitkään laskeneen kotimaisuusasteen vahvaan nousuun. (Lähde: Suomen Gallup Elintarviketieto Oy; S-ryhmän myyntiraportointi; Nielsen Homescan 2015).

Vedämme vyömme entistä kireämmälle

Etenkin maataloustuottajien piirissä on ihmetelty, viimeksi Helsingin Sanomien jutussa 16.10., ”kuka halpuutuksen oikeasti tekee ja mistä ne kustannukset otetaan pois”.

”Varat halpuuttamiseen hankimme omaa vyötämme kiristämällä. Leikkaamme siis omaa katettamme. Säästämme tänä vuonna yli 60 miljoonaa euroa ja ohjaamme säästöt suoraan hintoihin. Katteesta tinkiminen ja tehostaminen onnistuvat, koska olemme hakeneet säästöjä muun muassa markkinoinnissa, IT:ssä ja energiakuluissa. Opettelemme myös keräämään hyötyjä digitalisaatiosta: ennakoimme ja suunnittelemme paremmin ja toimimme fiksummin”, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä vastaa.

Helpotusta pyhien ruokalaskuihin

Juhlapyhät ovat tervetulleita valopilkkuja pitkään syksyyn, mutta niiden viettäminen hyvän ruoan äärellä on monelle perheelle myös taloudellinen kysymys. Siksi S-ryhmä laskee nyt perinteisten jouluruokien eli muun muassa monien lohiherkkujen, karjalanpaistin, Kotimaista-riisipuuron, Malvialan joulutorttujen ja Pajuniemen luomujoulukinkkujen hintaa.

Juhlakausi on myös juustoista nautiskelun aikaa: siksi uuden alhaisemman hintatason saa nyt myös parikymmentä pienen juustolan herkkujuustoa.

”Nyt tehtävä halpuutuskierros mukaan lukien S-ryhmä on laskenut kuluvan vuoden aikana jo reilusti yli tuhannen tuotteen hintaa. Uuden edullisemman hinnan ovat saaneet myös lukuisat luomu- ja erikoisruokavaliotuotteet”, marketkaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu summaa.