Food from Finland ja Prisma vauhdittavat Venäjän-vientiä – ”Suomalaisuus on Venäjällä laadun tae”


25.4.2019

Business Finlandin elintarvikevientiä edistävä Food from Finland -ohjelma ja S-ryhmän Prisma-ketju pyrkivät lisäämään suomalaisten elintarvikealan yritysten tietoisuutta Venäjän-viennin mahdollisuuksista sekä tarjoamaan yrityksille suoraa reittiä Venäjän markkinoille. Food from Finland ja S-ryhmä järjestävät Helsingissä maanantaina 29.4. Venäjä-seminaarin teemalla ”Prisma – The Finnish Window to Russia”. Päivän tapahtumaan on ilmoittautunut yli 40 suomalaista yritystä, joista puolet on sopinut myös tapaamisen Prisman sisäänostajien kanssa.

– Food from Finland -ohjelma on koko toimintansa aikana korostanut konkreettisten ja käytännönläheisten vientitapahtumien roolia viennin edistämistyössä. Suomalaiset yritykset toivovat meiltä ennen kaikkea mahdollisuuksia neuvotella suoraan parhaiden ostajien kanssa eri markkinoilla. Yhteistyö Prisma-ketjun kanssa Venäjällä täyttää erinomaisesti nämä odotukset, Food from Finland -ohjelman vetäjä Esa Wrang Business Finlandilta toteaa.  

S-ryhmän Prisma-ketju on nykyisin ainoa Venäjällä toimiva suomalainen marketkaupan ketju. Markkinoilla toimivat lisäksi paikalliset ketjut, kuten K-Ruoan ostanut Lenta, O’kej ja X5. Ulkomaisista ruoan vähittäiskaupan ketjuista Pietarissa toimii S-ryhmän lisäksi vain ranskalainen Auchan.

– Prisman asiakkaat ovat Venäjällä hieman varakkaampaa keskiluokkaa, ja heille Prisma ja suomalaisuus edustavat ennen kaikkea lupausta laadusta ja turvallisuudesta. Suomalaisten tuotteiden hyvä maine korostuu erityisesti Pietarin alueella, josta matkaillaan paljon Suomeen, Venäjän Prismoista vastaavan OOO Prisman toimitusjohtaja Jarmo Paavilainen kertoo.

S-ryhmällä on Pietarissa 13 Prismaa ja se avaa 14:nnen Prisman Pietarin keskustaan heinäkuussa. Virossa Prismoja on kahdeksan. S-ryhmän tavoitteena on tuplata nykyinen toimipaikkaverkosto kummassakin maassa lähivuosien aikana.

– SOK vei viime vuonna 40 miljoonan arvosta tuotteita Suomesta Venäjälle ja Viroon. Vienti on kasvanut ja kasvaa edelleen vuosittain, Paavilainen kertoo.