Evijärven uuden S-marketin rakennustyöt ovat käynnistyneet


29.8.2014

Osuuskauppa KPO on käynnistänyt uuden S-marketin rakentamisen Evijärven keskustassa. Uusi market tulee sijaitsemaan nykyisen, myöhemmin purettavan 70-luvulla rakennetun S-marketin takana.

Uusi S-market on myyntipinta-alaltaan n. 1000 neliötä. Tämä tarkoittaa lähes kaksinkertaisia tiloja nykyiseen verrattuna. Samalla myös tuotevalikoima tuplaantuu nykyisestä noin viidestä tuhannesta tuotteesta kymmeneentuhanteen.

Asioinnin sujuvuutta ja miellyttävyyttä parantavat mm. 75 leveää autopaikkaa, avarat käytävät ja ovelliset kylmäkalusteet. Kylmätekniikka on energiaa säästävää ja kylmälaitoksen kylmäaineena on ympäristöystävällinen hiilidioksidi. Rakennus lämmitetään kalliolämmöllä ja kaupan kylmätekniikan lauhdelämmöllä. Ulkovalaistus toteutetaan nykyaikaisin led-valoin.

Rakennusaikana työmaalla työllistyy noin 50 rakentajaa. Rakennuksen valmistuttua S-marketissa työskentelee 10 kaupan ja palvelun ammattilaista.

S-marketin urakoitsijat:
elementiurakka, Oy Tara-Element Ab Alavetelistä
runkoelementit, Betonimestarit Oy Kuopiosta
rakennusurakka, Mäenpään Rakennus Oy Pietarsaaresta
sähköurakka, Ab Tekas Oy Teerijärveltä
putkiurakka, LVI-Klemola Oy Vetelistä
IV-urakka, Peltisepänliike Nykänen Ky Vetelistä
rakennusautomaatiourakka, Fidelix Oy Vaasasta
kylmäurakka, Vaasan Kylmäkone Oy Vaasasta
    
KPO on investoinut tänä vuonna jo yli 10 miljoonaa euroa kauppapaikkaverkoston kehittämiseen. Mittavimpia kohteita ovat kesäkuussa avattu ABC Kivihaka, valmistumassa oleva Sale Alaveteli sekä Prisma Vaasan ABC-polttoaineautomaattikentän uudistus.

Uusi S-market Evijärvi avataan keväällä 2015.