Evijärven Kirkonkylän koulu sai uuden lähiliikuntakentän


4.9.2013

Evijärven Kirkonkylän koululle avattiin tänään 4.9. uusi lähiliikuntakenttä, Ässäkenttä. Kentän avaus on osa S-ryhmän ja Suomen Palloliiton valtakunnallista yhteistyöhanketta, jonka tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille.  Evijärven lähiliikuntakenttä on viides Osuuskauppa KPO:n alueelle avattava Ässäkenttä ja 25. Ässäkenttä koko Suomessa.


Vihkiäistapahtuman järjestävät yhteistyössä Osuuskauppa KPO, Palloliiton Keski-Pohjanmaan piiri sekä Evijärven Kirkonkylän koulu.
– Osuuskauppa KPO haluaa edistää toimialueemme asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla. Kentät tarjoavat kaikille alueen lapsille mielekästä tekemistä ja liikunnan iloa, KPO:n toimitusjohtaja Arttu Laine sanoo.
Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittavat rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. S-ryhmän paikalliset osuuskaupat ovat mukana tukemassa hanketta.
– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.