Elokuva-arvostelu: Ainoat oikeat


31.12.2013

Romanttinen komedia ei ole kotimaisissa elokuvissa kulunut genre. Tammikuun Kuukauden elokuva kertoo raikkaalla tavalla rakkaudesta ja ystävyydestä.

Kolmekymppinen Hanna (Anna-Maija Tuokko) elää vilkasta city-sinkun elämää ystäviensä Ellin (Inka Kallén) ja Paulan (Jenni Kokander) kanssa. Vaikka elämässä on kaikki palaset kohdallaan, odottaa Hanna sitä ainoaa oikeaa, joka tekisi elämästä täydellistä.

Kun Hanna törmää kadulla Markukseen (Ilkka Villi), johtaa saattoretki nopeasti yhteisiin öihin. Juuri kun Hanna ymmärtää todelliset tunteensa Markusta kohtaan, katoaa mies hänen elämästään onnettoman sattuman kautta. Hanna pestataan fysioterapeutiksi Suomen pääministeri Ismo Majurille (Antti Reini) ja kuntoutuksen jälkeen he alkavat seurustella. Hannan ja Ismon kihlautumisen jälkeen Markus palaa odottamatta Hannan elämään. Kumman miehen nainen valitsee?

Tyttö tapaa pojan, tyttö menettää pojan -tarina on eräs maailman vanhimmista, mutta Outi Keskivaarin käsikirjoittama tarina on raikas tuulahdus romanttisen komedian genressä. Tapahtumat eivät ole ennalta-arvattavia ja nyky-Suomeen sijoitettuna kertomus ei toimisikaan kliseisenä prinsessasatuna. Näyttelijävalinnat ovat onnistuneita ja monet niistä suurelle yleisölle tuntemattomia. Etenkin Hannan roisi ystävä Elli naurattaa.

Katso elokuvan traileri ja näytösajat tästä.

Katso myös video elokuvan kutsuvierasensi-illasta.

Ohjaus: Saara Cantell
Käsikirjoitus: Outi Keskivaari
Pääosissa: Anna-Maija Tuokko, Ilkka Villi, Antti Reini