Arttu Laine SOK:n kenttäjohtajaksi


13.2.2014

SOK:n johdossa tapahtuu muutoksia maaliskuun alussa. Nykyisin Osuuskauppa KPO:ssa toimitusjohtajana työskentelevä KTM Arttu Laine (44) siirtyy tuolloin SOK:n palvelukseen kenttäjohtajaksi. Hän on myös konsernijohtoryhmän jäsen ja toimii pääjohtajan varamiehenä.

Kenttäjohtajan alaisuuteen keskitetään kaikki S-ryhmän ketjuohjaukset ja niiden hankinta. SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilän mukaan muutoksella turvataan eri liiketoimintojen välisen synergian parempi toteutuminen.

— Kenttäjohtajan tehtävän palauttamisella pyrimme siihen, että päivittäis- ja käyttötavarakaupan, ABC:n sekä ravintolatoiminnan ketjut toimivat aiempaa tiiviimmässä yhteistyössä muun muassa hankinnoissaan ja taustajärjestelmiensä kehittämisessä.

Jo aiemmin konsernijohtoryhmässä ollut ja SOK:ssa käyttötavarakauppaa johtanut KTM Jorma Vehviläinen (46) ryhtyy maaliskuun alussa puolestaan vetämään SOK Liiketoiminta Oy:tä.  Jorma Vehviläinen on ollut aiemmin mm. Inex Partners Oy:n ja Osuuskauppa Maakunnan toimitusjohtajana.

SOK:n konsernijohtoryhmässä jatkavat lisäksi taloudesta ja hallinnosta vastaava johtaja, CFO Jari Annala, Asiakkuus ja tieto -kokonaisuuden johtaja Harri Miettinen sekä henkilöstöstä vastaava johtaja Leena Olkkonen. Johtoryhmän sihteerinä toimii lakiasiainjohtaja Seppo Kuitunen.

— Uskon, että nyt muotoutunut johtoryhmä kykenee entistä nopeampaan reagointiin ja johtamaan SOK:ta sillä määrätietoisuudella, jota vauhdilla muuttuva toimintaympäristömme vaatii, pääjohtaja Heikkilä korostaa.
Samassa yhteydessä on sovittu, että SOK Liiketoiminta Oy:n tähänastisen toimitusjohtajan Antti Sippolan sekä päivittäistavarakaupan, polttonestekaupan ja logistiikka- ja hankintayhtiöiden kokonaisuudesta vastanneen johtaja Vesa Kyllösen tehtävät päättyvät 13. helmikuuta.

Pääjohtaja Heikkilä haluaa kiittää sekä Sippolaa että Kyllöstä heidän SOK:ssa tekemästään merkittävästä työstä.

— Antti Sippola on tehnyt vahvan työuran rakentaessaan aikanaan market-ketjuohjausta ja johtaessaan SOK:n liiketoiminnan voimakasta kehittämistä Baltiassa ja Pietarissa. Sippolan johdolla SOK on myös vapauttanut merkittäviä määriä pääomia auto- ja maatalouskaupasta.

— Vesa Kyllösen tausta osuuskaupan toimitusjohtajana ja kaupallisena johtajana on puolestaan tuonut SOK:hon arvokasta oppia osuuskaupan ja asiakasomistajien maailmasta. Olen varma, että heillä kummallakin on vielä paljon annettavaa liike-elämän ja mahdollisesti myös S-ryhmän eri tehtävissä.

Arttu Laine on toiminut Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtajana syyskuusta 2006 alkaen. Laineen mukaan KPO:n vahvuus on osaava ja motivoinut henkilöstö, jonka kanssa on ollut ilo tehdä töitä.

— Viimeiset vajaat kahdeksan vuotta ovat olleet upeaa aikaa ja on ollut hienoa olla KPO:n kaltaisen yrityksen vetäjä. Työilmapiiri ja tekemisen meininki on erinomainen. Siitä kiitos kuuluu koko henkilökunnalle, johtoryhmälleni sekä omistajahallinnolle. Yhteistyö KPO:laisten kanssa jatkuu tiiviinä uudessakin roolissani kaupparyhmässä.

Uuden toimitusjohtajan haku käynnistyy

KPO:n uuden toimitusjohtajan hakuprosessi käynnistetään välittömästi.

— KPO näkee Arttu Laineen siirtymisen uuteen tehtävään koko S- ryhmän kannalta hyvänä ja tärkeänä asiana, mutta KPO:n näkökulmasta menetyksenä. Arttu on toimitusjohtajakautenaan tehnyt hyvää työtä KPO:ssa ja ollut myös merkittävä vaikuttaja alueella. Tällä hetkellä KPO on kuitenkin yksi Suomen suurimmista ja kannattavimmista alueosuuskaupoista, joten uskomme, että toimitusjohtajan tehtävään on mahdollisuus löytää kyvykäs henkilö. Tässä vaiheessa on liian aikaista kertoa valinnan aikataulusta, sanoo hallintoneuvoston puheenjohtaja Jouko Pihlajamaa.

KPO:n vt. toimitusjohtajana toimii 1.3.2014 alkaen talousjohtaja ja toimitusjohtajan varamies Kim Biskop siihen saakka kunnes uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävänsä. Hallituksen puheenjohtajana toimii varapuheenjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma Vaasasta.