Alppilaskijan kesäloma


1.7.2019

Loma tarkoittaa Santerille aikaa, jolloin keskitytään ”kaikkeen muuhun kuin kouluun ja kilpailemiseen”. Huippu-urheilijalla treenit kuitenkin jatkuvat kesälläkin.

Sokos Hotellien kummiurheilija ei lepää kesälomallakaan. Lihasmassa kasvaa myös hotellin kuntosalilla. 
 
Pietari, Lappeenranta, Itävalta, Kuopio, Tampere, Helsinki, Ranskan Riviera – ainakin nämä paikat sisältyvät Santeri Kiiverin kesälomaan, jonka tavoitteena on ”olla vaan”. 
 
Loma tarkoittaa Santerille aikaa, jolloin keskitytään ”kaikkeen muuhun kuin kouluun ja kilpailemiseen”.  Huippu-urheilijalla treenit kuitenkin jatkuvat kesälläkin. Joten muiden lukiolaisten kirmatessa kesälaitumille, alppilaskija suuntaa ensin Itävaltaan valmentajan seurassa. Santerin hiihtokausi jatkuu miltei juhannukseen asti, mikäli Keski-Euroopan jäätiköt sen sallivat.
 
Fysiikkavalmentaja on laatinut Santerille kesäohjelman, joka tähtää lihasvoiman kehittämiseen. Ei siis pidä hämmästellä, jos hotellin kuntosalilla näkee Santerin ahertamassa. Kun nuori mies yhdistää lomaan kuuluvat road tripit ja voimaharjoittelun, tulosten eteen tehdään töitä myös monen Sokos Hotellin salilla.
 
Santeri viettää nyt viimeistä kesälomaansa lukiolaisena. Osa ylioppilaskirjoituksista on jo suoritettu. Vuoden päästä olisi tarkoitus viettää lakkiaisia. Viimeiseltä lukiokesältään Kiiveri odottaa pitkiä jalkapallopelejä lapsuuskavereiden kanssa, autoreissua alppikoulukavereiden kanssa ja lomaa Ranskan Rivieralla. 
 
Kesään kuuluu myös paluumuutto Kuusamon alppilukiosta kotikaupunkiin Lappeenrantaan. Tarkkasilmäinen Lappeenrannan-kävijä saattaakin bongata Sokos Hotellien kummiurheilijan aamusella kaupungin satamasta. Santeri on ehkä hakenut torilta aamiaista ja nauttii sen Saimaan rantamaisemissa.  
 
Odotettu lomareissu perheen kanssa vie tänä vuonna Pietariin. ”On tosi hauskaa lähteä suurkaupunkiin, josta en etukäteen tiedä juuri mitään”, Santeri naurahtaa.