ABC-ketjulle turvallisen korttimaksamisen sertifikaatti


18.8.2016


ABC-asemilla korttimaksaminen on entistäkin turvallisempaa. Ketjulle on myönnetty valtakunnallinen tietoturvallisen korttimaksamisen sertifikaatti, joka on kansainvälisen PCI-standardin vaatimukset täyttävä todistus. Sertifikaatin myönsi akkreditoitu ja hyväksytty PCI-tarkastaja Nixu Oyj, joka on toteuttanut jo lähes 150 PCI-tietoturva-auditointia.

ABC on päivittänyt mittarikenttien automaatit uusiin, entistä turvallisempiin malleihin sekä kouluttanut myymälähenkilökuntansa maksukorttien tietoturvalliseen käsittelyyn. Kaikilla Suomen ABC-asemilla vanha maksukorttiaineisto tuhotaan ja suojataan PCI-standardin vaatimusten mukaisesti. Asiakkaiden korttimaksujen tiedot siirtyvät automaatilta salatussa muodossa maksunvälittäjän kautta pankeille eli asemilla ei ole niihin pääsyä. Näin varmistetaan, etteivät maksupäätteiden korttitiedot ja -tunnisteet joudu vääriin käsiin.

PCI DSS on kansainvälinen korttiyhtiöiden ylläpitämä maksukorttialan standardi, joka koskee kaikkia korttimaksuja vastaanottavia yrityksiä sekä maksukorttitietoa käsitteleviä palveluntarjoajia. Kivijalkamyymälöissä valmiita PCI-standardin mukaisia ratkaisuja on ollut saatavilla jo pidempään, mutta polttoaineen jakelussa haasteen ovat aiemmin muodostaneet mittarikentät.

Nixun johtava tietoturva-asiantuntija Niki Klaus kertoo, että korttirikollisuuden kasvu vaikuttaa merkittävissä määrin myös polttoainejakelijoiden liiketoimintaan.

”On erittäin tervetullutta kehitystä, että huoltoasemat ovat saavuttamassa PCI-standardin vaatimuksen mukaisuuden – ABC-ketju alan ensimmäisten toimijoiden joukossa. Meillä on jo käytännön esimerkkejä siitä, että PCI-standardin mukaisuus on estänyt maksukorttivarkauksia huoltoasemilla. Toki on tärkeää huomioida, että vaatimuksenmukaisuus ei kokonaan poista maksukorttirikollisuutta, mutta pienentää sen riskiä merkittävästi ja auttaa huoltoasemien henkilökuntaa havaitsemaan poikkeamat ja reagoimaan niihin”, Klaus toteaa.

ABC:n kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten kertoo, että ABC-ketjussa on tehty tietoturvallisen korttimaksamisen eteen jo pidempään määrätietoisesti töitä niin laitekannan kuin toimintamallienkin suhteen.

”Sertifikaatti osoittaa ABC:n toiminnan ja järjestelmien täyttävän PCI tietoturvastandardin vaatimukset. Työ korttiturvallisuuden eteen ei suinkaan pääty tähän vaan kyse on jatkuvasta toiminnasta”, Vehmala-Viksten painottaa.

Lisätietoja:

Manager Niki Klaus, Nixu Oyj
p. +358 50 394 8996, niki.klaus@nixu.com

Kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten, SOK ABC-ketjuohjaus
p. 010 76 80810, tiina.vehmala-viksten@sok.fi

 

ABC on S-ryhmän ketju, joka tarjoaa nykyaikaisen ja monipuolisen palveluverkoston matkan varrella. Tarjoamme palveluita helposti ja nopeasti sekä matkailijoille että lähiseudulla asuville vuoden jokaisena päivänä. ABC-ketjuun kuuluu ABC-palveluasemia, ABC-automaattiasemia sekä ABC CarWash -autopesupaikkoja. Auton voi tankata 443 ABC-asemalla. www.abcasemat.fi

Nixu Oyj on kyberturvayhtiö. Huolehdimme asiakkaidemme kyberturvallisuudesta sisäisen tietohallinnon, sähköisen liiketoiminnan sekä teollisen internetin ratkaisualueilla. Asiakasorganisaatiomme luottavat osaamiseemme hankkeissa, joissa edellytetään tietoturvan suunnittelua, toteutusta tai tarkastusta. Varmistamme asiakkaidemme tietojen luottamuksellisuuden, liiketoiminnan jatkuvuuden sekä sähköisten palvelujen toimivuuden ennakoimalla ja ehkäisemällä kyberturvallisuuteen liittyviä riskejä. Vuoden 2015 liikevaihtomme oli 18 miljoonaa euroa ja toimintamme on kannattavaa. www.nixu.fi, www.nixu.fi/blogi sekä twitter: @nixutigerteam