Ennätysmäärä kesätyöntekijöitä Osuuskauppa KPO:lla


13.9.2024

Osuuskauppa KPO:n marketeissa, hotelleissa, ravintoloissa, liikenneasemilla, tavarataloissa, erikoisliikkeissä ja autokaupassa työskenteli tänä vuonna lähes 1 400 kesätyöntekijää. Heistä yli puolet oli Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita.

KPO on työllistänyt jo useita vuosia keskimäärin 1 200 nuorta ympäri pohjalaismaakuntia. Kuluneena kesänä palkattiin lähes 1400 kesätyöntekijää, joista yläkoulu- ja lukioikäisiä ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoittelijoita oli yli 800. Määrä on KPO:n historian suurin, ja kesätyöntekijöiden joukossa on paljon ensi kertaa työelämään astuvia nuoria.

”Meillä on uusia isoja kauppapaikkoja ja esihenkilöillä on hyvä kokemus nuorista aikaisemmilta kesiltä. Nämä seikat ovat erityisesti lisänneet kesätyöntekijöiden määrää. Lisäksi olemme viime vuosina panostaneet kattavaan perehdytykseen, mikä palvelee sekä työnantajaa että työntekijää. Haluamme tarjota erityisesti alaikäisille mahdollisuuden ensimmäiseen työelämäkokemukseen, mikä näkyy juuri kesäharjoittelijoiden määrän kasvuna”, kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

KPO on mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka tavoitteena on tarjota nuorille laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia.

”Vastuullinen kesäduuni -kyselyssä kaikki kesätöissä olleet pääsevät arvioimaan esimerkiksi työnhakuvaihettamme, työtehtäviensä mielekkyyttä, saamaansa perehdytystä, tasapuolisuuden toteutumista ja yleistä tyytyväisyyttä. Saamme heiltä arvokasta palautetta siitä, missä olemme onnistuneet ja miten voimme edelleen parantaa nuorten kesätyökokemusta sekä lisätä kiinnostusta työskennellä palvelualalla myös tulevaisuudessa”, Biskop jatkaa.

Osuuskauppa KPO on Suomen suurimpia alueosuuskauppoja yli 1,1 mrd myynnillään. KPO toimii Kokkolan, Vaasan, Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja harjoitta market-kaupan lisäksi polttoneste-, matkailu- ja ravitsemis- sekä autokauppaa. KPO työllistää yli 2 300 kaupan- ja palvelualan ammattilaista.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kim Biskop